Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Vajda Árpád az IH igazgatója

Szeged - Nem tárgyalták Martonosi István menesztését, szóba került a "trafikmutyi", Orbán Viktor bicepsze és a Nemzeti Összetartozás dala is. Vajda Árpád az IH igazgatója és 10 milliót kapnak a tekések.

13.24: A közgyűlés elfogadta az SZKT, a Környezetgazdálkodási Kft. és a Testamentum Kft. üzleti tervét is. A Ifjúsági Ház ügyvezető igazgatója Vajda Árpád lesz. Nem fogadták el az iskolák átszervezéséről szóló beszámolót, Bíró Lajos Szent-Görgyi ALbert szobra kerülhet a rektori hivatal lépcsőjére.
A Heller Ödön Művelődési Ház igazgatója Neparáczki Ferenc, a Kecskési Művelődési Ház igazgatója Kollár József lesz. A közgyűlés elfogadta a Lapcom Kft.-vel való szerződés felbontására felszólító előterjesztést, a polgármester azonnal válaszolt: nem bontja fel a szerződést. Elfogadták az SZKT számlafizetési határidejének kitolására vonatkozó kérlemét is, a tekések pedig 10 milliót kapnak. Vége a közgyűlésnek!

13.00: Szünet után zárt üléssel, majd szavazással folytatódik a közgyűlés.

12.50: Tóth Károly interpellációja következik, egy kiemelt trafik-ügyben vár választ: "A Hekla Trade Bt. 2013. május 14-én alakult, a cég székhelye a Deák Ferenc utca 22., az IKV Zrt telephelye. A Bt. még aznap, az IKV nyilvántartása szerinti nyolcjegyű törzsszámmal megjelölve, beazonosítva kérte ingatlanok bérbeadását az IKV-tól.Az IKV vezérigazgatója már másnap, május 15-én válaszolt és kérte, hogy az ajánlata elfogadását írásban jelezzék. A Bt-től még aznap megérkezett az elfogadó nyilatkozat. Május 16-án Ön személyesen hozta be az IKV fejléces papírján készült az IKV vezérigazgatója által jegyzett előterjesztést, amit másnap a Vagyongazdálkodási Bizottságon már tárgyalni is akart. A cég bérleti jog ellenérték megfizetése nélkül, pályázati eljáráson kívül kérte 5 év határozott időre bérbe venni az Ág utca 5., és a Tápai utca 56. helyiségeket."- olvasható az interpellációban.

A következő kérdésekre vár választ Tóth Károly: Tudta-e Bohács Zsolt, hogy a cég csak két nappal az Ön személyes közbenjárása előtt alakult meg? Tudta-e, hogy a Hekla Trade Bt-t az önkormányzat 100 százalékos cégének, az IKV Zrt-nek atelephelyére, a Deák Ferenc utca 22. szám alá jegyezték be? Hogyan jegyezhette be magát oda a cég? Ki adott erre engedélyt neki? A Vagyongazdálkodási Bizottság elnökeként Bohácsnak van-e tudomása erről? Tudta-e, hogy a két kiszemelt helyiség kirakatában már a bizottsági ülést megelőzően hirdetést helyeztek el, melyben jelezték, hogy Nemzeti Dohánybolt fog nyílni a bérleményekben? Miért volt fontos neki, hogy személyesen hozza be a cég kérését, az előterjesztést a bizottságnak, a bizottsági ülést megelőző napon?

Bohács Zsolt nem tudta, hova és mikor jegyezték be a céget, és teljesen átlagosnak tartja az eljárást. Nincsenek 3/3-as ügynökei a Fidesznek, azt sem tudta, hogy mit helyeztek ki a kirakatokba, nincs ideje járkálni a városban, mondja. Az IKV pedig azért jött létre, hogy támogassák a bérbeadást, páláyztatnia pedig nem kellett.

Tóth Károly szerint Magyarország trafik-ügyben a szerencsés véletlenek országa. Megnyugtató választ nem kapott. A közgyűlés elfogadta Bohács válaszát.


12.44:
A Szegedi Tekézők Egyesületének támogatásához Szentgyörgyi Pál szól hozzá, aki szerint problémás lehet, ha hozzányúlnak a vis major alaphoz, azért, hogy pénzt adjanak az egyesületnek. Hüvös László kéri, támogassák 2014. júniusáig az egyesületet.

