Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Vaddisznók lepték el a Kárász utcát

Az állatok megvadulva rohantak végig a Dugonics tértől a Klauzál térig. Szerencsére éppen egy vadászsorfalba futottak bele, és hamarosan kiterítve hevertek.
Vaddisznók lepték el délután a Kárász utcát. Az állatok megvadulva rohantak végig a Dugonics tértől a Klauzál térig. Szerencsére éppen egy vadászsorfalba futottak bele, így pillanatok alatt az összes vad kiterítve feküdt a sétálóutca közepén. A nyárias melegben természetesen nem rendeztek igazi vérfürdőt a belvárosban, csak a Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium gólyáit avatták az immár hagyományos vadászatimitálással. Az állatbőrbe burkolt újonc középiskolásokat hajtók kergették, a vadászok pedig számháborújelleggel úgy lőtték le őket, hogy bekiabálták a nevüket. Az engedelmes vadnak ilyenkor szó nélkül meg kellett halnia, majd tűrnie, hogy jobb esetben vállra vetve elcipeljék, rosszabb esetben talicskába halmozzák néhány társával együtt. Aki még ki is borult, abszolút pechesnek számított.
 
Vadhajtás a Kárász utcán - GALÉRIA. Fotó: Török János


A vadászat nyilvános kiterítéssel ért véget az oroszlános kút előtt, a büszke trófeaejtők viszont nem örülhettek önfeledten, ugyanis zsákmányuk felett térdelve három botütést kaptak – egyet harmadéves keresztszülőjük, egyet az iskola, egyet pedig Szent Hubertus nevében – éppen úgy, ahogy az igazi vadászokat is felavatják első zsákmányszerzésükkor.

Hogy senki ne legyen kivételezett, három hajtást rendeztek, így mindenki kipróbálhatta, milyen érzés űzött vadnak, hajtónak vagy vadásznak lenni.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranyat ért a szegediek marhaszegye: nemzetközi barbecue-versenyen remekeltek az ügyes amatőrök

Marhaszegy kategóriában egy öttagú, amatőrökből álló szegedi csapat hozta el az első helyezést a közelmúltban a tokaji borvidék szívében, Tállyán megrendezett nemzetközi barbecue-versenyen. Tovább olvasom