Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Változott a laborok rendje

Szeged - Változik a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Laboratóriumi Medicina Intézethez tartozó mintavételi helyein a működési rend.
30 perccel korábban, vagyis 6 óra 30 perctől kezdenek a felnőtteket fogadó laborokban, vagyis „mintavételi szakrendeléseken" (a Tisza Lajos körút 97. és a Vasas Szent Péter utca 1–3. alatt), s csak 11 óráig fogadják a pácienseket. Új helyre, a II. kórház területére (Kálvária sugárút 57.) helyezték át a kismamák (munkanapokon 7–10 óra közötti) vérvételét a Vasas Szent Péter utcai rendelőből, mert az egészséges pácienseket külön kezelik a betegektől. Hasonlóképpen járnak el a gyermekek mintavételekor: a Pécsi utcai (a sebészeti klinika mögötti barakk épületbeli) labor munkanapokon 7.30-tól 10 óráig tart nyitva; az egészséges kicsik rendszeres szűrővizsgálatát ugyanitt, de a beteg gyermekek szakrendelésétől elkülönítetten végzik: vérvétel minden hónap első szerdáján 11-től 12.30-ig.

Olvasóink írták

  • 2. Tömeg 2011. január 12. 23:54
    „Nem evek ota! Amiota az eszem tudom,nemvoltak ott mäs ällapotok!( Pedig mär 46 eves vagyok.)”
  • 1. saturnus 2011. január 12. 17:42
    „Teljesen embertelen és állati zsúfoltság ami reggelente történik már évek óta a laborminták levétele alkalmával emberek százat órákra zsúfolják össze,a pince sorban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varjak vendégségben

Hatalmas fellegekben húznak be a városba a vetési varjak napnyugta környékén – de hová tűnnek, amikor kitavaszodik? Tovább olvasom