12.34: Áttérünk a kiskertekre. Nagy Sándor szerint végig kell vinni a vizsgálatot a beépíthetőségi százalékkal kapcsolatban, de nem szabad még döntést hozni. Gyimesi László köszöni a támogatást és óva inti a szocialistákat a szabotázstól. Szentistványi szerint elképesztő ingatlan- és telekspekulációkra adna okot az emelés.

12.25: A Lapcom Kft.-vel kötött szerződés felbontásának kérdése következik. Mózes Ervin tájékoztatja a közgyűlést, hogy nincs jogosultsága ebben dönteni. Törvénysértő és végrehajthatatlan az előterjesztés valamennyi pontja, nem javasolja a megszavazását. Szentistványi István, aki tiszteletben tartja a főjegyző véleményét,  nem tartja szerencsésnek a Délmagyarországgal való együttműködést. Szerinte meg kell szüntetni az összefonódást. Kalmár képviselő kérdi, hogy tavaly mennyit fizettek ki a Lapcom-nak, Mózes Ervin körülbelüli összeget tud csak mondani: néhány millió forintról van szó.


12.14: Keresztúri Farkas Csaba az óvodákkal kapcsolatban szólal fel. Szerinte ilyen formán átgondolatlan a javaslat, túl nagy terheket róna az óvónőkre. Hüvös László kéri most ne döntsenek az óvodákra vonatkozó előterjesztésről. Legközelebb szavaznak róla.

Közgyűlés Szegeden 2013. május 31-én. Fotó: Frank Yvette (galéria)

12.00: Solymos László arra reagál, hogy Hüvös László szerint túl vannak a problémákon. A legfőbb baj, a problémák felmerülése volt, mondja. Póda Jenőnek is válaszol: 26 millió forintos lejárt tartozása van a tankerületnek a tegnapi adatok szerint. Feljön a nemzeti összetartozás dala is, amit a Nemzeti Összetartozás Napján az iskolákban ajánlott énekelni. Póda Jenő szerint gúnyt űznek a nemzeti összetartozásból a szocialisták. Hozzáteszi egyébként nem az a fontos, hogy ki támogatja az iskolákat, azt mindekinek meg kell tenni, mert Szeged a mi városunk.

Gyakoroljon!11.57: Hüvös szerint nem merev a rendszer és nincs róla szó, hogy ne vennék figyelembe az iskolák és a tanulók, szülők érdekeit.

11.51: Folytatódik a vita. Póda Jenő felhozza az 50 milliós tartozás (NGSZ) kérdését. Ütemesen fizetik a számlákat, mondja. Csip-csup politikai ügy, amit kreálnak a szocialisták. Nem érti, mi a probléma azzal hogy centralizáltan nevezik ki a dolgozókat, így az igazgatókat is. Eddig sem volt olyan, hogy a pedagógusok meghatározhatták volna, hogy ki lesz a főnökük. Botka szerint ez nem igaz: a városban tíz éve leteheti a voksát a tanári kar egy jelölt mellett, és ha nincs kizáró ok, ő nyer. Nem véletlenül félnek a pedagógusok, kiszolgáltatottak lettek.

11.38: Botka szerint rossz a szegedi iskoláknak, ha nem hívjuk fel a figyelmet a hibákra. Kérdi, valóban marginális problémának gonodlja Hüvös például az elsősök beiratkozása körüli botrányt? Túl vagyunk rajta, válaszolja a képviselő.

11.25: Jön a beszámoló az oktatási intézmények átszervezésének tapasztalatairól. Botka László az iskolák államosításának visszásságairól beszél. Solymos szerint nincs partner, akivel egyeztetni lehetett volna, csak kérdéseket lehetett feltenni, válaszokat nem kaptak a tankerülettől. Ad hoc jellegű az intézmény működése, az iskolák nem tudják tervezni a jövő tanévet. Egy nehézkesen és rosszul működő rendszerről van szó, minőségi romlás látható a szegedi intézményekben, mondja. Hüvös László politikai műbalhénak tartja az elmondottakat. Szerinte a szocialisták nem a lényegre koncentrálnak, pedig az intézményekben töretlenül folytatódott az oktatás, a rendszer működik.

Közgyűlés Szegeden 2013. május 31-én. Fotó: Frank Yvette (galéria)


11.14: Tovább lépünk az IH-ra. A harmadik igazgatót keresi a közgyűlés a ciklus alatt, hívja fel a figyelmet Solymos. Tóth Károly a szocialista frakció nevében Jávorszky Iván kinevezését támogatja. Keresztúri Farkas Csaba Vajda Árpádot javasolja, akire szerinte a szocialisták is leadták voksukat Jávorszky mellett.

