Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Váratlan pókautó-akció a Kölcsey utcában

Figyelmen kívül hagyták a Kölcsey utcában az autósok, hogy a parkolótábla fölé várakozni tilos tábla került. Tegnap a „pókos" autók elszállítottak minden szabálytalanul parkoló járművet.
Fent az új rakodóterület tábla, lent dolgoznak a pókautók. Fotó: Schmidt Andrea
Nevezték mindennek a Kölcsey utcában lakók tegnap reggel a „pókos" autóval megjelenő szeparkosokat. Azért háborodtak fel, mert jogtalannak érezték a büntetést. Érveik szerint senki nem hívta fel a figyelmüket, hogy a jobb oldalon, a parkolózónán belül hetvenméteres szakaszon délután négy órától másnap délelőtt tízig várakozni tilos, és csak rakodási célra lehet használni. Azt mondták: csak most tudatosult, hogy a parkolótábla fölé egy KRESZ-tábla is került. Forrai Gábor, a Szepark Kft. igazgatója elmondta: a nyár elején egyeztetések után a városüzemeltetési iroda rendelte el a kombinált tábla kihelyezését.
– A lakosokat külön értesíteni nem kell a változásról, ezért érdemes figyelmesebben járni az utcán – jelentette ki az igazgató.

A járműveket elszállító autók a közterület-felügyelet megrendelésére érkeztek a helyszínre. A Kölcsey utcában két pókos autó is dolgozott tegnap reggel. Válogatás nélkül vittek Mercedest és Ladát, az ott parkoló diplomataautóhoz viszont nem nyúlhattak, az a rendőrség hatáskörébe tartozik. Az idő rövidsége miatt a rokkantigazolványt használók kocsiját is ott hagyták, a közterület-felügyelők azonban ezek tulajdonosait is feljelentették.
– A rokkantigazolvánnyal rendelkezők várakozhatnak, de nem szállhatnak ki autójukból – kaptuk a felvilágosítást.

A környéken dolgozók azt is felvetették, hogy szükségtelen a rakodótábla kihelyezése, mivel ott erre a célra senki nem használja a parkolót. A lakók nehezményezték, miért nem kaptak néhány hónapos türelmi időt, míg megszokják a változást. Csakhogy ilyen előírás nem létezik, a KRESZ-tábla kihelyezése után azonnal be kell tartani a szabályokat. A közterület-felügyelők a gyakorlat szerint egy-két napig csak figyelmeztetik a szabálysértőket, és nem büntetnek. A tegnapi akció nem volt célzott, de a kereskedők részéről nagyon sok bejelentés érkezett a közterület-felügyeletre, hogy a rakodóterületet nem tudják használni.

Cs. G. L.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tompaszigeti kiskerti csend hangjai

Az öreg Picasso összeesküvés elméletet szőtt egy tompaszigeti bulizó társasággal és Szőke Péter volt… Tovább olvasom