Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Varga beszélt a legtöbbet, B. Nagy a legkevesebbet

Csongrád megye - Varga Géza (Jobbik) beszélt a legtöbbet, B. Nagy László (Fidesz) pedig a legkevesebbet a Csongrád megyei képviselők közül 2012-ben a parlamentben.
Világgá kürtölte a média, hogy tavaly Schiffer András szólalt fel a legtöbbször (304 alkalommal) és beszélt a legtöbbet (22 óra 6 percet) a parlamentben. Az LMP-s politikust követte a sorban Gaudi-Nagy Tamás (Jobbik) és Göndör István (MSZP). Azt is hírül adta a sajtó, hogy 19 képviselő – köztük Semjén Zsolt KDNP-elnök, miniszterelnök-helyettes és Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár – nem szólalt fel 2012-ben a T. Házban.

Lázár János – aki Orbán Viktor kormányfő mögött
Lázár János – aki Orbán Viktor kormányfő mögött ül a parlamentben – tavaly 17 alkalommal, összesen 2 órát beszélt. Fotó: MTI/Földi Imre
Négy kormánypárti politikus nemcsak tavaly, de az Országgyűlés 2010. május 14-i megalakulása óta nem kért szót. Ilyen például Kubatov Gábor fideszes pártigazgató, aki legutóbb 2007. április 3-án szólalt fel – a demokrácia védelmében.

A parlament honlapja alapján a 14 Csongrád megyei képviselő közül Varga Géza Galga menti agrármenedzser – aki 2010-ben Szentesen indult a választáson, de a Jobbik országos listájáról jutott a T. Házba – beszélt a legtöbbször (73 alkalommal) és a legtöbbet (6 óra 13 percet) tavaly a parlamentben. Varga a jelenlegi Országgyűlés megalakulása, 2010 májusa óta 161-szer szólalt fel, és több mint 13 órát beszélt. Ezzel a teljesítményével abszolút első a megyei képviselők közül.

Második a listán Lázár János, aki 2012. június elsejéig a Fidesz frakcióját irányította, azóta Miniszterelnökséget vezető államtitkár. A fideszes politikus tavaly 17-szer kapott szót, és 2 órát beszélt. A megszólalások számát és idejét illetően dobogós helyen végzett Zagyva György Gyula, aki a Jobbik Csongrád megyei listájáról szerzett mandátumot. A szakmáját tekintve villanyszerelő Zagyva tavaly 26-szor szólalt fel, és 1 óra 45 percet beszélt. Ő volt az, aki 2010 májusában a trianoni emléknap vitájában a Fidesz padsoraiba átmutatva azt mondta valakinek, aki kommentálta felszólalását: „Ezt majd a folyosón megbeszéljük!"

A lista másik végén B. Nagy László megyei kormánymegbízott áll. A fideszes politikus tavaly kétszer szólalt fel, 1 perc 57 másodpercben. Mindkétszer a járási hivatalvezetőket védte. Ujhelyi István szocialista képviselő, az Országgyűlés alelnöke sem volt szószátyár tavaly – négyszer szólalt fel 8 perc 52 másodpercben. Magyar Anna fideszes megyei közgyűlési elnök 4 alkalommal szólalt fel, és összesen 11 perc 22 másodpercet beszélt az elmúlt esztendőben.

A megszólalások számát és idejét illetően a jelenlegi Országgyűlés megalakulása, 2010 májusa óta B. Nagy László beszélt a legkevesebbszer (3 alkalommal) és a legkevesebbet (8 perc) a megyei képviselők közül.

