Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Vályogtégláira robbant szét Makra Antal háza

Sándorfalva - Egy halom vályogtégla maradt az egykori családi házból: szombat hajnalban felrobbant egy 60 éves férfi háza. Életét szomszédjának is köszönheti, aki fontos információkkal segített a tűzoltóknak a mentésben.

– Durranás, olyan, mintha mellettünk csapott volna be a villám – írta le a hajnali gázrobbanás hangját az utcabeli szomszéd. Egy ház összedőlt, a benne élő férfi megégett, őt a mentőszolgálat súlyos sérülésekkel kórházba szállította.

– Aknavetőre hangjára hasonlított – mondta egy másik szomszéd. Megtudtuk, a szerencsétlenül járt 60 éves férfi régóta a Felszabadulás utcai házban lakott, nemrég elvált, egyedül élt. Órákkal a robbanás után is a romok eltakarításán, a baleset lehetséges okának feltárásán dolgoztak a tűzoltók, a rendőrök és a gázszolgáltató szakemberei. Az utcában a polgárőrök irányították a forgalmat, a helybeliek szörnyülködve figyelték az eseményeket.

Tégláira robbant szét Makra Antal háza. Fotó: Segesvári Csaba (képgaléria)

– Felriadtuk, ez már reggel is így nézett ki. Most keresik, honnan jött a gáz, a konvektor rácsát már megtalálták – mondta a tégláira hullott ház mellett álló Gulyás Andrásné. A sándorfalvi nő elmesélte, Makra Antal házát – amiből ma már semmi sem látszik – korábban felújították, szépen be volt pucolva. – Kiszaladtunk az utcára, először, földrengésre gondoltunk. Nyugdíjas a szomszédom, teljesen normális embernek ismertem – mondta Gulyás Andrásné.

– Háromnegyed négykor hívtam a mentőket, akik értesítették a tűzoltókat. Először azt hittem, nálunk robbant be valami, a gáz csak úgy ömlött az utcán. Amikor kiléptem a házból már láttam, hogy a szomszédban történt a tragédia – emlékezett vissza a hajnali eseményekre Paragi István. A szerencsétlenül járt férfi közvetlen szomszédja tudta, hogy Antal melyik szobában alszik, így egyből megmutatta a tűzoltóknak, merre keressék a házában ragadt férfit.

Tégláira robbant szét Makra Antal háza. Fotó: Segesvári Csaba (képgaléria)

– Pénteken elkérte tőlem az autót, mert Szegedre akart menni alkatrészért. Később meggondolta magát, azt mondta, majd hétfőn. Most azt vizsgálják, akarattal robbantott, vagy sem – mondta Paragi István, aki nem hiszi, hogy öngyilkos akart volna lenni szomszédja. Paragiék háza is megsérült: az összes üveg kitört, a tetőn a cserepek is megmozdultak.

Többen úgy vélik, Antal háza, úgy robbant szét, mint egy befőttes üveg: először megemelkedett a tető, majd a vályogból rakott falak tégláira hullottak. A gázszolgáltató szakemberei egy markolóval tisztították meg a törmelékektől elzárt utcát, keresték a gázcsatlakozást.

Tégláira robbant szét Makra Antal háza. Fotó: Segesvári Csaba (képgaléria)

Korábban írtuk:

Súlyos robbanás történt péntekről szombatra virradóra Sándorfalván a Felszabadulás utcában, ahol egy vályogház dőlt gyakorlatilag teljesen össze. Mint Arany-Tóth Attilától, a katasztrófavédők megyei szóvivőjétől megtudtuk, a ház idős tulajdonosát, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett, a tűzoltók kimentették a házból, a mentők pedig elszállították. Jelenleg rendőrség biztosítja a területet, a vizsgálat még hosszú órákig eltarthat, de erős a gyanú, hogy gázrobbanás történt.

Teljesen összeomlott a ház. Fotó: Katasztrófavédelem
Teljesen összeomlott a ház.
Fotó: Katasztrófavédelem


Olvasóink írták

 • 12. nagyzsó 2013. április 15. 00:02
  „Csutaknak:
  Ne temesd már el élve! Neked ez a legnagyobb problémád, hogy elmenj-e a temetésre, vagy sem? Ez az ember pár másodperc alatt hajléktalan lett.”
 • 11. rózsakert 2013. április 14. 15:33
  „Remélem volt biztosítása!!!”
 • 10. info 2013. április 14. 07:29
  „8. vélemény 2013.04.13. 18:23 Ezen a tragédián most a te véleményed és mindannyiunké sokat nem számít-de ha esetleg tudsz segítséget nyújtani a sérültnek így megteheted. Hogy lesz-e hová költöznie? , vannak gyerekei, akiket fölnevelt.
  Senki sem tudja az igazi okát miért élt egyedül! Ha igen, mélyen hallgatni fog aki tud róla, mert így érzi korrektnek. Ha van biztosítása talán elég lesz arra, hogy felépítsen egy melléképületet az udvaron. Ha nincs, nem tudni hogyan tovább.”
 • 9. dodoni 2013. április 13. 18:55
  „Széthulló, atomizálódott társadalmunk hírei között sokszor volt és egyre többször lesz a hírekben ez a két szó: "egyedül élt".”
 • 8. vélemény 2013. április 13. 18:23
  „7. _csutak
  Nem hiszem, hogy a érintett hozzájárult volna, hogy a szerencsétlenségéről, a neve és címe közzétételével tudósítsanak. :(
  - Remélem felgyógyul és lesz hova költöznie!”
 • 7. _csutak_ 2013. április 13. 15:21
  „@vélemény:
  Azt hiszem itt helye van a megnevezésnek.
  Állítólag szolidáris nép vagyunk, ha ismerőssel történik meg a baj, akkor meg végképpen!
  Én azért járatom a papíros délmagyart, mert a halálozási rovatban sok esetben kép is van, ami alapján el tudom dönteni, ismerős volt e az elhunyt.
  Ha igen, akkor el kell mennem a temetésére, így neveltek.”
 • 6. vélemény 2013. április 13. 14:20
  „M. Antalnak nincs személyiségi joga, csak a bűnözőknek?
  Most közszereplővé vált?”
 • 5. vmagdi 2013. április 13. 13:53
  „szegény ember”
 • 4. _csutak_ 2013. április 13. 13:27
  „Azt hiszem ez is egy érv a gézkészülékek és a vezetékek rendszeres ellenőrzésére!”
 • 3. haresz 2013. április 13. 11:23
  „Gondolom a szirénázás miatt nem tudtál aludni. -.-"”
 • 2. queenmargareth1 2013. április 13. 10:42
  „oh, akkor ez volt az iszonyú szirénázás...”
 • 1. hawaiiklub 2013. április 13. 10:41
  „Hát ez összedőlt mint a kártyavár :S”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lógás miatt könnyen ugrik a közmunka is

Tavaly 183 szülő ellen indult eljárás a gyerek iskolakerülése miatt Csongrád megyében - a családi pótlék felfüggesztése mellett a közmunkától is megfoszthatják a szülőt. Tovább olvasom