Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Városőr felügyeli a betegeket

Szeged - A türelmetlen betegek miatt városőr szobroz június közepe óta a szegedi Alföldi utcai háziorvosi rendelőben. Jelenléte visszatartó erővel bír: megszűntek a hangos szóváltások, fenyegetőzések, lopások.
Aki az Alföldi utcai orvosi rendelőben várakozik és kiszámolná, hogy még hányan állnak előtte, a magas, fehér pólós fiatalembert ne vegye figyelembe. Halász Tibor ugyanis városőr, Berecz doktornő a türelmetlen betegek „kordában tartásához" kérte a segítségét.

– Móravárosi betegeink sokszor csapatostul érkeznek. Hangoskodnak, nem várják ki a sorukat és bejönnek a többiek előtt. Előfordult, hogy a kollégáimmal kerültek összetűzésbe, kiabáltak velük, megfenyegették őket. Az egyik asszisztensnő ezért is mondott fel. Ez volt az utolsó csepp a pohárban. Az önkormányzattól kértem segítséget – mondta el lapunknak dr. Berecz Ildikó, akitől megtudtuk: a legtöbb beteg a hosszú várakozási idő miatt hőzöng. Ennek oka, hogy a móravárosi páciensek közül sokan a különböző támogatásokhoz kérnek orvosi igazolást. Ezekhez azonban nyomtatványokat kell kitölteni. Mivel sokuk nem tud sem írni, sem olvasni, a papírmunkával rengeteg idő elmegy.

A türelmetlen betegek miatt június közepe óta városőr vigyázza a rendet az Alföldi utcai háziorvosi rendelőben. Fotó: Miskolczi Róbert
A türelmetlen betegek miatt június közepe óta városőr vigyázza a rendet
az Alföldi utcai háziorvosi rendelőben. Fotó: Miskolczi Róbert

A doktornő elmesélte, hogy korábban szinte minden nap eltűnt valami a rendelőből. Elvitték a WC-kefét, de még az asztalra kitett vizes kancsót és a poharakat is. Szerencsére mióta Halász Tibor figyel a rendelőben, némiképp javult a helyzet. – Sokat segít a városőr jelenléte, neki azonban nincs beavatkozási joga. Ha elfajul a helyzet, neki is rendőrt kell hívnia, és csak tanúként hallgathatják ki – magyarázta a doktornő. Eddig azonban szerencsére nem volt szükség erélyesebb fellépésre – tudtuk meg Halász Tibor városőrtől. A hangoskodó betegeket mindig sikerül a szavak erejével lenyugtatnia.

Megelőzés

– Az Alföldi utcai rendelőben szolgálatot teljesítő városőrnek köszönhető, hogy a betegek biztonságban érezhetik magukat. A fiatalember odafigyel arra, hogy milyen sorrendben érkeznek a betegek. Megjegyzi, ki milyen táskával jött és mivel távozik – magyarázta Kovácsné Vadászi Erika, a városőrség vezetője.

