Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Változik a rendszer: 62 év alatt nincs kedvezmény

Szeged - Kétszeres árat fizethetnek a buszbérletért vagy éppen a szemétszállításért a januártól rokkant- vagy korengedményes nyugdíjasból ellátottá átsoroltak, ha a minisztérium újabb rendeletben nem biztosítja korábbi kedvezményüket.
Kevesebb utas

Nem tudunk üzletpolitikai kedvezményt biztosítani, az eddigi nyugdíjasjegyekhez állami árkiegészítést kapott a Volán. Nekünk sem mindegy, hogy a kedvezmény esetleges megvonásával kevesebb utassal és ezen keresztül kevesebb bevétellel számolhatunk – fogalmazott Szeri István, a Tisza Volán Zrt. vezérigazgatója.
– December óta próbálom kideríteni, rokkant járadékosként teljes vagy félárú buszbérletet kell majd vennem. Hivatalos választ még sehonnan sem kaptam – panaszolta a Szentháromság utcai buszmegállóban az 57 éves Erika, aki szerint 90 százalék, hogy megvonják tőlük az utazási kedvezményeket. – A nyugdíjasszelvénnyel a lányomhoz jártam Budapestre, ezután a bérletem, jegyem is kétszer annyiba fog kerülni.

– Egyre többen érdeklődnek, jár-e utazási kedvezmény a rokkantsági ellátáshoz vagy sem. A hírekben megjelenteknél mi sem tudunk többet mondani, a kormányrendelet szerint március 31-éig igen, utána ez további szabályozás kérdése – közölte Balogné Czirok Anikó, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság ügyfélszolgálati osztályvezetője. Azok, akik eddig nyugdíjat kaptak, jogosultak voltak nyugdíjas városi tömegközlekedési bérletre, évente több alkalommal 50 százalékos helyközi utazásra, kedvezményes múzeum- és uszodabelépőre, a szemétszállításért is csak fél árat fizettek.

Utazási kedvezmény körül még bizonytalanság. Fotó: DM/DV
Utazási kedvezmény körül még sok a bizonytalanság.
Fotó: DM/DV

2012. január elsejétől számos, korábban nyugdíjnak nevezett juttatás ellátássá minősült, amivel egy időben a nyugdíjakhoz kapcsolódó kedvezményektől is elesnek az eddig jogosultak. Balogné Czirok Anikó hozzátette: az ellátásban részesülőknek érdemes a nyugdíjfolyósítótól kapott levelet alaposan átnézniük annak érdekében, hogy ténylegesen milyen típusú ellátást is kapnak január elsejétől.

NFM: felülvizsgálják a kedvezményeiket

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a megváltozott jogszabályi feltételek alapján január elején megindította az utazási kedvezmények rendszerének felülvizsgálatát a korábbi rokkantnyugdíjasok esetében is – közölte a szaktárca az MTI érdeklődésére kedden. Hozzátették: az ezt követő időszakra vonatkozó kedvezményekről várhatóan még februárban döntést hoznak.
– Csongrád megyében is több tízezer, az öregségi nyugdíjkorhatárt, azaz 62 évet be nem töltött, eddig egységesen nyugdíjasként kezelt ellátottat érint a változás. A jelenlegi szabályozás szerint 2012. március 31-étől utazási és egyéb, nyugdíjhoz kötött kedvezményre csak az öregségi nyugdíjasok jogosultak: az előrehozott öregségi, a csökkentett összegű előrehozott öregségi, a korkedvezményes és korengedményes, művész-, képviselői, szolgálati, bányász- és rokkantsági ellátásban részesülők nem – magyarázta a január elsejétől hatályos nyugdíjváltozások egyik sokakat érintő bekezdését Horváth Ferenc, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság igazgatója.

Január elsejétől csak a 62 éven felülieket, valamint a 40 éves jogosultsággal rendelkező nőket nevezik nyugdíjasnak. Az új besorolásról levélben értesítették az érintetteket, az utazási kedvezményről hivatalos tájékoztatás még nincs. Megtudtuk: a Nemzetgazdasági, a Nemzeti Fejlesztési, illetve a Nemzeti Erőforrás Minisztérium is dolgozik az utazási kedvezmények rendszerének átalakításán, így az eddig a rokkantaknak, leszerelt rendőröknek, tűzoltóknak, valamint a korhatár alatti nyugdíjban részesülőknek is elérhető nyugdíjas utazási kedvezmény kérdése még függőben marad.

