Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Vádemelés a Bauert megállítók parancsnoka ellen

Szeged - Jogellenes fogva tartás miatt emelt vádat a Szegedi Nyomozó Ügyészség annak a rendőri egységnek a parancsnoka ellen, amely január végén feltartóztatta, üldözte, majd előállította a rendőrségre Bauer Bencét, a Fidesz Ifjúsági Tagozat külügyi kabinetének elnökét.
A Szegedi Nyomozó Ügyészséghez az elmúlt hónapokban, napokban került ügyek közül háromban is érintettek valamilyen formában a szegedi rendőrök.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, január 30-án késő este a szegedi Csongrádi sugárúton tartóztatták fel, üldözték, majd szállították a Szegedi Rendőrkapitányságra kommandósruhába bújt rendőrök Bauer Bencét, a Fidesz Ifjúsági Tagozat külügyi kabinetének elnökét. A fővárosi politikust és tagtársát elmondásuk szerint másnap reggel 6 óráig tartották fogva, miután Bauert az elfogáskor a rendőrök a földre teperték, aminek során bordazúzódást szenvedett.

– Jogellenes fogva tartás miatt tettünk vádemelést az intézkedő rendőrök parancsnoka ellen, véleményünk szerint a politikusokat nem kellett volna előállítani az igazoltatás után. Az ügy jelen pillanatban a bíróságnál van – közölte lapunkkal Szanka Ferenc. A Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy az ügyben közúti veszélyeztetés gyanúja miatt is vizsgálódtak, de ebben végül megszüntették a nyomozást.

A kubai származású Szabó Péter ügyében ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás. Fotó: Karnok Csaba
A kubai származású Szabó Péter ügyében ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás.
Fotó: Karnok Csaba

Bauer Bence tegnap lapunknak elmondta, hogy bordazúzódása másfél hónap után jött rendbe, de nincs harag benne az intézkedő rendőrökkel szemben. – A nyomozás korrekt volt, remélem, tudatosul a rendőrökben, hogy ha jogtalanul lépnek fel valakivel szemben, annak következményei lesznek – magyarázta a 29 éves politikus.

Megfenyegették, és bőrszínére tettek megjegyzést a lakásában testvére gázpisztolya után kutató rendőrök a kubai származású Szabó Péterre – állította lapunknak a 18 éves fiú április végén. A fiú és édesanyja a Szegedi Nyomozó Ügyészséghez írt panaszlevelet, hogy vizsgálják ki az esetet. Szanka Ferenctől megtudtuk, hogy ebben az ügyben jelenleg ismeretlen elkövető ellen bántalmazás hivatalos eljárásban gyanúja miatt folyik a nyomozás.

Szombati lapunkban számoltunk be arról, hogy a szegedi Nemestakács utca egyik házának udvarában egy rendőr tonfával lökte el múlt szerdán Csurár Máriát, aki emiatt súlyos sérülést szenvedett. – Az asszony részéről eddig nem érkezett bejelentés hozzánk az üggyel kapcsolatban, a rendőrök azonban a napokban tettek feljelentést a nő ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt. Három nap áll rendelkezésünkre, hogy elrendeljük-e a nyomozást – mondta Szanka Ferenc.