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. ukk-mukk-fuck 2009. szeptember 02. 15:47
  „ez a rambó gondolom pofán bassza majd az orvoslátogatót is aki a rendelési időben mondja el az okosságait két reklámtollért megy egy kenyérpirítóért cserébe.”
 • 46. banderas 2009. augusztus 29. 11:36
  „csak legalább adnának neki egy sörétest is! sokkal meggyőzőbb lenne.”
 • 45. emzsu 2009. augusztus 29. 11:19
  „Cigányok! Minden nap ott sétálok el!
  Hajrá Tibi, ügyes vagy, én Neked drukkolok! Csak keményen!”
 • 44. hb 2009. augusztus 29. 09:16
  „nemtán cigányok,,????????
  meglepődnék ha azok lennének!!!!!!!!!!!!”
 • 43. banderas 2009. augusztus 29. 08:33
  „a YouTube-on nézzétek meg a "Tücskök és Hangyák" videót. Ez az igazság.”
 • 42. banderas 2009. augusztus 29. 08:31
  „41-es
  2 évet??? :) Kanadában 2 hónapot kapnak a bevándorlók, ha nem dolgoznak, és nem tanulnak, magyarul nem kezdenek valamibe de k**va gyorsan, akkor kiutasítják őket. itt meg a seggük is ki van nyalva. százezres segélyeket kapnak, mert képesek havonta is fialni 2-3 egyedet, és aki minden nap hajnalban kel, és gürizik, na annak az adójából fizetik ezeket a vérszívókat, akik képesek fényes nappal is megtámadni bennünket a nyílt utcán... köszönjük szépen a kormánynak, hogy nekünk is vannak jogaink. pl kussolni és dolgozni...”
 • 41. Horton 2009. augusztus 29. 08:23
  „moderálva durva”
 • 40. gróf 2009. augusztus 29. 07:37
  „Tisztelt Sbert!
  "Üdvözlöm Gróf Úr!
  (ez mellik nickje is?)"---összeesküvés elmélet!
  "MÉÉÉG mindig Móraváros Polgára"---Tisztelet érte. De láthatja, hogy a cigány nevén nevezésének következményeitől való félelem hová vezeti az újságírót. Mert általánosítani nem szép dolog, háborodik fel mindenki cigánybűnözés hallatán, de a cikk szerint a móravárosi betegek miatt katasztrófális a helyzet az orvosi rendelőben, ahová csapatostul járnak, lopnak és soron kívül bemennek...nem a Tarjániak, nem az Alsóvárosiak...nem én szerintem, az újságíró szerint!!!Erre próbáltam világítani.”
 • 39. banderas 2009. augusztus 29. 07:31
  „31-es
  számból vetted ki a szót
  eü dolgozóként nap mint nap szembesülök ezzel. utálom is őket rendesen. tőlem havi 25-öt levonnak olyan dolgokra, aminek sosem élvezem a hasznát (nyugdíj? meg sem élem, meg amúgy is addigra 250év lesz a nyugdíjkorhatár, TB? mikor menjek orvoshoz? akkor rendelnek, amikor én is dolgozok, tehát marad a magánrendelés, és a tejelés...)
  ezeknek viszont határtalan a szabadidejük, mert nem dolgoznak”
 • 38. banderas 2009. augusztus 29. 07:26
  „18-as!
  ne pörgesd fel magad! nagyon jól tudod, hogy kikre gondoltam! nem a móravárosi polgárokra, hanem a vérszívókra. nyugi. akinek nem inge, ne vegye magára”
 • 37. boris013 2009. augusztus 29. 06:13
  „33. hozzászólás floridaimagyar 2009.08.28. 23:09 De nem szeretem azokat akik "na majd külföldről megmondom a tutit" fórumozók. Nyilván a nyomtatvány beadásához kell egy orvosi vizit, hogy az orvos igazolja aláírásával pecsétjéval, hogy keresőképtelen/rokkant/fogyatékos. Lepecsételi és viszi az önkormányzathoz ott is csapatostul, mert pénzük már nekik sincs nagyon , hogy lefizessék az orvost és az önkormányzati dolgozót is elkezdik terrorizálni. Az önkormányzatnál ezért is van már egy ideje biztonsági őrök. De kedves rendes magyar állampolgártársaim. Birka az aki tűri. Majd lehet 2010-ben véleményt mondani, akaratot kinyilvánítani kell-e ez.”
 • 36. andrisne 2009. augusztus 29. 05:41
  „Kedves floridaimagyar!!!!!!!!!!!!!!!
  Az ötlet nem rossz,amit felvetettél.Csak tudod ez Magyarország.....akik csapatostól járnak az orvoshoz/nem irom ki,hogy kik!!!!/azok közül még irni,olvasni is kevesen tudnak.Nem hogy internet....!!!!!!!!
  A másik,hogy több orvos kell....igy van kellene.Csak ha elvégzi az egyetemet,akkor irány külföld!!!!Nem itthon fog praktizálni éhbérért.”
 • 35. KolomparBeyonce 2009. augusztus 29. 02:29
  „Jobban kene vigyazniok hogy ne guruljon el a gyogyszeruk!”
 • 34. sbert 2009. augusztus 29. 01:39
  „gróf 2009.08.28. 15:36
  18. hozzászólás sbert 2009.08.28. 15:12
  Engem aztán rigózhatsz...de a délmagyaros újságíró definiálta a cigányt Móravárosivá. Mán ha tudcc óvasni!
  Üdvözlöm Gróf Úr!
  (ez mellik nickje is?) de finiál re definiál....
  nem vook okos csak egy pondró beszélgetés-kavalkádba keredtem.... amire olvashatóan reagáltam.
  Sajnos, vmiért felvettem eme """"dicső"""" kesztyűt, amit a (a vhol elvégzett iskola után....) a csapat eddig képviselt.
  MÉÉÉG mindig Móraváros Polgára
  U.i.: eme szerencsétlen, nem móravárosi "újságirónak pl nem, Dr. B. I. a Háziorvosa valszeg.... mint nekem”
 • 33. floridaimagyar 2009. augusztus 28. 23:09
  „par gondoloat : a nyomtatvanyokat el lehetne intezni az interneten ha valaki kidolgozna es nem kene hozza bemmeni az orvoshoz... Tobb orvos kell ha sok a beteg... Irjak fel a nevuket egy sorrendes tabalazatba hogy tudjak ki a kovetkezo...”
 • 32. prix 2009. augusztus 28. 22:23
  „Azt hiszem mondhatjuk, hogy ők a lyukak a TB-kasszán...”
 • 31. M_R 2009. augusztus 28. 21:18
  „A ...cigókat ki kellene vágni a rendelőből. Miért is kellene őket ellátni? Mennyi TB-t is fizetnek?
  A magyar ember meg ha dolgozik hihetelen mennyiségű pénzt vonnak le tőle - hogy ezeknek ..... az ellátását fedezzék belőle. Aki dolgozik annak nincs is ideje elmenni orvoshoz - meg ha betegség miatt hiányzik ki is rugják.