Olvasóink írták

132 hozzászólás
 • 132. kiraly64 2012. február 08. 20:12
  „138. Kisg-Kedves cikk író! Pedig hidd csak el,hogy egy eszetlen-fejetlen rombolás! Az,hogy egyelőre kiforratlan minden?-ebben igazad van, de akkor hol van az a sokat emlegettet programjuk?-az ha lett volna,akkor nem lenne kiforratlan az intézkedésük.Ami a megszorításokat illeti,te hallottál megszorításról ott a parlamentbe dolgozóknál?-mint pl.fizetés csökkentés,étkezési jegyek megvonása,lakástámogatás megszüntetése,szolgálati autók indokolt használata és még sorolhatnám.Nem hallottál és nem is fogsz,mert ez is az ők programjuk része.Próbálok én is optimista lenni de nekem valahogy nem megy.”
 • 131. Kisg 2012. február 04. 18:16
  „Kedves Olvasóka!

  Nagyon kedves vagy, de komolyan nem azért írom. Szerencsém van, vannak, akik szeretnek, van, akit én szerethetek, valahogy lesz. Sosem voltam az a magát elhagyó nyivákoló ember, ha az lennék, már sokszorosan nem élnék. Amit leírok, azért írom le, hogy a gyűlölködök fogják már fel végre, hogy nemcsak kamu betegek vannak, van olyan is, de ettől nem lesz automatikusan az mindenki. Viszont egyelőre kiforratlan minden, jelenleg megy a gyerek is a fürdővízzel, de talán változik, és a változáshoz idő kell. Én akarom hinni, hogy mindez, ami az országban megy, nem fejetlen rombolás, hanem egy tudatos, jól átgondolt, átlagember számára nem érthetetlen terv része - nem baj, ha ettől butának érzem magam -, és happy end lesz a vége, mindenki élhet boldogan, amíg meg nem hal. Javíthatatlan optimista vagyok :-S

  Macs, a fentiek alsó pár sora a válasz arra, amit írtál. Lehet, ebbe fogok belehalni, de a reményt egy normálisabb világban nem tudom és akarom feladni. A hitet, hogy minden okkal van, és az az ok jó. Ha ezt elvesztem, csak a valóság marad.

  Kedves Olvasóka! Van publikus e-mailem, ha átengedi a moderátor, de nem a segítség miatt - amit még egyszer megköszönök, de nem fogadok el -, hanem azért, hogy olyan témában is kommunikálhassak, ami esetleg ide nem passzol. Gondolkodo7@freemail.hu”
 • 130. macs 2012. február 04. 16:27
  „135. Kisg,
  "Macs, nekem nem azzal van bajom, ha valakinek sok a nyugdíja, nem értettél meg. Én azt mondtam, hogy amikor emberek kerülnek az utcára, fagynak meg, éheznek, akkor mondjuk a jobban élők egy kis szolidaritást vállalva lejjebb adhatnának az életszínvonalukból, hogy a nagyon szegényeknek legyen az életre."
  Bocs, akkor tényleg félreértettelek, mert én úgy olvastam, hogy a magasabb nyugdíjasoktól vonnál el. És itt ér össze a véleményünk. Én azt tartom pofátlannak, hogy az egykulcsos adóval éppen azoknak tolják a pénzt, a szegényebbek rovására, akik jobban élnek. És azért kell a hozzád hasonlókat és előrehozott öregségi nyugdíjasokat vegzálni, hogy az így kiesett pénzt valahonnan pótolják.
  136. Olvasóka,
  kérlek fogadd el, hogy a korhatár alatti nyugdíjasok, NEM csak rendvédelmis nyugdíjasok. Pontosabban az utóbbiak nagyon kevesen vannak kategóriában. A többség közel 60 éves és közel 40 éves munkaviszonnyal ment nyugdíjba, az esetek többségében nem is jószántukból, hanem a leépítések során elküldték őket.”
 • 129. Olvasóka 2012. február 04. 14:43
  „Üd. mindenkinek! Végigolvastam a hozzászólásokat, tényleg elkeserítő irigy, magyarsággal kommentálunk témákat. Talán az ilyen hozzáállás miatt mondják a külföldön élő magyarok: Magyarnak a legnagyobb ellensége egy másik magyar.
  Jelenleg valóban kb. 3000 Ft miatt kívánunk rosszakat az ilyen-olyan nyugdíjasnak. Én magam sem szeretem a kamu rokkantakat, a 40 éves rendőrnyugdíjasokat, és még sorolhatnám...
  Ha jobban belegondolok,pont a kamu rokkant és a rendőrnyugdíjas nem fog tömegközlekedni, ő eddig is beszállt és ezután is be fog szállni a kocsijába, nem fogja magát égetni a buszon, villamoson. Szerintem.
  Jó lenne örülni a sorsunknak, és máshol keresni a felelősöket azért, hogy az ország itt tart.

