Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Vándorló dugók a szegedi sugárúton

Szeged - Lassan két hete tart a Budapest és Dorozsma felől a városba vezető főút felújítása, az autós társadalom még mindig nehezen tűri a kellemetlenségeket. Tegnap a Rókusi körút és a Kossuth Lajos sugárút kereszteződésében értek egymásba az autók, ma vagy holnap a Damjanich utcai kereszteződésben várható újabb dugó.
A Budapesti és a Dorozsmai út, valamint a Kossuth Lajos sugárút felújítását két héttel ezelőtt kezdte el a Magyar Közút Kht. Akkor alakult ki a legdurvább dugó, a Cora-kereszteződés szűk keresztmetszetén alig tudtak átvergődni az autósok, ráadásul a teherautókat, kamionokat elfelejtették a sztráda nyugati lejárójához terelni.

A belváros felé haladnak

Ma vagy holnap a Damjanich utcai kereszteződést „támadják meg" a gépek, fokozatosan haladnak a belváros felé. Majd a Szent Gellért utcai, legvégül a Párizsi körúti csomópont következik, a munkálatokat november végére kell befejezni. – Minden azon múlik, milyen időnk lesz, már ez az egy-két napos esőzés is okozott fennakadást – válaszolta az ütemezést firtató kérdésünkre Nagy Gábor, a kivitelező Hódút fő-építésvezetője.

Mára új aszfaltjával a Cora-kereszteződés maga az álom. Ezt követően azonban lassul a forgalom, félig halott sávok következnek a Budapestről bevezető út két oldalán, a szélsőkben ugyanis még nem fejezték be a csatornafedelek „felemelését". Majd ha ezzel is végeznek a munkások, aszfaltozzák le a legfelső, úgynevezett kopóréteggel az utat. Haladni a kétszer egy sávon ennek ellenére – meg is lepődünk rajta – lehet: biztosan azért, mert a közlekedési lámpákat villogóra állították, ha lassú is, de ütemes a forgalom.

Az Izabella hídon még nem látni útfelbontás nyomát, bele is taposnak az autósok a gázba, de a lendületnek hamar vége: a Rókusi körúti lámpás kereszteződésben dugóba kerülünk. Hogy ezen átjusson valaki, jó idegekre és jó gumikra van szükség, a felmart és még nem felmart sávok magassága között akár tíz centi is lehet a különbség. Mivel itt működnek a közlekedési lámpák, az autók viszont lépésben bukdácsolnak a csatamezőn, kerülgetve a gépeket is, tegnap óriási dugó alakult ki. A Vásárhelyi Pál utcában a Tisza Volán irodaházáig, vagyis a Bakay Nándor utcánál lévő körforgalomnál is messzebb ért a kocsisor vége.

Autó autó és villamos hátán a Rókusi körút és a Kossuth lajos sugárút találkozásánál. Fotó: Miskolczi Róbert

„Aki ezekben a napokban az amúgy is forgalmas Rókusi körúti kereszteződésen szeretné magát átverekedni, kösse föl a gatyáját" – adott jó tanácsot egy munkás. Ő mesélte el, hogy a munkaterületeket védő bójákat felszedik az autósok: megállnak, kiugranak a kocsiból, arrébb lökik őket, és az egérúton mennek tovább.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A háromszázmilliót kéri Szabó Gábor rektor

Szeged - Elengedhetetlennek tartja a Szegedi Tudományegyetem, hogy az illetékes minisztérium 300… Tovább olvasom