Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

Vakvezető kutyák világnapja Szegeden

Szeged - Az ország csaknem 20 városához hasonlóan Szegeden is megemlékezett a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola a vakvezető kutyák április 27-i világnapjáról.
Sikeresen és kellemesen telt az Árboc Egyesülettel közös program a Széchenyi téren április 25-én, szombaton. A vakvezető kutyák szinte odavonzották a járókelőket, fiatalok, kisgyermekes családok, idősebbek és a kutyasétáltatók is kíváncsiak voltak. Több, bottal közlekedő látássérült is információkat kért, milyen a vakvezető kutyával közlekedni, élni a hétköznapokban. Nagyon tetszett az embereknek a Braille-ábécé is. Az érdeklődők kipróbálhatták a Braille-írógép használatát is.

Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány
Fotó: Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány

Az országos rendezvény budapesti helyszínén szabadon engedett 123 luftballon az összefogás jelentősége mellett a szükségre is felhívta a figyelmet: 123 hivatalos tanúsítvánnyal rendelkező vakvezető kutya ugyanis rendívül kevés hazánkban. Abban az országban, ahogy mintegy 80 ezer látássérült ember él... Van hát mit tennünk és együtt többet tehetünk azért, hogy minél több látássérült ember élhessen ilyen csodás segítőkkel. Erről is szólt a vakvezető kutyák világnapja alkalmából szombaton, Szegeden is megtartott rendezvény.

Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány
Fotó: Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriási siker a 12 dühös ember a Játékszínben

A Játékszínben is óriási sikert aratott vasárnap az SZTE Őszi Kulturális Fesztiválján Barnák László rendezésében szegedi civilekkel bemutatott 12 dühös ember. Tovább olvasom