  Kisg !
  Ha gondolod csinálj már egy e-mail címet, amit esetleg itt közzétennél. Írnék egy privátot, egy egészen pici aprósággal segítenék neked, ha megengednéd. Hátha más is így gondolja...”
 • 128. Kisg 2012. február 04. 07:44
  „Még az este fogalmazódott meg bennem egy nagyon szövevényes gondolatmenet... És véletlenül "rímel".
  "Három krónikus betegség mellett dolgoztam húsz éven át ,18 féle gyógyszert szedek ma is ,de most is dolgozom mert az tartja bennem az életet."
  Na, az motoszkált bennem egész este.
  Hogy tudniillik, van néhány korosztály, amelyet még úgy szocializáltak az "átkosban", hogy aki nem dolgozik, az bűnt követ el, és pont. Ezt belenevelték, ha kellett, beleverték az emberbe, a magáról és másokról történő gondoskodás felelősségtudatával együtt. Ez volt, így kellett élni. És visszagondolva arra az időre, amikor a "köszönöm, nővérke" még nem pénzes borítékot jelentett a zsebbe, hanem hálától csillogó szemeket, és egy ember lelkét, jó volt. Miért? Mert az ember tartotta magát valamire, jó érzés volt, hogy hasznára van másoknak. Jó volt az érzés, hogy még jobban akarom csinálni, és jó volt, amikor sikerült. Ez hatalmas lelkierőt ad. Sajnos a nagyon igaz mondást anno a második világháborúban nagyon megszentségtelenítették, de attól még igaz: a munka nemesít.
  Egy egyszerű kis analógia: aki dolgozik, az hasznosnak érzi magát. Aki hasznosnak érzi magát, annak van önbecsülése. Akinek van önbecsülése, azt mások is megbecsülik. Akit mások megbecsülnek, vannak barátai. Akinek vannak barátai, az nem magányos. Aki ily módon nem magányos, az nem lesz depressziós és pszichés beteg. A betegségek hátterében szinte a ráktól indulva a megfázásig az immunrendszer gyengülés áll. Az immunrendszert a stressz rombolja leginkább. Tehát a dolgozó, munkájában örömét lelő ember sokkal kisebb százalékban és eséllyel lesz súlyos beteg, mint aki tétlenségre van kárhoztatva.
  A kettő összefésülve mindenki gondolkodjon el azon, milyen lehet egy beteg, valóban inaktív ember önértékelése annak tükrében, ahogyan 20 éve nevelték! Nem tud dolgozni, tehát felesleges nyűg, teher, joga sem lenne az élethez. Ennek jegyében éli mindennapjait, magában őrlődve, valahogy feldolgozva ezt, vagy nem. Aztán jön a közhisztéria, és kormányszinten és állampolgári szinte ellen fordul a társadalom is...
  Más. Borzalmasan gusztustalannak tartom, ha valaki nem beteg, mégis annak mondja magát. Soha életemben nem voltam egészséges, számomra a kevésbe beteg és nagyon beteg között volt választás, mégis dolgoztam, amíg tudtam, és ha valaki olyan munkát kínálna, melyet el tudok végezni, most is boldogan dolgoznék.
  Bűn? Ma igen... Semmiféle ambíció nem volt és most sincs bennem. Jól elvoltam azzal, hogy mások mondják meg, mit csináljak, és azt tettem. Képtelen voltam áskálódni, törtetni, jól megfértem a saját szürke eminenciás szerepemmel. Valahol azt látom, ma mindenki "képben" akar lenni; főnök, vezető, látványos sikerember. Milyen világ ez? Hol a helyük azoknak, akik nem akarnak kiragyogni, "csak" megélni szeretnének a kis munkájukból, és boldogok lenni otthon. Már az iskolákban iszonyú versenyre nevelik a fiatalokat, és verseny az egész életük, ÉLNI (barátok, család, barátok - nem véletlenül kétszer -, hobbi, kikapcsolódás, pihenés, sport) sincs idejük... Csak a verseny születéstől a fiatalkori szívinfarktusig.

