Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Van részönkormányzata Szentmihálynak

Szeged-Szentmihály - 700 éve lakott település Szentmihály, de még nem volt önálló döntéshozó testülete. Ez változik meg a részönkormányzat létrehozásával: a népképviselet jelenleg elérhető legmagasabb formája jött létre itt – fogalmaz Nógrádi Tibor, a terület önkormányzati képviselője (Fidesz–KDNP).
Hétfőn tartottak részönkormányzati jelölőgyűlést – a szentmihályiak eldöntötték, ki legyen a nyolcfős, új testület tagja. A nyílt szavazáson a legtöbb voksot Fejes Ferenc, Radenczkiné Szécsi Ilona, Tálasné Jójárt Eszter, Bokáné Csillag Erika, Szalma István, Fülöp Pál, Lőrincz József és Márta Jánosné Szalma Margit kapta. – Erős a szentmihályiak identitása, közösségi szelleme, megérett arra, hogy a helyiek sorsát, a település élhetőségét meghatározó döntéseket – például hatósági ügyeket – véleményezze, illetve saját dolgaiban határozzon – így az iskola működésében, a fásítási programban vagy a gyógyszertár újranyitásában – magyarázta Nógrádi Tibor.

Olvasóink írták

  • 2. dodó 2011. január 14. 17:28
    „Újabb nyolc fő, aki munka nélkül kap fizetést (tiszteletdíjat).”
  • 1. ValakiaSOKKözül 2011. január 14. 15:54
    „nocsak....

    Akkor lassan arra is megoldás lesz, hogy a "hullámvasútnak és ügyességi pályának" is nevezhető utat rendbe tettessék? ....esetleg a monopol helyzet is megszűnik? (telefon, internet, TV)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset és dugó a Szőregi úton

A tiszaszigeti elágazásnál egy autó felszaladt a járdára és kiütötte a villanyoszlopot. Torlódás várható Szeged felé. Tovább olvasom