Olvasóink írták

 • 8. laca74 2013. január 05. 14:14
  „A legnagyobb baj hogy a fizetése nincs arányban a teljesitményével...neki kellene fizetni sok-sok-sok manit”
 • 7. szatocs 2013. január 04. 18:44
  „Van aki akkor is beszél a parlamentbe,ha nincs mondanivalója,a mieink lehet,hogy csak a fizetésért járnak be,na melyik a jobb.”
 • 6. aquila0126 2013. január 04. 07:28
  „Tele vannak passzív, "töltelék" képviselőkkel a pártok, akik "csak akkor szólnak, ha mondanivalójuk van".”
 • 5. papika56 2013. január 03. 22:42
  „T.3.
  OTT A PONT !
  A képen lázár jól meghízott !! v az érettségizős öltönye van rajta ?? nem futi a 3 milliós fizetésből egy nagyobb öltönyre ????”
 • 4. aquila0126 2013. január 03. 20:17
  „Még ez akart polgármester lenni Szegeden. Még szerencse, hogy Szegedet nem öntötte el a narancslé. Hozzá kell tennem, hogy én is akkora < önmoderálva> voltam, hogy rájuk szavaztam. Itt kérek elnézést, megígérem soha többé nem fog előfordulni!”
 • 3. Pierre_Quatre 2013. január 03. 16:14
  „B. Nagy Lászlónak tehát az elmúlt három évben egyszer sem jutott eszébe SZEGEDÉRT felszólalni. Nem gondolta, hogy lobbizhatna a szegedi elkerülő autópálya ingyenességéért, nem szólalt föl a lézerberuházás meggyorsításáért. Nem interpellált harmadik Tisza-híd ügyében, nem tiltakozott az előbb-utóbb a szegedi egyetem megszűnését eredményező több száz milliárdos felsőoktatási forráskivonás ellen sem. Nem gondolta úgy, hogy érték a több tucat, idén januárjáig Szeged által fenntartott önkormányzati iskola, nem tartotta fontosnak, hogy megszólaljon a Vásárhellyre vagy Makóra vezető tram-train gyorsvasúti vonal érdekében. Nem gondolta, hogy meg kellene szólalnia, amikor azt látta hogy az országban egyedüliként Szegedet nem hagyták egyben választókerületi szinten, hanem falvakkal feldúsítva össze-vissza szabdalták. Nem kérdezett a kultúrafinanszírozással kapcsolatban (noha Szegeden több mozi, színház és kiállítóhely található, mint egyes megyékben összesen). Nem kommentálta a múzeumok városoknak történő lepasszolását személyzeti költségekre nem elegendő normatíva mellett, nem interpellált az ipari parkokban működő cégek iparűzési adója kapcsán. Ez az ember három év alatt mindösszesen EGYETLEN húsbavágó TÉMÁT talált: a Fidesz-kormány által kinevezett JÁRÁSI HIVATALVEZETŐK SORSÁT. Minden bizonnyal remek, Szegedért dolgozó, elkötelezett polgármester lett volna belőle, hiszen három év alatt SEMMILYEN, Szegeddel kapcsolatos, lényeges problémát nem talált, amiről úgy gondolta volna, megér legalább másfél percnyi ráfordítást az életéből. B. Nagy László úr, szégyellje magát!”
 • 2. grafika88 2013. január 03. 14:49
  „Annyi pénzért amit kap ..többre nem futotta. Neki nincs gondolata, nem képviseli a választókat.Inkább nagy ívben le...ja !
  "Ne szólj szám--nem fáj fejem ". van aki alszik ..az jobbbb?”
 • 1. szegarazs2 2013. január 03. 12:05
  „"Világgá kürtölte a média" - Á, a párthíradó erősen nyugdíjaskorú, iszonyatosan intonáló, folyton bakizó műsorvezetőnénije simán Schiff Andrást mondott, és fel sem tűnt neki.

  Bénagy, bénagy? Ki is az? Ja, tudjuk. Két percet beszélt? Olyan sokat? Biztos megírták neki, úgy könnyű.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tájvédelmi körzet a Körös-ér mentén

A vidékfejlesztési miniszter védetté nyilvánított 2128 hektár kiterjedésű, a Körös-ér mentén és a Dorozsma–Majsai-homokhát déli részén elhelyezkedő területet. Tovább olvasom