Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

˝Vakaróznak˝ a pártok

Szeged - Keddig kell eltüntetniük a pártoknak az április 6-i országgyűlési választásokra készült plakátjaikat a közterületekről. Még ˝vakaróznak˝ a pártok.
A választási törvény szerint az országgyűlési választások napja után egy hónapon belül, tehát május 6-án 16 óráig kell eltüntetni a voksolásra felhívó plakátokat az országban.

A plakátot annak kell eltávolítania, aki elhelyezte, vagy akinek érdekében elhelyezték: Szegeden több száz ilyen hirdetmény vár még eltávolításra az utolsó napokban.  Rögtönzött felmérésünk szerint a lekaparással legjobban a Fidesz–KDNP, valamint a kormányváltók pártjai állnak.

A városban csak elvétve találkoztunk jelöltjeik képmásával a villanyoszlopokon vagy hirdetőtáblákon, de akadnak azért kivételek.

Egyre tépettebbek a Jobbikos Tóth Péter plakátjai. Fotó: Schmidt Andrea
Egyre tépettebbek a Jobbikos Tóth Péter plakátjai. Fotó: Schmidt Andrea

 Fizethet, aki nem végez időre

Ha a pártok nem távolítják el időben a plakátjaikat, az önkormányzat jár el az ügyben: a határidő lejárta után maguk is eltávolíthatják plakátokat, aminek költségét kiszámlázhatják a pártoknak.

A szegedi 1-es számú választókerületben mandátumot nyert Szabó Sándor arcmása a mai napig köszönti a Mars téren a piacozásra indulókat. A Szabóval szemben alulmaradt fideszes Bohács Zsolt plakátja szintén több helyen látható még a városban. A parlamentbe be nem jutó kis pártok közül a legtöbbnek már a plakátjai is eltűntek a süllyesztőben, ám a 4K!-s Dudás Róbert hirdetményei közül még több tucatnyit számoltunk össze Makkosháztól egészen a belvárosig.

Az LMP sem mondható a legszorgalmasabb pártnak plakáteltávolításban: Tanács Eszter és Tatár Gábor poszterei sok helyen buzdítják még az embereket szavazásra. A plakát el nem távolítási versenyt Szegeden a Jobbik nyerte: Rácz Tibor és Tóth Péter arcmásával szinte az egész város tele van.

– A hétvégétől kezdve napi 2-3 órában 10-20 önkéntesünkkel járjuk végig a várost, és keddre az összes országgyűlési választásokra invitáló plakátunkat eltüntetjük Szegedről – mondta Tóth Péter, a Jobbik szegedi elnöke.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar irodalommal indul az érettségi

5545 diák érettségizik Csongrád megyében idén a kormányhivatal nyilvántartása szerint. Tovább olvasom