Hideg van a teremben, míg Szentgyörgyi Pál beszél fel-le járkálnak a fázó fideszes képviselők. Haág Zalán elmondja Vajda Árpádot javasolta a bizottság.

11.05: A 7. ponntal folytatjuk. Szentgyörgyi Pál szerint a Hőszolgáltató produkálja a legnagyobb veszteséget. Solymos szerint is csak a magántulajdonosnak lesz jó az újabb szerződés. Keresztúri szerint rednkívül álságos a politika, amit a biomassza ügyben folytatnak a szocialista képviselők, aháttérben ők is támogatják ugyanis a tervet. Botka László szerint ez nem igaz.

11.08: Nagy Sándor köszöni Keresztúrinak, hogy még mindig felemelgeti a nevéhez köthető fejlesztéseket. Nem esne jól neki, ha a szegediek elfelejtenék a szerepét, mondja.

10.52: Juhász Gyula szerint semmi sem jó a szocialistáknak, döntsék el végre, hogy mit szeretnének, szólítja fel a frakciót.

Nagy Sándor szerint Bohács romba döntötte reggeli szónoklatát. Bekiabálások szakítják meg a felszólalását. Szerinte nem lehet azzal vádolni őket, hogy elhanyagolnák a körtöltésen kívül élőket. Keresztúri Farkas Csaba (Jobbik) érdekesnek tartja Nagy sándor hozzászólását, bukott gazdasági vezetőnek nevezi. Solymos köszöni Keresztúri, mint egykori "garázdaság miatt bukott jogi- és ügyrendi bizottság vezető" hozzászólását.

Zsarolást emleget Solymos

10.51: Nem újdonság, hogy a városi tömegközlekedés alulfinanszírozott, mondja Juhász Gyula. A város évek óta képtelen finanszírozni a rendszert, amit a közösségi közlekedésnek jelentenie kell. Az állami finanszírozás megszűnt, áldozatul esett a támogatási keret az EU-s elvárásoknak. Európában gyakorlat, hogy akkora közösségi közlekedési rendszert tart fent a város, amit finanszírozni tud.

A Testamentum Kft. ügyéhez hozzászóla: nem zsarolta senki az ügyvezetőt, a körülmények kényszerítik arra, hogy a tápéi ravatalozót újítsák fel, mert életveszélyes és már megígérték. Solymos szerint Juhász Gyula most ismerte el, hogy az ő ígéretét teljesíti az ügyvezető, amikor inkább a tápéi ravatlozóra költi a pénzt, mint a Belvárosi temetőre.

Az alpolgármester azzal folytatja, hogy Szeged több támogatást nyújt a közlekedési társaságnak, mint más nagyvárosok.

Közgyűlés Szegeden 2013. május 31-én. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Haág Zalán szerint rengeteg sületlenség hangzott el az előbb. Annál jobb a szocialistáknak, minél rosszabb ez embereknek, mondja. Haág szerint az sem valós adat, hogy az SZKT többet fordít marketingre, mint korábban. Szentgyörgyi szerint ilyen nem hangzott el az ő felszólalásában.

Solymos Szerint az SZKt azóta veszteséges, mióta a Fidesz által kinevezett vezető irányítja. A Fidesz szerint ez hazugság.

Hüvös László üdvözli a döntést, hogy a gyálaréti temetőt is felújítják. Szerinte a szocialistákat nem érdeklik a külső városrészek, az üzelti tervet pedig nem csak ők, de az MSZP sem támogatta előző alkalommal. Solymos kijavítja: napirendre sem voltak hajlandók venni az ügyet, majd a "másik zsaroló"-nak nevezi.

10.36: Foglyai a cégvezetők a Fidesznek, mondja Szentgyörgyi Pál. Ez tarthatatlan, így nem lehet olyan gazdálkodást elvárni, ami hoz és nem elvisz.

10.29: Nagy Sándor szerint érdemes lenne a Fidesz képviselőinek a saját házuk táján szétnézni. A problémahalmaznak csak egy pontja, hogy az SZKT-t még mindig ugyanaz a menedzsment viszi, amit egyszer már ők is alkalmatlannak találtak.

