Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Várossá avatták Csanádpalotát

Csanádpalota - Első városnapját ünnepelte a hét végén Csanádpalota kiállításokkal, koncertekkel, lakodalmas bemutatóval és tűzijátékkal. Kovács Sándor polgármester megkapta az előrelépést tanúsító díszes állami oklevelet, a város kulcsát és díszes könyvét is az avatási ceremónián.
Egy ünneppel szegényebb, egy másikkal viszont gazdagabb lett Csanádpalota: nem rendeznek többé falunapot, az első városnapot viszont a hét végén megtartották. A háromnapos, kulturális és szórakoztató rendezvényekkel kísért program csúcspontja a várossá avatási ceremónia volt szombaton, a városháza előtti téren.

Az avatási szertartás a helyi fúvósok térzenéje, a zászlófelvonás és a rövid polgármesteri köszöntő után azzal indult, hogy Jauernik István, az önkormányzati tárca államtitkára átadta Kovács Sándornak a hivatalos állami oklevelet, amely tanúsítja, hogy Csanádpalota immár joggal viseli a városi címet. Nem jött üres kézzel Magyar Anna, a megyei közgyűlés elnöke sem, aki a 10. csongrádi város vezetőjének a város kulcsát adta át, Buzás Péter, a térség parlamenti képviselője, Makó polgármestere pedig a város díszes nagykönyvét hozta el a makóiak gratulációjával együtt.

Várossá avatták Csanádpalotát - KÉPGALÉRIA

A várossá válás alkalmából a parlamenti pártok közül az MDF részéről Herényi Károly személyesen, az SZDSZ képviseletében pedig Kóka János – betegsége miatt – levélben gratulált, és elhozta jókívánságait több testvértelepülés is. Elismerést kapott a polgármestertől három elődje – Fejes Ferenc, Spák Imre és Perneki László –, aki sokat tett azért, hogy Csanádpalota eljutott a városi címig, és ugyanezért ajándékozta meg a jegyzőt, Erdélyi Sándornét. A Csanádpalotáért kitüntető cím birtokosa idén Szügyi Andrásné volt iskolaigazgató lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A légiutas-kísérő nem pincér

Szeged - Nem a felszolgálás a stewardess elsődleges feladata – a biztonságos repülés garantálása és az utasok életének megmentése érdekében vannak a gépeken. Tovább olvasom