Délmagyar logó

2017. 05. 22. hétfő - Júlia, Rita 15°C | 26°C Még több cikk.

Vadkertiéknél a fürdetés számít rituálisnak

Szeged - Balogh Elemér alkotmánybírót, Vadkerti Attila kézilabdást és Gömöri Krisztián színészt kérdeztük: mennyi időt tudnak gyermekeikkel foglalkozni? A Központi Statisztikai Hivatal kutatása szerint ugyanis a magyar édesapák átlagosan 12 percet töltenek naponta csemetéikkel.
A magyar édesapák átlagosan mindössze 12 percet foglalkoznak naponta gyermekeikkel, ami nagyon kevés – a Központi Statisztikai Hivatal kutatása szerint. Ezt egyrészt azzal magyarázzák, hogy egyre hosszabb a munkaidő, a korábbi délután négy óra helyett legtöbben este hat, hét órakor érkeznek haza, nincs kedvük és erejük törődni csemetéikkel.

Vadkerti Attila, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának válogatott balszélsője szinte az egész napját 11 hónapos Luca lányával tölti. – Hálás vagyok a sorsnak, hogy olyan munkám van, amit egyrészt szeretek, másrészt láthatom a gyerekemet felnőni. Ha mindennap reggel 8-tól délután 5-ig tartana a munkaidőm, nem tudnék ennyit törődni vele – magyarázta a 26 éves játékos. Kislánya telefonhívásunkkor is vele volt: éppen kocsijukban várakoztak Attila feleségére.

Vadkertiék édes hármasban a Kárász utcán. A Pick Szeged válogatott balszélsője szinte az egész napját 11 hónapos kislányával, Lucával tölti Fotó: DM/DV
Vadkertiék édes hármasban a Kárász utcán. A Pick Szeged válogatott balszélsője szinte
az egész napját 11 hónapos kislányával, Lucával tölti. Fotó: DM/DV

– Közösen ebédelünk, az esti fürdetés pedig a lányunk születése óta az én feladatom. Eközben kitalált, tanulságos történeteket mesélek neki – mondta Vadkerti Attila.

Okosabbak, sikeresebbek

Egy ötven éven át készült brit tanulmány 17 ezer ember életét követte végig – ők mindannyian ugyanazon a héten születtek. A fél évszázados kutatás eredményei azt bizonyítják, hogy azok a gyerekek, akiknek az apjuk sokat olvasott, és sokat játszott velük, későbbi életükben sokkal sikeresebbé váltak, mint azok, akiket csak az édesanyjuk nevelt.

– Vasárnaptól szerdáig Budapesten dolgozom, így ezeken a napokon sajnos fizikailag is képtelenség találkoznom a gyerekeimmel. Ezalól csak a legidősebb, 25 éves fiam a kivétel, akivel együtt lakom a fővárosi szolgálati lakásomban. Vele nézem hétfő esténként a spanyol bajnoki összefoglalót is, mivel mindketten futballőrültek vagyunk – mesélte a kilencgyermekes Balogh Elemér.

Az alkotmánybíró csütörtöktől vasárnapig van itthon, ilyenkor nagyobb csemetéinek a leckeírásba is besegít. – A vacsora pedig rituálé számunkra, ahonnan csak nagyon indokolt esetben hiányozhat valaki. Az estebéd másfél óráig is elhúzódhat az esti imával együtt. Informatív időszak ez, hiszen itt derül ki, hogy kit ért öröm vagy bánat a nap folyamán – avatott be vacsorázási szokásukba Balogh Elemér.

– Naponta két órát biztosan együtt tudok tölteni a lányommal. Én viszem reggel az óvodába, és délután érte is megyek. Ilyenkor tudjuk megbeszélni a nap történéseit. Természetesen szeretnék ennél is több időt tölteni Csengével, hiszen nálunk is igaz a mondás: a lányok apásak – mondta Gömöri Krisztián.

A 32 éves színész ha éppen nem játszik esténként valamelyik darabban a színházban, mesél is 5 éves kislányának, akit mostanában biciklizni tanít.

– Beírattuk úszótanfolyama is, aminek időtartama alatt ott vagyunk mellette az uszodában – közölte a színész. Mennyire hiányolja Csenge az édesapját? – Sokszor kérdezi az anyukájától, hogy apa már megint dolgozik? A megintből nyilvánvalóvá válik, hogy több időt is szívesen eltöltene velem – mondta Gömöri Krisztián.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Édesapja kezei között halt meg a fának ütközött fiatal

Szeged – A feleségem és én is sokkot kaptunk. Csak azért vagyok ilyen nyugodt, mert kaptam egy injekciót – beszélt az édesapa. Tovább olvasom