Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Várjuk a felajánlásokat

Csongrád megye - A Délmagyarország és a Délvilág továbbra is várja az adományokat – közös gyűjtést szerveztük a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szegeddel a Csongrád megyei belvízkárosultak és Borsod megye árvíz sújtotta településeinek megsegítésére.
– Szomorú, amit a Borsod megyei árvíz sújtotta településeken láttunk. Edelényben például egy mozgássérült idős tanárnál, Kocsis Istvánnál jártunk: elöntötte a házát a víz, minden bútora, berendezése tönkrement. A legjobban azt hiányolta, hogy nincs tévéje. Az egyik klubtagunk által felajánlott készüléket adtuk át neki – hallottuk Bozsó Miklóstól, a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged titkárától, aki a klub elnökével, Farkas Andrással és néhány taggal együtt vitte el az eddig összegyűlt adományokat a rászorulóknak – az akcióról készült képek a delmagyar.hu-n láthatók.

Első körben közel 1 millió forint értékben háztartási berendezéseket és műszaki cikkeket adtak át a Media Markt támogatásával a családoknak, a következő alkalommal bútorokat szeretnének eljuttatni az érintetteknek. Minden más tárgyi felajánlást is szívesen fogadnak. A 20/542-6240-es adományvonalon lehet jelentkezni, a klub megbízottja házhoz megy a felajánlásokért.

Ajándékozók és megajándékozottak. Farkas András és Bozsó Miklós adta át a szegedi rotarysok ajándékát. Fotó: DM/DV
Ajándékozók és megajándékozottak. Farkas András és Bozsó Miklós adta át a szegedi rotarysok ajándékát. Fotó: DM/DV

A Szegediek Rotary Clubja Alapítvány bankszámlaszámára (10700062-42654908-51100005) küldött összegből a Csongrád megyei belvízkárosultakon segítünk. A júniusi hatalmas esőzések miatt több település is nehéz helyzetbe került: Pitvaroson például 686 házból 621 károsodott. Az összegből először Pitvaros és Csanádalberti iskolájának és óvodájának helyreállítását támogatjuk, de további nehéz helyzetben lévő intézményeknek is segítünk. Ha az összegből futja, olyan magánszemélyeket is felkarolunk, akiknek nincs biztosításuk.

A szeptember 30-áig tartó gyűjtés eredményeiről a Magyar Televízió Szegedi Stúdiója, a Telin Tv és lapunk is folyamatosan beszámol.

Olvasóink írták

 • 4. deszkás 2010. augusztus 22. 15:14
  „Miközben a szentföldi magyarokat IS támogatjuk kormányzati szinten(tömjén akarom mondani Semjén Zsolt)”
 • 3. Teo 2010. augusztus 22. 12:36
  „Az ország vezetése, meg a közelkeletre küldi az árvízkárosultaknak a segélyeket.
  Itthon nincs akin segíteni lehetne?!”
 • 2. 4Angel 2010. augusztus 21. 18:37
  „Csberika@citromail.hu

  Aki segíteni akarna az írjon ide KÖSZÖNÖM szépen”
 • 1. 4Angel 2010. augusztus 21. 10:46
  „Én is szeretnék egy szekrény sort, ha van valakinek aszt szívesen elfogadnánk, az összes pénzünk elmegy lakás hitelre ezért nem bírunk vásárolni egy szekrényt sem !!

  Köszönöm szépen ha van aki rajtunk is segít!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szolid sütögetés a parton

Legjobban a sült kolbász és a csülök fogy a VIII. Nemzetközi Grillfesztiválon, ahol alig fél tucat vendéglátós kínálja ételeit. Holnap estig tart a Huszár Mátyás rakparti sütögetés. Tovább olvasom