  Macs, nekem nem azzal van bajom, ha valakinek sok a nyugdíja, nem értettél meg. Én azt mondtam, hogy amikor emberek kerülnek az utcára, fagynak meg, éheznek, akkor mondjuk a jobban élők egy kis szolidaritást vállalva lejjebb adhatnának az életszínvonalukból, hogy a nagyon szegényeknek legyen az életre. Tudom, hogy megérted, mire gondolok. Azt hiszem, az emberségét csúfolja meg az, aki elnézi mások nyomorát, holott segíthetne, még ha cseppnyi gesztussal is... Ha mindenki, aki megteheti, segítene egy kicsit, ez a világ élhetőbb lenne. (Most a jobb módú ül a pénzén, a szegény adakozik a még szegényebbnek) Aztán ha mindenkinek lesz megélhetése, senki nem éhezik, senkinek nem kell az utcán laknia, felőlem bárki tucatjával veheti a kacsalábon forgó palotákat, soha nem voltam irigy. Akkor sem kéne egynél több ház, lakás, ha lehetne. Az ember egy fedél alatt tud élni egyszerre, az eső elől éppúgy véd, és éppúgy elvisz egy olcsó autó, mint egy luxus, nem sorolom.

  Más. Élből és azonnal elvennék minden támogatást azoktól, akik bármilyen munkát, amelyet el tudnak végezni, nem vállalnak el!”
 • 127. macs 2012. február 03. 19:09
  „132. Kisg,
  sajnálom, hogy nem érted mit irtam. Megpróbálom mégegyszer. Hihetetlen aljasságnak tartom, hogy az adórendszer átalakítása miatt keletkezett hiányt olyan embereken akarják behozni, mint Te és a hozzád hasonló helyzetben lévők.
  Úgyan ebben a cípőben járnak az előrehozott öregségi nyugdíjasok is, akiket most átminősítettek, korhatár alatti járadékosnak.
  Célkeresztbe állítottak titeket és az emberek, anélkül, hogy végig gondolnák, lelkesen szidnak titeket. Megértelek, hogy el vagy keseredve és dühös vagy. És hidd el, nagyon sokan hasonlóan éreznek.”
 • 126. Kisg 2012. február 03. 17:40
  „129-re, Macs, pontosan erről beszélek... (Látom, te még látsz a rózsaszín ködtől :-) Meg arról, hogy a szociális támogatási rendszerben az, aki egyedül tart fenn ötvenegy néhány ezer forintból egy 35 négyzetméteres önkormányzati bérleményt (kedves számozott hozzászóló, sajnos az eü-ben eltöltött 11 év nem volt elég arra, hogy sajátom legyen, ennek is örülök), mint aki tizedmagával él 60 négyzetméteren ugyanennyi járulékkal. Pedig ott húszan adják össze a rezsit ( ha összeadják), míg ezt nekem egyedül kell. Tavaly még ésszerűen, jövedelemarányosan ment a támogatás, most valamiért mindenki egy összeget, 2500 Ft-ot kap havonta, aztán slussz. Nem mondhatjuk, hogy nem kapunk... :-((( Becsületesen kifizetem a rezsit, minden hónapban, életemben nem volt adósságom, és nem, nem dohányzom, életemben nem voltam kocsmában, nem iszom, nem járok el, nem is tudnék. Mégis rajtam a bélyeg.
  Számozott hozzászólótól kérdeném, szerinte szinte süketen, rossz szemmel, állandósult egyensúlyzavarral, pánikbetegen, asztmásan (nem sorolom fel mindet, nincs értelme) szerinte milyen szakmát tanuljak? Tényleg megköszönném a tippet...
  És igen, soha nem is tagadtam, hogy visszasírom a Kádár-rendszer szocialista ideológiáját, amikor minden embernek volt létjogosultsága, joga és lehetősége a munkához, joga az egészségügyi ellátásra, fedélre, ételre, függetlenül attól, hány éves és mennyi pénze van. Az EMBER számított, bár azt elhiszem, hogy a gyorsan meggazdagodni vágyóknak, harácsolóknak, businessmaneknek talán nem volt annyira jó, de a többségnek igen. Most kis százaléknak nagyon jól megy, a többi meg nem számít.