A temetőhöz hozzászólva elmondja, hogy nem érti miért nem veszik figyelembe a városi érdeket, amikor az intézmény nem tudja ellátni az alapfeladatát. Solymos szerint valamilyen formában zsarolták a cégvezetőt, hiszen az előző közgyűlésen a Fidesz nem volt hajlandó trágyalni a prémiumcélkitűzéseit sem.

10.22: A tulajdonosi döntést igénylő kérdéseknél tartunk. Az önkormányzati cégek életében példátlan, hogy ennyi üzleti terv érkezzen be (5 darab), mint a Szegedi Közlekedési Társaságtól egy éven belül, mondja Solymos László alpolgármester. Szerinte az új üzleti tervet sem szabad elfogadni.

A környezetgazdálkodási Kft.-nek is újabb üzleti tervet kellett készíteni, a jövőben ez problémás lehet. A Testamentum Kft. üzleti tervét sem javasolja elfogadásra Solymos.

10.10: Szentgyörgyi Pál (MSZP) a legális és illegális kocsmázásról beszél. Reméli a további együttműködés is eredményes lesz.

A rendőrök ismerik a problémákat, jön a válasz, a nyári időszakra külön tervük van. Most nincs nagy közbiztonsági kockázat.

10.08: Kalmár Ferenc (Fidesz) a nagy Tesco környéki problémákra hívja fel a figyelmet és elmondja, úgy látja, hogy a mozgó járőr már segített valamennyit a helyzeten. Kéri, a járőrök a tömbbelsőkbe is nézzenek be.

Közgyűlés Szegeden 2013. május 31-én. Fotó: Frank Yvette (galéria)

10.05: Haág Zalán (Fidesz) köszöni a rendvédelmi szervek munkáját és együttműködését a közgyűléssel. Felhívja a figyelmet a jó időben erősebbé váló problémára: megzavarják a belvárosi lakók nyugalmát a szórakozó fiatalok.

9.56: A rendészeti vezetők beszámolójával folytatódik a közgyűlés.

Orbán bicepsze

9.54: Szondi Ildikó (MSZP) szavazatával a közgyűlés levette napirendről a Hőszolgáltató vezetőjének leváltására vonatkozó javaslatot. A napirendet egyhangúlag elfogadták.

9.43: Juhász Gyula (Fidesz) a Testamentum Kft. és Szegedi Közlekedési Társaság vezetőinek 2012-es prémiumcél kitűzésére tesz javaslatot sürgősséggel, kéri előterjesztésként tárgyalja a közgyűlés az ügyet. Mózes Ervin, főjegyző szerint ilyen formában - a tartalmi és formai követelmények megléte nélkül - ez most nem trágyalható. Javasolja a következő ülésre dolgozzák ki.

Bohács Zsolt nem tárgyalná a Hőszolgáltató város által delegált vezetőjének  leváltására vonatkozó előterjesztést. Ménesi Imre (MSZP) kéri, hogy tárgylaják.

9.39: Szentistványi István (LMP) a szegediek, a lakóközösségek érdekérvényesítésének nehézségeiről és a lehetséges megoldásokról beszél. Közben leállt azóra, nem méri a képviselő hozzászólását. Botka megállítja, jön a napirend megszavazása.

Közgyűlés Szegeden 2013. május 31-én. Fotó: Frank Yvette (galéria)

9.35: Kozma József (MSZP) szerint a túlzott deficit eljárás alól való kikerülés Magyarország sikere, de beszélni kell róla, hogy ki fizeti meg az árát. A terhek nem arányosan érintenek mindenkit: mióta a Fidesz van hatalmon, a gazdagok többet vesznek ki a közösből. Orbán Viktor bicepszén kívül csak az a hit lett erősebb, hogy ez az autokratikus rendszer legfeljebb egy évig maradhat érvényben, mondja.

9.31: Bohács Zsolt (Fidesz) felolvas: bekövetkezett, amire már évek óta várt az ország,  kikerültünk a túlzott deficit eljárás alól. Örülnek neki, hogy az MSZP is elismeri a kormány ez ügyben tett munkáját, akkor is, ha egyébként kormányzásuk idején szegénnyé tették az országot. A Fidesz tapsol. Botka köszöni, hogy megtisztelte a Fidesz a várost azzal, hogy leküldte ezt a szöveget.

9.26: A tanárok köszöntése után napirend előtt Nagy Sándor (Szabad Város Egyesület) szólal fel "trafikmutyi" ügyben. 35 ezer magyar vállalkozás bevétele csökken majd, ezek közül több száz szegedi cég vesztett a trafik-ügyön. Strómanok, családi barátok és üzletfelek nyertek jogot trafik üzemeltetésre.

