Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Vámosok razziáztak a szegedi vásárban

Szeged - A vámosok Szegeden tegnap két helyen is ellenőriztek, előbb a Széchenyi téri karácsonyi vásárt, majd a Cserepes sori piacot fésülték át. Petárdát, csempészett cigarettát és hamis terméket kerestek.
– Valószínűleg ez volt a jelzés az érkezésünkről az árusoknak! – mondja a hangosbeszélő egyébként semmitmondó szövegére az autóból kikászálódó vámos a szegedi, Cserepes sori piacon.

Miközben a tiszt három kollégájával elindul a bódék felé, elmeséli, hogy a fővárosban, a Józsefvárosi piacon is hasonló módon, kódolt üzenetben értesítik a kereskedőket a vámosok, adóellenőrök vagy fogyasztóvédők felbukkanásáról.

– Ott a hangosbeszélő azt mondja, hogy friss, vágott virág érkezett, itt pedig azt, hogy útban van egy autó. Az egyébként majdnem teljesen üres parkolóban.

Néhány perc múlva kiderül, nem tévedett. Már az is gyanús, hogy a hangosbeszélő az általános gyakorlattól eltérően a következő félórában nem ismétli meg a felhívást, de volt ennél látványosabb is: mintegy 15-20 árus hátrahagyva a boltját egyszerűen felszívódott. A ruhaféleségekkel, cipőkkel, törülközőkkel, ágyneműkkel zsúfolt pavilonokban nincs eladó. A vásárlók tanácstalanul egymást, sőt még a vámosokat is arról faggatják, hogy „most akkor mi van".

Szegeden ellenőriztek a vámosok. Fotó: Miskolczi Róbert (galéria)

– Egyáltalán nem biztos, hogy az eltűnt kereskedőknél találnánk szabálytalanságot. Egyelőre egyik üzletben sem látunk hamis termékeket – mondja Némedi Varga Éva százados, a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnoksága szóvivője.

A vámosok észreveszik, hogy a pavilonsor két végén „gyanúsan" sok vevő áll. Azt mondják, az eltűnt eladók „álcázzák" magukat.

A tegnapi Cserepes sori razzia alig valamivel több, mint fél óráig tartott. A vámosok nem találtak sem petárdát, sem csempészett cigarettát, sem hamis árut. Előtte a Széchenyi téren ellenőrizték a kereskedőket.

Ellenőrök a karácsonyi vásárban a Széchenyi téren. Fotó: Miskolczi Róbert
Ellenőrök a karácsonyi vásárban a Széchenyi téren.
Fotó: Miskolczi Róbert

– Hirtelen bukkantak fel, nagyon megleptek. A működési engedélyünket, számlákat és az áru eredetét igazoló papírokat kérték. Mindent rendben találtak – mondja Tóth Gyuláné, a pizsamákkal és hálóingekkel kereskedő T&B Kft. tulajdonosa. A deszki asszonyt most ellenőrizték először a Csillagszóró hadművelet kezdete óta, és tegnap másoknál is mindent rendben találtak.

Olvasóink írták

 • 8. spiler 2008. december 19. 13:18
  „KINAITÓL LEKELL FOGLALNI AZ ÁRÚT,DE A HÁTRAHAGYOTT ÁRÚKAT IS ELLEHET-ELKELL KOBOZNI.A HANGOSBESZÉLŐT PEDIG 1-2 RENDÖRREL VÁMOSSAL EGY KIS IRODÁBA BEZÁRNI ....KITŐL KAPJA AZ INFÓT,MENNYI ESIK LE NEKI....STB....KÉRDÉSRE IS BIZTOS LENNE VÁLASZ. A RAZIÁKAT PEDIG MINDEN HÉTEN KELLENE TARTANI ÉS IGEN CIVILBEN A JELVÉNYT RUHÁRA IS FEL LEHET TŰZNI ,HAJRÁ FINÁNCOK!!!!!!!!!!!!!444”
 • 7. jq 2008. december 19. 08:50
  „Miért nem civilben mennek ellenőrizni?”
 • 6. gyarmati_nő 2008. december 18. 17:03
  „És amíg pedig a rohadt multik meg "emigránsok" átvághatják a vásárlókat meg az adóhivatalt, addig mi is jól átvághatjuk! Pfúj! Amíg mások nem becsületesek, addig mi sem leszünk!!!”
 • 5. zsazsanéni 2008. december 18. 13:58
  „A kinaival az Adóhivatal sem tud mit kezdeni,mert nem éri utol.Számllát nem igen fog adni az biztos,még nem ismeri.Az alkalmazottnak fizetni sem igen akar.Szerződés nincs,mert még irni sem tud,meg minek!A nagykalaposokat mikor veszik már gór cső alá? Azok hol adóznak?Bóvli mindenütt van,meg kell keresni ,azt ami nem az.A TESCO is tele van lejárt ,vagy másnap lejáró cuccal.Őket ki meri ellenőrizni?Arról irjon már a DM.Fizetni azok se igen akarnak vastagon. Árultak ott is IR marhahúst is ,nem olyan régen,mintha itt az országban nem lenne marha elég.?”
 • 4. Kasza 2008. december 18. 10:24
  „Vámosok adóellenőrök fogyasztó védők MENNNYETEK A JÓ KURVA ANYÁTOKBA BOTKÁVAL EGYÜTT!Mocskos szemét komcsi hazaárulók.mindig a Magyart veszitek elő ,hogy dőgőlnétek meg. mert ugye a KINAIVAL nem tudtok semmit csinálni mert el szalad ,elkobozzák a cuccát holnapra 3x annyit hoz.Az aki meg folyamatossan le huzza a SZ-téri vásárt meg azt mondja ilyen bóvli meg olyan bóvli NE MENJEN ODA MENJEN A TESZKÓBA MEG A TÖBBI KÖCSÖG HELYRE A TÖBBI KÖCSÖG KÖZÉ.”
 • 3. katcsi 2008. december 18. 07:56
  „hát ilyen fotosorozatot, jot vigyorogtam ,/ a családnak érdemes lenni elöhivatni/
  szivesen megnéznék a cigiárus jányok és skacok közt is,”
 • 2. katcsi 2008. december 18. 07:46
  „és a mars téren a bagoárusoknál
  náluk biztos nincs müködési engedély”
 • 1. nyomdasz63 2008. december 17. 19:40
  „a Szél u végén is "ellenőrizhetnék" a >kalaposokat<”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rappeltek a szeretetsátorban

Szeged - · Éb-redj Ró-zsi, ébresz-tő / most itt a srác, a szív-dög-lesz-tő – Szabó Norbert… Tovább olvasom