  Még egy a számozott hozzászólónak: 18 évesen a szemem miatt eleve rokkant lettem volna, de nem akartam a nyomorba beleragadni. Most már máshogy döntenék, akkor talán megúszom a rossz szemmel, a többi nincs...”
 • 125. Kisg 2012. február 03. 17:23
  „9349779, bocsáss meg, 18 évesen a gimi után mentem egyenesen az egészségügybe a betegágy mellé három műszakba. Munka mellett végeztem el a sulit, dolgoztam. Én ki akartam törni, mert nagyon szegények voltunk, nem akartam diplomára pazarolni az időmet, ugyanis a szüleim nem tudtak volna még négy évig eltartani. Eljöttem 18 évesen vidékről bele az ismeretlen vakvilágba, és keményen dolgoztam, egészen addig, míg 31 évesen végleg rokkant nem lettem. Elhiszed, hogy ha egészséges lennék, inkább dolgoznék nettó nyolcvanért, mint hogy 55 ezerért legyek rokkant??? Észnél vagy? Nem mindenki tejfölös kanállal a szájában született, hogy "minimálbérért nem melózok". Ez felénk nem volt divat, engem még a szüleim úgy neveltek, hogy mindenki annyit ér, amennyit dolgozik. Talán pont ezért vagyok én most rokkant és szegény, míg akik kerülik a kemény munkát, mint a pestist, azok egészségesek.”
 • 124. macs 2012. február 03. 16:13
  „Kisg,
  nagyon sajnálom, hogy a betegséged miatt nem tudsz dolgozni, de erről nem azok tehetnek, akikre haragszol. Szerintem inkább azokra kéne haragudnod, akik úgy alakították át az adórendszert, ahogy átalakították. Mióta 16%-k a kulcs és a magas jövedelmű családok gyerekei jóval több támogatást kapnak, mint a szegényebb, de jobban rászorulók, közel 500 mrd Ft hiányzik a költségvetésből. Azóta mást se tesznek, mint azt nézik kitől, mit lehet elvonni.
  Számomra az a legelkeserítőbb, hogy azokat vegzálják, akik nem, vagy alig tudják magukat megvédeni illetve az emberek többsége nem is gondolja át milyen lehet a sorsuk, de gondolkodás nélkül vicsorog rájuk.”
 • 123. Misi72 2012. február 03. 15:24
  „Igen a Kisg-nek igaza van ,hogy egy rokkantnyugdíjas aki 40vagy 60ezret kap vagy aki 150ezret kap elgondolkodtató. Az egykulcsos adózással a kormány a gazdagoknak kedvezett. Egyszer le kéne szállni a földre a vezéreinknek.”
 • 122. Kisg 2012. február 03. 15:11
  „Macs, 100 ezerben maximálnám. És nem végleg, csak amíg nyakig ér a sz@r, meg amíg emberek fagynak meg Magyarországon. Valahol ezt hívnák szolidaritásnak, hogy a gazdagabb mondjon le a luxusról, ne a szegénynek kelljen lemondani az alapvető dolgokról, mint fedél, gyógyszer és étel. Bocs, megrögzötten naiv vagyok :-((”
 • 121. Kisg 2012. február 03. 15:08
