Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Várnak a tanpálya eladásával

Egyelőre mégsem eladó Szegeden a csongrádi út melletti ATI-tanpálya: a tulajdonos, a megyei önkormányzat magasabb bérleti díj reményében csütörtökig tárgyal az üzemeltetővel. Ha nincs egyezség, eladja a pályát, amelyre lenne vevő.
Júniusban fontos döntést hozott a Csongrád megyei közgyűlés: kijelölte eladásra az önkormányzat néhány ingatlanát, köztük a csongrádi halászházakat, három idegenforgalmi irodát, és Szegeden a csongrádi út melletti ATI-tanpályát, ahol nagyon sokan tanultak, s tanulnak autót vezetni. Ez a döntés azt jelentette, hogy a közgyűlés tulajdonosi bizottságának elő kellett készítenie az eladást, tárgyalva az érdeklődőkkel. A cél az volt, hogy a megye, részben az eladásból származó pénz révén hosszú távon megőrizze fizetőképességét. A novemberi ülésen aztán úgy döntöttek a képviselők, hogy a tanpálya mégsem eladó – egyelőre.

– Megkeresték a közgyűlést a pálya működtetői, és kérték, hadd maradjon fönn az eddigi kapcsolat; arra hivatkoztak, hogy jó néhány család megélhetéséről van szó – felelte kérdésünkre Molnár József, a tulajdonosi bizottság elnöke. – A közgyűlés ezt a kérést szívesen méltányolja. A határozatunk szerint, ha sikerül megállapodni a december 15-i, csütörtöki ülésig, akkor nem adjuk el a pályát, annak ellenére, hogy volt már rá érdeklődő is.

A megállapodás tárgya: a bérleti díj. Molnár József kérdésünkre elmondta, a számok nem nyilvánosak. Annyit azért elárult, a közgyűlés a mostani, „nagyon is méltányos" díjat piaci szintre szeretné emelni.
Megkerestük a pályát üzemeltető ATI-Császárné Bt.-t is, ám vezetője a megállapodás aláírásáig nem kívánt nyilatkozni. Annyit tudtunk meg csupán: váratlanul és kellemetlenül érintette őket nyáron a megyei közgyűlés határozata.

A pályát huszonöt autósiskola használja rendszeresen, a mopedtől a buszig csaknem minden jármű vezetését lehet itt oktatni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezárt a Krisna-templom

Bezárták a Sándor utcai Krisna-templomot. A szerzetesek a pappal együtt elmentek Szegedről. A… Tovább olvasom