Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 8°C | 22°C Még több cikk.

Van-e hal a hasunkban?

Szeged – Ki tudja, mi van a hasunkban? – kérdezte a Gyertyámos utcai óvodásokat tegnap Gyula doktor bácsi, aki az ultrahangkészülékkel ismertette meg a kicsiket.
„Zsír" – hangzott az első válasz. „A hal, amit megettünk" – jött a másik. Hogy kinek volt igaza, hamarosan az is kiderült. Az Euromedic Diagnosztika vizsgálóhelyiségében ugyanis egy vállalkozó szellemű kislány, no meg a „mindent látó berendezés" segítségével kukkantottak bele az emberi testbe.

– Ezzel a műanyag bigyóval simogatja az orvos a hasatokat, ha tudni akarja, miért fáj nektek – magyarázta a gyermekradiológus a kicsiknek, akik aztán saját maguk is meggyőződhettek arról, hogy ez a vizsgálat egyáltalán nem fáj, inkább csak csikis. Aki szerette volna, zselét kapott a kezére, amelyen aztán a vizsgálófejet néhányszor megmozgatták.

A vizsgálat egyáltalán nem fáj, inkább csikis - erről az ovisok is meggyőződhettek. Fotó: Schmidt Andrea
A vizsgálat egyáltalán nem fáj, inkább csikis - erről az ovisok is meggyőződhettek.
Fotó: Schmidt Andrea

– A célunk ezzel a programmal, hogy a gyerekek eljöjjenek az egészségügyi intézménybe, szokják a környezetet, és lássák, hogy a vizsgálatok nem mindig fájdalmasak – mondta el Horváth István orvos igazgató.

Az ovisok a vizsgálat végén ajándékot is kaptak: a fiúk kék, a lányok narancssárga kistáskával térhettek haza, és mesélhették el mindenkinek: az ultrahangvizsgálattól egyáltalán nem kell félni.

Olvasóink írták

  • 1. Dr.Tonyk 2013. szeptember 19. 13:46
    „Nagyon jó kezdeményezés, okos program! :)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pesten már nem, de Szegeden még lesz Critical Mass

Új kerékpársávokat szeretnének a szegedi Critical Mass szervezői. Biciklisbaráttá tennék az Oskola utcát és a Stefániát. Tovább olvasom