  „Martamama, nem félek. Nekem nincs mitől, SAJNOS nem vagyok csaló, bár az lennék. De ettől még nem tudok megélni a járadékomból :-((( Na itt kellene csinálni valamit, hogy aki tényleg NEM TUD (bár majd´ belegebed, úgy szeretne, mert az azt jelentené, hogy ép, egészséges) dolgozni, az tudjon létezni. Vagyis amit elvesznek azoktól, akik nem jogosultak, azt adják azoknak, akik valóban önhibájukon kívül kerültek lehetetlen helyzetbe. Mert ez így olyan, mintha a fürdővizet kiöntenék a gyerekkel, szóval nagyon kilóg, hogy nem a tényleg betegek érdekében megy a hiszti, hanem az egyetlen valódi cél, hogy csökkentsék a kiadásokat. Ha nem így lenne, mondjuk 80% ÖEK fölött az érintettek az élelmiszertől kezdve a közüzemi díjig mindent kedvezményesen kapnának. Ilyen azért már elég kevés van, relatíve, sokkal kisebb, mint az egyéb segélyezettek... De hát ha rajtuk valaki fogást keres, az világsajtó-hisztivel meg rasszistázással találja magát szembe a világ részéről... Így inkább elveszik mindenkitől, aztán mindenki csináljon, amit tud... A beteg, rokkant ahogy dolgozni nem tud, úgy elmenni betörni, lopni, rabolni, bűnözni sem, kvázi éhen hal.”
 • 120. spiler 2012. február 03. 14:46
  „NA HA KEVESBBEN KAPNAK UT.UTALVÁNYT AKKOR KEVESEBB JÁRAT IS KELL,tehát jópár sofőrt kikell rugni,kevesebb járat lesz kevesebb jármű kell,kevesebb szerelő,kevesbb adminisztrátor....stb legalább országos szintem 2-3 ezer embert elbocsájtanak ez érint minimum 6-9 ezer embert ....NA ŐKEKET KÉRDEZZÉTEK,HOGY EGYET ÉRTENEK E A JÁRANDÓSÁG MEGVONÁSÁVAL....boritékolom a választ”
 • 119. racionalitás? 2012. február 03. 12:43
  „MOST MÁR TÉNYLEG OLCSÓBB ÉLNI A PISZKOS-SZEMÉT-LABANCZOS NYUGATON....ÉLJEN H..INGÉRIA...ha majd tud!..itt AUSZTRIÁBAN már nem kell több hunniai menekült...kellemes ......na jó befejezem.”
 • 118. macs 2012. február 03. 12:32
  „117. Kisg,
  "Amúgy még a téma kezdeténél írta valaki, hogy a 100 Ft feletti nyugdíjakat nyirbálná meg, na ezzel viszont egyetértek."
  Azt gondolom tudod, hogy létezik egy u.n. nyugdíjplafon. Ez azt jelenti, hogy eddig az összegig vonják a nyugdíjjárulékot, illetve eddig az összegig veszik figyelembe a jövedelmet a nyugdíj megállapításánál. Ha tehát, 60 ezer forintban szeretnéd maximálni a nyugdíjakat, akkor tesség levinni a nyugdíjplafon is, és ennek megfelelően kevesebb járulékot vonni, illetve a már befizetett pénzt mindenkinek visszautalni.
  Nem tartom korrektnek, hogy járadékot kötelességem fizetni, aztán szégyeljem magam, amiért a járadékkal terhelt magasabb jövedelmem után több nyugdíjra vagyok jogosult.”
 • 117. martamama09 2012. február 03. 10:08
  „A családban meddig lehet elnézni,hogy valakit etetünk,ruházunk,fűtünk rá és ő semmit sem tesz a családért?De az igazán beteg emberről/akár felnőtt akár gyerek/ a gondoskodás természetes !”
 • 116. martamama09 2012. február 03. 09:16
  „Valóban nem sok az 50-60 ezer forintos járadék,de 1200000emberrel beszorozva ,már igen.Az orvos a szemmel nem látható betegséget is felismeri.Nem valószínű,hogy az igazán beteg embert megfosztanák a nyugdíjától.Akinek nincs baja,annak van oka a félelemre.Ismerek olyan embereket,akik el is mondták,hogy mennyi pénzbe került a rokkantosításuk,amely mellett vígan és feketén dolgoztak.Olvassátok csak el az 52-es kommentet,én is csak hasonlókat tapasztalok,ami valahol öröm is,hiszen még sem vagyunk annyira betegek!”