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. SP 2009. július 01. 22:15
  „Ne legyen rendőr, aki maximálisan nem tud megfelelni a követelményeknek.
  Játék az emberekkel a hatalommal, a fegyverrel, a hivatalos névvel. Megfelelő személyiségnek kell hozzá lenni és ennyi.
  Nem is értem a 8 általános verziót, mire jó. Ha pedig elszúrta, mert ezt most jól elszúrta keressen más foglalkozást.
  Villanyszerelő szakmánál sincs mese.
  Ha mellé nyúlt, hibázott, kimúlt. Miért lett villanyszerelő, ha nem alkalmas rá. A buktát meg be kell vállalni, nem mellébeszélni.”
 • 38. tekila007 2009. július 01. 21:01
  „Ma megújult a Délmagyarország... Vajon miben? Ugyanolyan elcseszett bulvár szennylap maradt, mint volt. Csak most már külsőre is másolják a Blikket. Ahogy az országos lapot, őket sem érdeklik a tények, gátlástalanul mosnak össze mindent mindennel. Remélem egy-két zsaru odaver nekik egy-egy közúti ellenőrzéskor, hogy legalább legyen mit írni.”
 • 37. Zeppelin 2009. július 01. 20:48
  „Lehet, hogy követnek el hibát a zsaruk, úgy mint minden más foglalkozási szektorban, de azért dolgoznak, hogy Te, Kedves gyűlölködő hozzászóló biztonságban élhess ebben az el...t országban.”
 • 36. Zeppelin 2009. július 01. 20:45
  „Sok rendőrgyűlölő okosra kíváncsi leszek majd, amikor az utcákon elszabadul az erőszak, kirángatják őket az autóikból, megerőszakolják lányaikat, anyjukat, feleségeiket, rájuk törik házaik ajtaját, akkor is ilyen mérhetetlenül nagy lesz a pofájuk?!”
 • 35. Figyelő 2009. július 01. 18:39
  „36!
  Amit írsz az jó részt igaz, de a rendőrség is aktív részese annak, hogy így alakulnak a dolgaik, azaz nem szeretik őket.”
 • 34. mag 2009. július 01. 18:08
  „JOL VAN ZSARUKÁM . REMÉLEM EL IS ITÉLNEK”
 • 33. történész 2009. július 01. 18:00
  „Egy dologra gyerek koromban megtanítottak:az elvtársnak pártapcsiknak minden forumon a hatalomminden pontján igaza van
  Ma is illik megtanulni az apcsiknak -mert legyen fideszes, mszp-közutálatnak örvendenek és az úrnak mindig igaza van még a rendőrrel szemben is, pláne ma amikor megindult a fényesre ny.. azúj úr jelöltek előtt. Szégyen...-. független ...
  Valaki mondja már meg a rendőr urak miért nem engedték el azonnal az apcsikot? miért tartották bent reggel 6-hig ???? (Mi van a rendőr orvosi vizsgálatban amelkyben az urnak nem szerepel talán semmi ... bocsi de mást nézzenek hülyének ne a népet, hogy hajnalig a kommandós állt a dutyi előtt ahol be volt az ap..zárva.Az úgy szokott lenni, hogy a delikvenst leadják az előállítók és nem ők örzik azután akár a vezérkar is intézkedhetett volna az elengedésről...bátorság ??”
 • 32. Logaritmus 2009. július 01. 17:45
  „A cikk tanúsága szerint a rendőrt rángatja meg az ügyészség, ha:
  - az eljárás alá vont cigány
  - kubai származású
  - fideszes politikus”
 • 31. Zeppelin 2009. július 01. 17:43
  „Utolsó és többet nem írok.
  Szabó Bencénél mi fenéért kerestek fegyvert? Bauer Bence miért kacsázott az úton és nem tett eleget a rendőri felszólításnak? És végül a "patyolat tiszta" Csurár - a név magáért beszél - Mária házában miért jelentek meg azok a csúnya rendőrök?

  Itt a válasz: AZÉRT, MERT MIND A HÁRMAN BELEKEVEREDTEK VALAMI DISZNÓSÁGBA.

  Tisztes állampolgároknál nincs rendőri intézkedés.”
 • 30. Zeppelin 2009. július 01. 17:38
  „...ha bajban leszel, akkor kérj segítséget egy BMW-s, kigyúrt kopasztól, ne a rendőrtől!”
 • 29. Zeppelin 2009. július 01. 17:36
  „Aki ma rendőrnek áll az nem normális.
  Nincs a világban még egy olyan társadalom, ahol ennyire ellenségesek lennének a rendőreikkel.
  Ebben az országban kihalt a tisztesség, becsület, emberség. Csak és kizárólag a sunyi, mindenkin átgázoló alattomos férgek boldogulnak. Bűnözők országává lettünk, hajrá Magyarország, csak így tovább!!!”
 • 28. comet 2009. július 01. 17:30
  „a fideszesek gondolom azt hitték, hogy maszkos MSZP-sek üldözik őket, azért fogták menekülőre...”
 • 27. flexsnake 2009. július 01. 16:51
  „Kapcsolódó cikkek

  * Megszervezték társai Winner Márk szökését

  ott még le is teperték a csúnya rendőrbácsik a koszos földre.....”
 • 26. flexsnake 2009. július 01. 16:17
  „moderálva off”
 • 25. gardista33 2009. július 01. 16:14
  „moderálva”
 • 24. 751510 2009. július 01. 15:55
  „moderálva off”
 • 23. flexsnake 2009. július 01. 15:51
  „18. a gázfegyvert csak rejtve viselheted. Önvédelmi célra használhatod. Nem állt fenn az önvédelem. Azért kapta vissza mert az ő tulajdona. Nem azért mert maga a lóbálgatás meg vagánykodás ne lenne bűncselekmény. Illetve szabálysértés ha egyébként volt engedélye a viselésére.
  Ne engem akarj már oktatni mikor évek óta járok egyszerre 2-3 viselési engedéllyel, szarabb napon meg 2-3 csúzlival. :D És még nem kezdtem el vele hadonászni a kárászon se a jate előtt.”
 • 22. E! 2009. július 01. 15:50
  „Bár RTL-énkél se nagyon tudnak értelmesen fogalmazni...”
 • 21. E! 2009. július 01. 15:49
  „Aha. http://www.rtlhirek.hu/cikk/249052
  Így azért már vérciki :D”
 • 20. E! 2009. július 01. 15:46
  „És ki a franc ez a Bauer és miért rabolt rá egy rakat rendőr? Mert arról nem ír a cikk. Muskátliárus Marinénire sem szoktak kommandósok vetődni merő passzióból a bokor mögül.”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymás hegyén-hátán

Szeged - Mintegy 80 parkolóhelyet szüntetnek meg ősz végétől a Boldogasszony sugárúton és környékén.… Tovább olvasom