Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Valentin gyorsan motorra pattant

Tavaly betegsége miatt nem tudott részt venni Valentin a babafotózáson, idén viszont már nem maradt le róla. A 21 hónapos gyerek a fotó elkészítése után egy kölcsönvett motoron száguldozott, ezalatt édesapját faggattuk a tegnapi szegedi fotózáson. Az ifjúsági házban száznyolcvan csöppségről készült felvétel.
Kőrösi Valentin és édesanyja a fotózáson. Fotó: Schmidt Andrea
Szőke fürtös kisgyerek üldögél a babzsákon. Édesanyja néhány lépésről, édesapja távolabbról biztatja: mosolyogjon a fényképezőgép lencséjébe. Nem is kell sokat várni, Valentin csibészes mosolyt villant, és már kész is a fénykép, amely hamarosan megjelenik a Délmagyarországban és a Délvilágban. A kötelező feladat elvégzése után Valentin elégedetten pattan a székek mellett árválkodó motorra, s míg az ifjúsági ház emeleti termében köröz, édesapja mesél nekünk a 21 hónapos lurkóról.

– Tavaly is szerettünk volna eljönni a fotózásra, de sajnos Valentin beteg volt. Idén viszont már nem kellett a fényképezkedést kihagynunk – mondta Kőrösi Zoltán. – A felhívást az újságban láttuk, jár nekünk a Délmagyarország és a vasárnapi lapszám is.

Míg az édesanya, Petrovics Noémi a motorozó Valentin nyomában jár, az apuka meséli: a kisfiút nemcsak a motorok érdeklik, imádja az autókat is. Zsenge kora ellenére minden autómárkát felismer a Trabanttól a Suzukiig.
– Fél évvel ezelőtt a slusszkulccsal kinyitotta az autót – büszkélkedik az apuka, aki a Bécsi kávézóban dolgozik, de most betegállományban van. Így ketten foglalkoznak Valentinnal, aki nagyon együttműködő gyerek. Fél hétkor van ébresztő Kőrösiéknél, aztán amíg az anyuka reggelit készít, az apa és Valentin közösen beágyaznak. Reggeli után nem maradhat el a fogmosás, a délelőttöt pedig közös játékkal töltik.

– Az autók mellett sokat játszunk építőkockákkal, készségfejlesztő játékokkal. Rengeteget foglalkozunk Valentinnal, s ez meg is látszik rajta, már számolni is tud, igaz, hogy csak négyig – büszkélkedik az apuka. Délutánonként rengeteget sétálnak, játszanak a jó levegőn. Bár a kisfiú még nem jár óvodába, nagyon szereti a társaságot, a játszótéren szívesen ismerkedik kortársaival.

– Nem is gondoltam Valentin születése előtt, hogy ennyire jó dolog az, ha az embernek gyereke van – vallja be az apuka. – Valentin körül forog minden. A lehető legtöbb időt töltjük együtt, s ha a nagymamákra kell bíznunk, a szívem összeszorul, hogy nem hallom a hangját.


Megyeszerte fotózzuk a babákat

A megye több városában folytatjuk a babák fotózását: ma 13-tól 15 óráig a mindszenti művelődési házba, jövő hétfőn 14-től 17 óráig a szentesi művelődési és ifjúsági házba várjuk a csöppségeket. Kedden 14-től 17 óráig a mórahalmi Aranyszöm Rendezvényházban és a csongrádi művelődési házban fotózzuk a babákat. Szerdán 12-től 17 óráig a Szabadkai úti új Sajtóházban tartjuk a szegedi pótfotózást, Kisteleken pedig csütörtökön 13-tól 16 óráig a rendezvényházba várjuk a gyerekeket. Az év babája verseny abszolút győztese az Apátfalvi Takarékszövetkezet százezer forintos takarékbetétkönyvét nyeri majd meg, a három korcsoport első három helyezettje pedig egy-egy PegPerego akkumulátoros kismotort vihet haza. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kála és pálma tisztítja a vizet

A most épülő szegedi hulladéklerakó minden szennyvizét házilag tisztítják. Megépült és már… Tovább olvasom