Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Várkonyi Andrea is támogatja a szegedi tehetségeket

Várkonyi Andrea műsorvezetővel bővült a Szegedi Tehetséggondozó Tanács. Hétfőtől lehet pályázni az új ösztöndíjakra.
Az SZTE Tehetségpont vezetője, Badó Attila a Rektori Hivatalban tartott sajtótájékoztatón mutatta be pénteken a szervezet tavaszi félévre kiírt ösztöndíj-lehetőségeit. A 2008-ban alakult SZTE Tehetségpont célja a Szegedi Tudományegyetemen működő tehetséggondozó programok összefogása, a tehetséges hallgatók felkutatása és támogatása, hangsúlyozta Badó Attila.

Elmondta, hogy a szegedi egyetem hallgatói hétfőtől jelentkezhetnek a kiválósági listára, ahol arany, ezüst és bronz fokozatokat érhetnek el, a lista első helyezettje megkapja az év tehetsége díjat. A hallgatók ezen kívül esélyegyenlőségi, publikációs, művész és sport ösztöndíjra is jelentkezhetnek, idén először az SZTE Magyar Nemzeti Bank Talent Ösztöndíjára is pályázhatnak. A kiosztható támogatás a tehetségeket felkaroló cégek, vállalkozások befektetésével együtt 12 millió 700 ezer forint.

Fotó: Horváth Attila
Lékó Péter, Badó Attila és Várkonyi Andrea
Fotó: Horváth Attila

A támogatók közül a sajtótájékoztatón négy új partnercéggel írt alá megállapodást a Tehetségpont vezetője. A Dipol csoport, az OTP Travel, az Euromenedzser és a ContiTech Rubber Industrial Kft. képviselői szignózták a megállapodást az SZTE Tehetségponttal. Badó Attila elmondta, az ösztöndíjakról a Szegedi Tehetséggondozó Tanács határoz, ahova nemrég csatlakozott az első női tag, Várkonyi Andrea műsorvezető.

Várkonyi Andrea kiemelte, fontosnak tartja a tehetségek támogatását, örült a felkérésnek, hiszen ő is a Szegedi Tudományegyetemen végzett, az orvosi karon. Jelenleg levelező szakon pszichológiát hallgat az intézményben.

Lékó Péter sakknagymester, a tanács másik megjelent tagja azt emelte ki, hogy évről-évre nagyobb anyagi háttér áll rendelkezésükre, amivel a hallgatókat támogatni tudják. Örömmel látja, hogy egyre több cég és vállalkozás tartja fontosnak, hogy támogassa a tehetségeket.

Vida György, a szegedi Földtudományok Doktori Iskolájának doktorandusza, aki tavaly sport ösztöndíjat kapott, azt hangsúlyozta, hogy a kapott összeget tanulmányaira tudta fordítani és a díj növeli az életrajza értétékét. Szelepcsényi Zoltán, aki szintén doktorandusz a szegedi egyetemen, nyelvtanulásra fordította az esélyegyenlőségi támogatásért járó összeget.

A hallgatók a jelentkezés módjáról a www.sztehetseg.hu weboldalon találhatnak bővebb információt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szárnyas patkányok fészkelnek a padláson

Sólymok ritkíthatják a galambokat, vagy vegyszerrel kezelt kukoricaszemek gátolhatnák meg a madarak… Tovább olvasom