Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Vasarely barátja a mester makettjét hozza a Móra-múzeumba

Szeged - Március 19-én, szerdán 16 óra 30 perckor Csepei Tibor gitárművész, műgyűjtő, Victor Vasarely barátja tart előadást a Móra Ferenc Múzeumban. Az alkalomra az egykori barát egy filmet állított össze a mester művészetéről.
Csepei Tibor legutóbb Szófiában beszélt Vasarely munkásságáról. Az op-art stílus megteremtőjét és a magyar gitárművészt régi barátság fűzte egymáshoz. Ennek is köszönhető, hogy Vasarely Csepeinek ajándékozta például a világűrt megjárt szerigráfiát, amely ma közel 18 millió forintot ér, s jelenleg a Móra-múzeum Vasarely-tárlatán tekinthetik meg a művészetkedvelők.

Csepei Tibor számos saját tulajdonú fotót, Vasarely által dedikált reprodukciókat hoz a szegedi előadásra. A legérdekesebb személyes relikvia viszont minden bizonnyal az a szabadtéri kompozícióhoz gyártott makett lesz, amit Vasarely egykoron Puja Frigyes magyar külügyminiszter felkérésére készített a battonyai gyermekfalu számára.

Az előadásra a kiállításra megváltott jeggyel jöhetnek be az érdeklődők. Érdemes tehát szerdán délután megtekinteni a Vasarely-kiállítást, hiszen így a tárlat megtekintésén túl a mester személyes jóbarátjával is találkozhatnak a Victor Vasarely művészete iránt érdeklődők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Besurranó tolvajt fogtak Szegeden

Szeged - Besurranás közben tetten értek egy 48 éves nőt, aki ellen a Szegedi Városi Bíróság is… Tovább olvasom