Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

Van, aki újrázna, másnak mennie kell

Csongrád megye - Algyő, Szatymaz és Deszk jelenlegi polgármestere újrázna, Kübekháza jelenlegi első embere még nem döntötte el, hogy újra indul-e ősszel a polgármesteri székért. Sándorfalván biztos, hogy polgármesterváltás lesz.
Herczeg József algyői polgármester négy éve vette át a nagyközség vezetését, akkor négyen akartak polgármesterek lenni, akik közül hárman bekerültek a képviselő-testületbe. – Idén is függetlenként indulok, egyelőre a Fidesz–KDNP nevezett meg kihívót velem szemben Pongrácz Tamás személyében. Már megvan a következő ötéves gazdasági tervem, ezt hamarosan az algyőiek elé tárom. Az elmúlt négy évben a terveink megvalósultak, Algyő nemcsak külalakjában, szellemiségében is fejlődött – mondta Herczeg József polgármester.

Kormányos László harmadjára is vállalná függetlenként Szatymaz vezetését. – Még kocsmai szinten sem beszélik, hogy valaki már komolyan bejelentkezett kihívóként a tisztségre. A befektetett munka meghozta gyümölcsét, elkészült a szennyvízberuházás, ami nagyban megkönnyíti a szatymaziak életét. A második ciklusomban többet fejlődött a falu, hiszen az uniós pályázatok pénzei az első négy év elején még nem álltak rendelkezésre – mondta Kormányos László.

Király László deszki polgármester szocialista színekben újrázna. – Heteken belül eldől, hogy ki vagy kik lesznek a kihívóim, mert hogy lesznek, az biztos. Terveim vannak a következő négy évre is, és az erőm is megvan hozzá. Büszke vagyok ara, hogy az elmúlt négy évben jól tudtuk működtetni azt, amit az azt megelőző 16 évben kialakítottunk a faluban. Nagy siker, hogy a buszjáratok útvonala már az új részeket is érinti – magyarázta Király László.

Kübekházán egyelőre nem dőlt el a polgármesterjelöltek személye. A jelenlegi faluvezető, Molnár Róbert sem döntötte még el, indul-e újra a posztért, bár ahogy fogalmazott, „valószínűleg igen". Hozzátette: harmadik ciklus óta egységesen indul a képviselő-testület a választásokon. Hogy van-e kihívójuk, nem tudják.

Sándorfalván biztos, hogy polgármesterváltás lesz, hiszen Kakas Béla jelenlegi városvezetőt a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöki posztjára jelölte a Fidesz. Lehetséges utódairól még nincs információ. Úgy tudjuk, Sebestyén András jelenlegi alpolgármester indul a választáson polgármesterjelöltként, és vannak önjelöltek is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táblavadászat akciót szervez a rendőrség

Növény takarja a közúti jelzést? Kint felejtett táblát látott? Jelentse! A szegedi lakosok… Tovább olvasom