Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Válasz Csóti Zsombornak

Török Márk válasza Csóti Zsombornak. Az ügyet a magunk részéről lezártnak tekintjük.

Kedves Zsombor!
Kérdései a következők voltak:
1. Utasította-e Ön az EHÖK irodáját, hogy ne szolgáltassanak adatot az érdeklődőknek?
Nem

2. Mi az oka annak, hogy az elmúlt években benyújtott pályázatai nem nyilvánosak?
A „nem nyilvános" alatt azt kell érteni, hogy nincs fönn a weben. Igen nincs fönt. És? Egyébként nincs különösebb oka. Egyetemünkön 1 rektor, 12 dékán, 70 intézetvezető, és nagyjából 300 tanszékvezető van. Miért nem elérhető ez a 400 vezetői koncepció nagy része a neten? Azért mert az oktatóink – az Ön szavaival élve – nem demokraták? Aligha.

3. Állítólag az SZTE többször is kérte, hogy tegyen eleget a fent említett portál kérésének, mi az oka, hogy Ön ezt nem tette meg?
Egyik egyetemi vezető sem kért semmi hasonlót, bár az „SZTE többször kérte" formulát amúgy sem értem, hiszen mi, hallgatók is az SZTE vagyunk. A 2013 októberében megtartott választmányi ülésünk – mint általában – nyilvánosan zajlott, ott bemutattam a terveimet, majd erről szavaztak a küldöttek. Üléseink jegyzőkönyveibe minden hallgatónak betekintési joga van.

Kedves Zsombor!

Ez a két szegedi blogoló fiú nem átlátszó oktatásért küzd, hanem tendenciózusan megpróbál lejáratni engem és a szervezetünket. Olvasott Ön a portálon egyetemi közbeszerzésről vagy esetleg pályázati elszámolásokról, addig miről beszélünk? Ilyenekkel persze nem foglalkoznak a srácok, mert hála égnek ilyen problémás kérdések a mi intézményünkben nem merülnek fel.
Munkájához sok sikert kívánva,
Üdvözlettel:
Török Márk


* * *

A levelet változtatás nélkül közöljük.

Tisztelt Elnök Úr, Kedves Márk,

Meglepődve olvastam az Átlátszó oktatás weboldalán, hogy az Ön pályázata miatt a portál beperelte az egyetemet. Az internetes oldal semmi másra nem volt kíváncsi, mint az Ön pályázati anyagára, melyet általunk eddig nem ismert okok miatt nem akarnak nyilvánosságra hozni.

Elnök Úr, ez nem tisztességes, ez nem demokratikus. Sajnos az utóbbi években egyre többször tapasztalhattuk, hogy a politika világában bevett gyakorlat az, hogy a pártok mindenféle program és elképzelés nélkül kampányolnak és kerülnek hatalomra. Ugye Ön nem ezt akarja? Tudja, a demokratikus normáknak az felel meg, ha a választott tisztségviselők konkrét programmal állnak elő, melyet később számon tudnak kérni rajta azok, akik bizalmat szavaztak nekik. Úgy látom az utóbbi időben az Ön esetében ez nem így történik.

Ha Ön demokrata, tisztességes és nem ármánykodással akar nyerni, akkor arra kérem, hogy a nyilvánosság előtt adjon választ az alábbiakra:

1. Utasította-e Ön az EHÖK irodáját, hogy ne szolgáltassanak adatot az érdeklődőknek?

2. Mi az oka annak, hogy az elmúlt években benyújtott pályázatai nem nyilvánosak?

3. Állítólag az SZTE többször is kérte, hogy tegyen eleget a fent említett portál kérésének, mi az oka, hogy Ön ezt nem tette meg?

Szeretném kérni továbbá, hogy a hallgatók érdekében hozza nyilvánosságra az elmúlt évek pályázati anyagait, ismertesse elnöki programját, hogy kellően meg tudja nyugtatni azokat, akik ismét Önt szeretnék kitüntetni bizalmukkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégén költözik a sürgősségi

Egyetlen hétvége alatt rendezik be a hétfőn nyíló SBO-t. Tovább olvasom