9.11: Az életműdíjak átadásával folytatjuk: Dr. Baricz Zsoltnét ( Rókusi Általános Iskola nyugalmazott énektanára), Dr. Kiricsi Imrénét (a Kőrössy József Közgazdasági Szakközépiskola nyugalmazott igazgatója), és Mustos Tamás Jánost (Gábor Dénes Szakközépiskola volt igazgatója) jutalmazzák.

Közgyűlés Szegeden 2013. május 31-én. Fotó: Frank Yvette (galéria)

9.00: Kezdődik a közgyűlés. Pedagógus nap alkalmából mond köszönetet a polgármester az óvónőknek, tanároknak, tanítóknak. Ünnepséggel nyitjuk a napot: Szatmári Keve, a Király-König Péter Zeneiskola növendéke játszik klarinéton, zongorán kíséri Iglódi Éva, tanárnő.

Korábban írtuk:

Az ülésen - egyebek mellett - elhangzanak az egyes közrendvédelmi és közbiztonsági feladatokat ellátó szervezetek beszámolói (Rendőrség, Vízirendészet, Katasztrófavédelem) továbbá szó lesz a Szeged város helyi építészeti örökségének védelméről szóló 55/2005. (XI.17.) Kgy. rendelet módosításáról, a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói munkakörére érkezett pályázatok elbírálásáról, az oktatási-nevelési intézmények állami fenntartásba való átadásának tapasztalatairól, valamint a pedagógiai szakszolgálati intézmények átszervezésének véleményezéséről illetve döntés születhet a Szent-Györgyi Albert szoborpályázatról.

Lesz mit olvasni! Mi kitartunk, tegyék meg önök is!         

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. jozko 2013. június 03. 22:31
  „42. Gonda István:

  Nem tervezek "belépni" a Jobbik-ba, de hiányolnám, ha eltűnne a politikai palettáról: a szókimondásra bizony szükség van!
  A Fidesz, a kormányzati felelősséggel a vállán, nem mindenben lehet "szókimondó", néha viszont hiányolom részükről a markánsabb kiállást!
  Az éppen most aktuális trianoni emléknap "megünneplése", ez a "Barackfás" fieszta pedig határozottan bosszant
  /bár lehet, hogy holnap az Országzászlónál a Fidesz megemlékezés nem csak "homokozás" lesz a 64 vármegye földjeivel, és keményebb hangot is megütnek/.
  95 éve, 1918-ban a Károlyi kormány megmagyarázhatatlanul ostobán /talán a békülékenység demonstrálására/beengedte az ország határain belül az Antant csapatait - és a megszállt területeket a paktumban el is csatolták tűlünk!
  Akkor /még a beengedés előtt/ talán a maradék hadipotenciál elég lett volna a határaink megtartására / a jóvátétel elkerülésére természetesen esély sem volt /!
  A koncért marakodó ellenségnek gesztust tenni megbocsájthatatlan bűn, szinte jóvátehetetlen hiba.
  Attól félek, most valami hasonló történik, és ez még tovább ront a helyzetünkön.
  Szerintem a határainkon túl élő magyarok nem értik ezt a nemzeti vigyorgást -ahelyett, hogy h a t á r o z o t t a n , az Unión belül is elfogadható módon - kiállnánk az elcsatolt területeknek legalább az autonómiájáért, úgy teszünk, mintha minden a legnagyobb rendben volna, hiszen már útlevél nélkül lehet menni Felvidékre, Erdélybe és Délvidékre...
  Remélem, előveszi a Fidesz is a szókimondóbb formáját - sőt bízom benne, hogy így lesz.
  Akkor talán kialakul az alapvető kérdésekben a Jobbik-kal az együttműködés - amire szerintem szükség is lesz, mert a 66% jócskán megcsappanhat 2014-re!
  Nem törvény szerű, hogy egyet értsünk - én szívesen vitázom is, de ha lehet, valamiért és nem valami ellen!
  Neked : Adjon az Isten!
  Ahogy pedig az én unitárius vallásom köszönt: Isten áldjon!”
 • 42. GondaIstván 2013. június 03. 18:06
  „41. jozkó: Nagyon érdekes és árnyalt kép az amit leírsz! Jó, hogy ilyen hangok is megjelennek itt.
  Én a Jobbikot belülről látva, csak ehhez a részhez szólnék hozzá. A Jobbik nem klasszikus párt, hanem mint a nevében is van Mozgalom, mégpedig egy szókimondó, radikális mozgalom. Ha a hatalomba (kormányba, miniszteriális pozíciókba) való bejutásért ebben kompromisszumot kötne a vezetősége, a tagság és még inkább a szavazóbázisa egy pillanat alatt otthagyná, és teljesen légüres térbe kerülne, elenyészne. Lagymatag jobboldali pártnak ott a Fidesz, abból nem kell még egy.”
 • 41. jozkó 2013. június 03. 16:52
  „39. Gonda István:

