Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Várhatóan a kormányhoz fordul a 47-es miatt a megye

Kerüljön be a kormány 2006-os közútfejlesztési tervei közé a 47-es út szélesítése – kéri az az előterjesztés, amelyről következő ülésén tárgyal a megyei közgyűlés. A kezdeményezők remélik, a kormány számára nyilvánvalóvá válik, az egész megye érdeke a négysávúsítás befejezése azon az úton, amelyen napi átlagban 14 ezer jármű halad át.
Fotó: Miskolczi Róbert
Ha a közgyűlés képviselői is egyetértenek az ügyben, ismét a Gyurcsány-kormányhoz fordul a megyei önkormányzat. A felterjesztés arról szól, szerepeltesse a kormány a jövő évi közútfejlesztési elképzelései között a 47-es főút négysávúsítását azon a bizonyos négy és fél kilométeres, Vajhát és Kishomok közti szakaszon.

Simicz József, a megyei közgyűlés MSZP–SZDSZ frakciójának vezetője azt mondja, a többségi képviselőcsoport várhatóan támogatni fogja a szeptember 29-i közgyűlésen a fölterjesztést, hiszen valóban fontos, hogy befejeződjön a beruházás. Hozzátette: a legfontosabb azért mégis az volt idén, hogy év végére elérjen az autópálya Szegedig, folytatódjon az építése Röszke felé, s a leendő M43-as irányában is. Baláspiri Csaba, a konzervatív frakció vezetője azt mondta, támogatni fogják a felterjesztést.

Megjegyezte: csak a Csongrád megyei kormánypárti országgyűlési képviselőknek kellene majd átszavazniuk a költségvetés elfogadásakor a parlamentben, s máris meglenne a pénz a négysávúsításra.

A megyei előterjesztést Frank József elnök jegyzi. Az ügyintéző pedig Marosvári Attila alelnök, aki lapunknak elmondta, nehéz fölmérni, milyen súlya van egy ilyen fölterjesztésnek. De azt mindenképp érdemes kinyilvánítani, hogy ez az út az egész megye számára fontos, és nem lenne jó, ha csak a két nagyváros önkormányzati vezetőinek vitája kapcsán emlékeznének rá a költségvetés összeállítói. Az előterjesztő szerint a még kétsávos szakasz lelassítja a forgalmat, amely jelentős: naponta átlagosan 14 ezer gépjármű halad át ezen az úton.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Címlapra kerülhet a szegedi diáklány

Akár egy szegedi diáklány is lehet novemberben az egyik férfimagazin címlapján, Cseh Anita ugyanis a… Tovább olvasom