  Ezek ... meg becsörtetnek, mert nekik persze sorobanállás nélkül jár az ellátás. Aki meg ebédidőben előre bejelentkezve megy az orvoshoz, az meg persze várhat.

  <moderálva durva....>”
 • 30. boris013 2009. augusztus 28. 20:58
  „29--- Azért nem tudod Móraváros hol van , mert olyan kis egyszerű vagy, csak veszélyesen okoskodsz. Sebaj. Szerintem fogalmad sincs arról amiről Te bőszen írod hozzászólásaidat, csak szeretsz veszekedni, mert az életben egy kis ember vagy és mindenki bánt. Itt meg szabadon írhatod a hülyeségeidet. brühühühühü szegény flexsün”
 • 29. flexsnake 2009. augusztus 28. 19:30
  „moderálva”
 • 28. boris013 2009. augusztus 28. 18:53
  „Szerintem Flexsünnek kéne ott rendet tartani. Úgyis úgy védi a "móravárosiakat"állandóan.
  Ezt egy közösségi oldal üzenőfalán találtam. Kirakom vitaindítónak:
  "kirakom, MERT IGEN EGYETÉRTEK VELE:
  Hétvégén megkéseltek a romák egy magyar férfit. Annyit kérdeztek, hogy gárdista-e, de a választ már nem várták meg. Szúrtak! Erről mennyit hallottatok a tv-ben vagy akár a neten? Egyedül a hír tv adott le egy rövid hírt erről... Érdekes, hogy ennek nincs hír értéke és hetekig nem minden híradó első 10 perce erről szól... sőt még ezer ft-ot se ajánlanak fel a nyomravezetőnek... Igaz ő csak egy egyszerű, melós magyar, aki nem a segélyekből él. Dühítő és felháborító!"”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holnap nyílt nap a Napfényfürdőben

Szeged - Nyílt napot rendeznek a Napfényfürdő Aquapolisban holnap, szombaton 11 és 14 óra között. Tovább olvasom