  Valószínű, hogy pontatlanul fogalmaztam a "Fidesz - Jobbik koalíciót´" illetően - és a Te támogató együttműködős tipped a pontosabb.
  Próbálom teljesen elfogulatlanul mérlegelni az erőviszonyokat: az a Fidesz, amelyik 2014-ben várhatóan nyerni fog, már nem "ez" a Fidesz lesz /szerintem jó néhány tisztáldozaton és tapasztalaton túlesnek a választásokig/.
  A Jobbik is praktikusabban közelít a hatalomhoz - amiből nem lehet kizárni, nemhogy "megenni".
  Akik itt baloldali előretörésben hisznek / vagy bíznak.../ , azokat Bajnai Gordon jócskán beetette.
  Bajnai túlbecsüli a lehetőségeit -és lebecsüli az Mszp-t , ami ugyan messze nem elég erős ahhoz, hogy választást nyerjen , de nem fogja kiengedni a gyeplőt a kezéből a baloldalon.
  Szimpátiától függetlenül: az Mszp a legrutinosabban a politikában - de meggyengült, annyira, hogy ebből 2014-ig nem tud felállni.
  Ami a nemzetközi pénzvilágot illeti: kénytelenek lesznek belátni, hogy bizonyos "fejlődési lépcsőket" nem tudunk átugrani!
  Pillanatig sincs kétségem, hogy ezt jól látják - és a maguk módján ki is használják rendesen!

  A Jobbik /ha nem ügyetlenkedik el/ , a kormányzati felelősség terhe nélkül felnőhet a hatalomhoz - és meg is teszi.
  A Fidesz most céltábla - de a választásokig nem tudják úgy meggyengíteni / bár nagyon is nyilvánvaló, hogy próbálják/-
  hogy elveszítse azt a pozíciót, amit a n é p p e l "tűzön vízen át" elért /bár a nép ennek egy részét kihagyta volna :) /
  Sok előjelzés értékű jelből ilyen végkifejletet tippelek - de 2014-hez közeledve meglátjuk!”
 • 40. seheresezade 2013. június 03. 14:10
  „Juhasz kepviselot es TAPET le kellen valasztani SZEGEDROL es minden rendbe lenne,boldoguljanak a Juhaszukkal.!!!!!!”
 • 39. GondaIstván 2013. június 03. 09:20
  „37. jozko: Érdekes tippek! Én azért a Fidesz-Jobbik koalícióban igazán nem hiszek. Ha létrejönne, akkor az már nem ez a Fidesz és főleg nem ez a Jobbik lenne. Az Unió se engedné, a pénzvilágról nem is beszélve. És valószínűleg a Fidesz a koalícióban megenné a Jobbikot, mint ahogy annak idején megette a kisgazdákat is. Szóval egyik félnek sem érdeke igazán. Annál már akkor jobb egy kisebbségi Fideszes kormány alkalmankénti Jobbikos külső szavazatokkal megtámogatva.”
 • 38. saturnus 2013. június 03. 06:37
  „2014”
 • 37. jozko 2013. június 02. 14:24
  „36. Gonda István:

