Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -5°C | 4°C Még több cikk.

Változtak az adókedvezmények

Az adóbevallások benyújtásának és egyidejűleg az adó befizetésének határideje idén február 15. és május 22. – hangzott el az APEH Csongrád Megyei Igazgatóságának tegnapi sajtótájékoztatóján.
Az adóbevallások benyújtására előírt határidők az előző évhez képest nem változtak: az egyéni vállalkozók – köztük az evások – és az áfa fizetésére kötelezettek február 15-éig, az előző körhöz nem tartozó magánszemélyek május 22-éig küldhetik el bevallásaikat és adójukat az APEH Csongrád Megyei Igazgatóságának. A visszaigényelhető adót, járulékot idén is a bevallás benyújtásától számított 30 napon belül, de legkorábban március 1-jétől kaphatják meg az adózók. Amennyiben a bevallás hibás, a 30 napos határidőt a hiba kijavításától kezdve számítják.

A legtöbb újdonság az előző évhez képest a kedvezmények érvényesítésével összefüggésben jelentkezik: 2005-től ugyanis újabb adókedvezmények tartoznak abba a körbe, amelyek igénybevételének lehetősége függ az éves jövedelem nagyságától. Ha az összes bevétel nem haladja meg a 6 millió forintot, akkor együttesen 100 ezer forintos adókedvezményt lehet visszaigényelni a felsőoktatási tandíjból, a felnőttképzési díjból, a Sulinetből, az élet- és nyugdíjbiztosításra befizetett összegből, a közcélú adományokból, a szellemi tevékenységből, valamint a mezőgazdasági őstermelői tevékenységből. Az önkéntes nyugdíjpénztári befizetések utáni maximum 130 ezer forintos adókedvezmény nem tartozik ebbe a körbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Somodi Sándor: Hol van a borban az igazság?

Szinte nem akadt olyan év a hegyközségek megalakulása óta elmúlt évtizedben, amikor ne változott… Tovább olvasom