 • 115. csakugyirok 2012. február 03. 07:56
  „117. igazad van, elsősorban ott kell elgondolkodni a nehezen élő GYEREKEK sorsáról. De DAFKE is azt mondom (szajkózom), akinek nem jogos attól MINDEN kedvezményt el KELL venni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 114. Kisg 2012. február 03. 07:42
  „115: nem a rehabosoknak kéne ezen eltöprengeni, hanem a parlamenti képviselőknek meg az efféléknek... Amúgy még a téma kezdeténél írta valaki, hogy a 100 Ft feletti nyugdíjakat nyirbálná meg, na ezzel viszont egyetértek. Legyen egy minimum, mondjuk 60 ezer (bár megélni abból sem lehet), meg a plafon, a 100 ezer. Nem 28 ezer meg felső határ nélkül...”
 • 113. Kisg 2012. február 03. 07:39
  „Úristen, ezt a rengeteg gyűlölködőt... Javaslom T. rokkantellenes hozzászólóknak (az első 10 hsz-ig jutottam, nem is kérek ebből többet -, hogy próbálják ki az alábbit:
  55 ezer Ft havi jövedelem - rokkantsági ellátás (85%-ra, amit már nem dobálnak mindenki után)
  Semmiféle pluszmunka, jövedelem.
  Kétoldali hallásvesztés, olyan szinten, hogy a normál kommunikáció is problémás. Egyoldali vakság, másik oldalon megromlott látás, ehhez egy tumor az agyban, ami operálhatatlan, de állandó egyensúlyzavart okoz, asztma, pánikbetegség, mozgásszervi problémák, csak a jéghegy csúcsa. Bár tény, hogy külsőre állítólag olyan vagyok, mint a fényes alma, viszont amit lehet, már kiszedtek belőlem, csak ugye, az ember a hegeket eddig nem mutogatta, talán divatba jön, hogy látszódjon: tényleg beteg.
  Havi kb. 50 ezer rezsi, az idén már alig kapok támogatást a lakásra, tavaly még korrekten segített az önkormányzat.
  Havi min. 16 ezer gyógyszerre, ami kb. 12 féle, de egy része még megy közgyógyra, hála istennek. A java nem.
  Speciális diétaszükséglet.
  Hirtelen ennyi jutott eszembe.
  Kedves gyűlölködők, megtennék, hogy dobnak nekem egy levelet "méltányos csere" jeligére a DM szerkesztőségbe, és megteszik felajánlásaikat? A csere lényege: adom az 55 Ft-omat bárkinek, aki elviszi fejében a nyavalyáimat, és egészséget ad helyette. Méltányos, szerintem.
  Utóirat: meg kéne gondolni, hogy mit kellene a hozzánk hasonlókkal csinálni.
  Utó-utóirat: a szédülés miatt csak saját felelősségre használhatom a tömegközlekedést. Autós barátom vitt el kocsival orvoshoz, nem kevésszer kell menni havonta, sajnos. Tavalyig az idegrendszeri károsodásra megkaptam a mozgáskorlátozott igazolványt, idén már nem is kértük, olyan áttételes. Én adnék egy sanszot, hogy az össze kártyát ellenőrizzék, 90%-ról kiderülne, hogy jogosulatlan, mert az új szabályokkal elérték, hogy pont a rokkant nem fog kapni, azon egyszerű okból, hogy nem tudja végigjárni a hivatalos utat.”
132 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszautasítja a politikai megrendelés vádját a Szegedi Törvényszék

A Szegedi Törvényszék visszautasítja, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom ügyében politikai megrendelésre járt volna el. Tovább olvasom