  A "közeljövőben" / kb. november derekáig/ várható történésekre alapozva az én tippem 2014-re:
  Fidesz-Jobbik koalíciós győzelem és kormány, erős MSZP ellenzék a Parlamentben /Botka László meghatározó szerepvállalásával/.
  Szegeden Fidesz-Jobbik többségű közgyűlés, Fideszes /esetleg független!/ polgármesterrel , markáns /de kisebbségben lévő!/ baloldali frakcióval.
  A mostanihoz hasonló felállástól /Botka polgármester, borotvaélen táncoló közgyűlés/ az Isten óvja Szegedet!
  A baloldal szegedi győzelme országos Fidesz győzelem mellett /ami szerintem csak akkor akkor valósulhat meg, ha Botka László Szegeden marad/ Szeged további bebetonozását jelentené a "vörös toronyba".
  Erről a szegedi választók döntenek 2014-ben - jó erős befolyásolás alatt :)
  Ez a tippem - jövőre meglátjuk...”
 • 36. GondaIstván 2013. június 01. 18:18
  „34. Olajfa14:
  A dolgok jelenlegi állása alapján az én tippem 14-re: Orbán kormány, Botka a polgármester, balos közgyűlés, de a Fidesznek írmagnál azért több képviselője marad.
  30. Berecz: "szerintem kezdjük el itt Szegeden félre tenni, hogy ki milyen oldal küldötte! Már bosszantó, hogy erre építkezünk a megítélésnél és mindent és mindenkit szidunk aki a másik oldalon áll."
  Szívemből szóltál! Én partner vagyok ebben. Dolgozzunk együtt egy normális Szegedért, ebben az önmagából kivetkőzött, abnormális világban.
  20. Logaritmus: "jobbikosként pont az IH kapcsán a pártodnak jobb lenne csendben elsunnyogni"
  Továbbra is csak azt tudom leírni, hogy személyesen nagyra tartom Vajda Árpi ifjúságügyben folytatott eddigi tevékenységét, és nagy reményeket fűzök az IH-beli munkájához. Igyekszem majd támogatni, amiben tudom.”
 • 35. jozko 2013. június 01. 15:16
  „Akkor mától az Ifjúsági Ház új neve : "Árpád-ház" ?!

  Olajfa 14:

