Délmagyar logó

2016. 10. 01. szombat - Malvin 11°C | 24°C

Vasarely-sütemények a mester unokájával a Virág Cukrászdában

Szeged - Február 14-én a Móra Ferenc Múzeum meghívására a másnap nyíló Vasarely-kiállítás apropóján Szegedre érkezik Pierre Vasarely, a mester unokája. A jelenlétében mutatják be Vasarely kedvenc süteményeit a Virág Cukrászdában.
Victor Vasarely, a XX. század meghatározó magyar származású képzőművészét ismerői szerint – ha már más eszköz, „érv" nem maradt - csakis édességekkel, csokoládéval és süteményekkel lehetett bármiről meggyőzni.

Február 14-én, csütörtökön 15 órakor Pierre Vasarely jelenlétében mutatják be a Virág Cukrászdában Vasarely kedvenc süteményeit, a Rumos babát (Baba au rhum – friss piskóta rumosan, gyümölccsel és tejszínhabbal) és az Ekler fánkot (Eclaire au chocolat – kávés és karamellás, csokoládés sapkában)

A cukrászda munkatársai a megyei múzeum Vasarely-kiállításának tiszteletére megalkották és a csütörtöki sajtóeseményen bemutatják a Vasarely-dísztortát ("Hommagé á Vasarely"), a Vasarely-kockát és Vasarely-kelyhet. A Virág Cukrászda kreálta saját ínyencségei a Vasarely-kiállítás idejére:

Vasarely-dísztorta ("Hommagé á Vasarely")

Intenzíven csokoládés, könnyű, felvert házi piskóta, speciálisan elkészített, pikáns ízesítésű, meggyel dúsított csokoládés krémmel töltve, marcipán burkolattal – négylépcsős óriás torta.

Hódolat a Mesternek a formai díszítésben és színvilág kialakításban.

Vasarely-kockák

Mon-Cherry: világos piskóta, házilag lefőzött meggytöltelékkel dúsított csokoládé krém, csokoládé-bevonat és marcipán burkolattal.

Pisztáciás:
házi készítésű piskóta, pisztácia krémmel ízesítve, marcipán burkolattal és fehércsokoládé bevonattal.

Málnás:
házi készítésű piskóta, málna lekvár, marcipán burkolattal és étcsokoládé bevonattal.

Vasarely-kehely ("A Mester színvilága")

Színes, gyümölcsös ízesítésű könnyű krémek a Mester színvilágát tükrözik - csakis természetes alapanyagok felhasználásával.

Olvasóink írták

  • 4. akárki 2008. február 27. 14:20
    „Vasarely sütemények? Nem röhelyes, egy ilyen gyönge cukrászdának, mint amivé vált, megalkotni a Vasarely "menüt"? A saját városához nem tud felnőni a cukrászda, nem hogy egy ekkora névhez... Mióta (igaz bár botrányos vezetőnek tartják a testvérpárt) más vezeti a most már két céget, a minőség a béka segge alatt van. Kár volt szétkergetni a régi "garnitúrát". Ők még tudtak életet vinni az egészbe. És hol vannak a régi ízek??? Casino meg nem is kellett hozzá, ma sem értem, minek egy cukrászda oldalába.....”
  • 3. El Nyomottka 2008. február 13. 07:28
    „Felébredt a Virág? A divatbemutatóik és az utcazenészeik sem tudták feledtetni a szar fagyijukat, de azért szurkolok nekik, hogy Szeged leghíresebb cukrászdája végre magára találjon... :-)”
  • 2. ketyosz 2008. február 12. 19:59
    „"Vasarely-sütemények"?! Istenem, micsoda baromság - flanc...”
  • 1. gyuri 2008. február 12. 12:06
    „végre egy értelmes ötlet.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden napra két japán rajz Szegeden

Szeged - A Móra Ferenc Múzeum még tavaly ősszel hirdetett rajzpályázatot általános iskolások részére. Tovább olvasom