  Jól megy neked a "szereposztás" !
  Esetleg egy nyugis portás helyet nem tudnál nekem intézni? Nyugdíjas éveimre...
  Igazán nem értek semmihez, de úgy látom, politikuséknál ennél jobb ajánló levél nem kell...
  No, lécci, lécci...”
 • 34. Olajfa14 2013. június 01. 08:12
  „Már "csak" bő egy év van hátra a szegedi jobbos diktatúrából és Botka úr városvezetésével, demokratikus többséggel visszaáll a törvényesség, a jogváros, megszűnik a kontraszelekció. Tudjuk, hogy ezek hazudnak és kaparják maguknak az állásokat, a lehetőségeket. 2014. októberéig, utána néhány közgyűlés és irmagjuk sem marad. Véget érnek Szeged - és remélhetőleg sok-sok település vesszőfutása a trafikkormány és a trafikfrakciók miatt. Biztos vagyok benne, hogy egy olyan miniszterelnök áll 2014-ben az elmúlt három (négy) év után élre, aki demokrata, szakember. Nem Mesterházi, nem Bajnai, hanem más, nem ekézhető baloldali szakember. Mesterházi legyen min.elnökhelyettes és külügyminiszter, Bajnai szintén min. elnökhelyettes és gazdasági miniszter.”
 • 33. mátka 2013. június 01. 07:35
  „28. tudsz te bármit is pl a beadott pályázatokról ? "Szerintem nem,hiszen mi sem. Azokban is lehet érték bőven." De a többi se lett volna nagy büszkeség." ki vagy te mi büszkeségünk ? Honnan a bátorság ( talán butaság ) ,hogy minősíts embereket. Amit az újságok leírtak abból semmi nem derül ki,csupán az,hogy a politika őt választotta. De az közel sem biztos,hogy a legmegfelelőbb kerül ilyenkor vezetőnek. Ugye hallottál már ilyenről ? Volt már rá több eset,általánosan. Szerintem a véleményed csupán a tiéd és ne sérts.Ünnepelj,mert neked az jó.Neked. Sokaknak meg más,megint másoknak meg más volt a befutó. Csakhogy az egyensúly a helyén legyen.”
 • 32. ivóvíz 2013. június 01. 04:44
  „Gratulálok az életműdíjas pedagógusoknak.”
 • 31. kormoska 2013. május 31. 21:28
  „Bohács Zsolt néha mindenről tud,néha semmiről sem!Érdekes.Bezzeg a rezsicsökkentés ügyében most is felmondta a kötelező kormányzati"mantrát",gondolom minden városba ugyanazt az A/4-es lapot küldték.......
  Persze a lapos ablakú Merciből nem látni jól a kirakatokat,de az tény hogy a kocsiját sokszor látni mostanában az Ikv székháza előtt!
  Átlagos az eljárás...,na ja átlagosan átláthatatlan és átlagosan korrupt,a szegedi jobboldalnak pedig stílszerűen inkább 2/3-as ügynökei vannak:-)
  A városi iskolákban még mindig nem egyértelmű,hogy kinek a dolga a krétát meg a szivacsot biztosítani,bezzeg kötelező testnövelés és e-tábla már majd mindenütt ott van.
  A város már nem fizeti(nem tudja fizetni) a tanároknak a Szeged pótlékot,a tanárok reáljövedelme csökkent!
  Bezzeg arra volt gondjuk,hogy a Lapcommal meg a Szegedi Tükörrel foglalkozzanak,biztos kell a hely a Szegedi Szódának,színvonalas egy lap mit mondjak:-(
  Az egyetlen pozitív dolog,hogy a város minden cégének van üzleti terve,még ha veszteséges is.
  Tóth úrnak az Szkt-nál már rutinja van ebben:Az ő igazgatása alatt a közlekedési cég mindig veszteséges volt....,ez is egyfajta teljesítmény!”
 • 30. Berecz 2013. május 31. 21:10
  „25. igazad van ebben! szerintem kezdjük el itt Szegeden félre tenni, hogy ki milyen oldal küldötte! Már bosszantó, hogy erre építkezünk a megítélésnél és mindent és mindenkit szidunk aki a másik oldalon áll.”
 • 29. Lackó50 2013. május 31. 20:39
  „Nikor még azt énekeltük, hogy:
  Mint a mókus fent a fán,
  az úttörő oly vidám, ....
  Akkor még nem kellett nemzeti összetartozásról beszélni, mert mindenki egy oldalon állt. Egyébként lassan már minden nemzeti lesz. Az össztánctól a dohányboltig, .... Miért kell nekünk midig átesni a ló másik oldalára?? Nem kellene már inkább megtanulni lovagolni? Ha kötelező jelleggel kell ilyen dalokat énekelni, akkor nem tudom mi változott a nagy "rendszerváltással" ?? Elénekelhetnék az internacionálét is. Belefér. Nem? Az is kötelező volt.”
 • 28. Mozart53 2013. május 31. 20:17
  „Örömmel olvasom, hogy Vajda Árpád lett az igazgató. Gratulálok Árpád!
  Én nem tudom, hogy Fideszes vagy milyenes, gondolom, ha szoci lenne, a fidesz frakció 0 szavazattal jutalmazta volna a pályázatát, bármennyire is jó vagy szakszerű lenne.
  Hogy Gondáné főszerkesztő-asszonyság nem jött be, az azért jelenthet valamit.
  Lehet, hogy az algyői Gonda úrral valami gáz lehet a megyei közgyűlésben és nem akarják tovább szítani a tüzet, inkább ejtették az asszonkát. Szerencsére!! Az lett volna csak világ csúfságja! De a többi se lett volna nagy büszkeség. Jó ez így! Jó munkát Árpád!”
 • 27. tavimaszlag 2013. május 31. 19:36
  „ki a --om, ez az új igazgató! Ez lesz a jobboldal új slágere! Mekkora egy ---!”
 • 26. tzs_szeged 2013. május 31. 19:32
  „"Bohács Zsolt nem tudta, hova és mikor jegyezték be a céget, és teljesen átlagosnak tartja az eljárást. Nincsenek 3/3-as ügynökei a Fidesznek, azt sem tudta, hogy mit helyeztek ki a kirakatokba, nincs ideje járkálni a városban, mondja."

  Ha megkeresem, nekem is elintéz pár apróságot?
  Minek kell egyáltalán ilyenben közreműködni egy képviselőnek?
  Nem megy a maga útján?”
 • 25. Commander-V2 2013. május 31. 19:14
  „23: maga esetleg Berecz elvtárs személyesen, így névvel? Miért is kell azon pörögni az interneten, hogy kinek mi az igazi neve? A lényeg az, hogy Logaritmusnak igaza van a konkrét dologban akkor is, ha Logaritmus, vagy bármilyen más nick névvel írja le. A jobbikosok az IH kapcsán is sok negatív dolgot csináltak, talán (!) most olyan vezető jön aki nem a jobbikos kottából játszik és lesznek önálló céljai. A jobbik a szegedi jobboldal politikai rákfenéje.”
 • 24. ötös 2013. május 31. 18:53
  „A tekések bizonyítottak.”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Tanúságot kell tenni a múltról˝

A Benes-dekrétumokat vizsgálja az Európai Parlament (EP) petíciós bizottsága, amely alapján a magyarságot Szlovákiában kollektív bűnösséggel vádolják. Tovább olvasom