Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Vásárhelyi festőé a közönségdíj

Szeged - Szegeden, a Reök-palotában szerdán adták át a 34. Nyári Tárlat közönségdíját: a Hódmezővásárhelyen élő Zoltai Attila festőművész Gyertyafényben III. című modern csendélete kapta a legtöbb szavazatot.
Utoljára rendezték meg idén a nyáron a Dugonics téri Olasz Kulturális Központban a város biennále jellegű képzőművészeti seregszemléjét. A 34. Nyári Tárlatnak két hónap alatt kétezer látogatója volt, kevesebb, mint a korábbi években. A nyári országos képzőművészeti kiállításokat ezentúl már nem az önkormányzat, hanem a Regionális Összművészeti Központot üzemeltető Szegedi Szabadtéri Játékok és Fesztiválszervező Kht. rendezi majd a felújított Reök-palotában.

Ezt Solymos László alpolgármester jelentette be tegnap, amikor köszöntötte az idei Nyári Tárlat közönségdíjasát, a Hódmezővásárhelyen élő Zoltai Attila festőművészt, akinek Gyertyafényben III. című modern csendélete 137 alkotó 191 munkája közül kapta a legtöbb szavazatot a látogatóktól. A közönségdíjat a felajánló Főszer Electric Zrt. vezérigazgatója, Lakatos Jenő adta át a kisteleki származású művésznek, aki 1994-ben szerzett rajz–földrajz szakos diplomát a szegedi tanárképzőn. Dér István és Novák András festőművész volt a két meghatározó mestere. Alkotóművészi pályáját tanári munkája mellett egy évtizede kezdte Hódmezővásárhelyen, nemrégiben Kisteleken rendezték meg jubileumi kiállítását.

– Nagyon meglepődtem, amikor felhívtak a jó hírrel, először nem is akartam elhinni, hogy vásárhelyiként én kaptam a legtöbb szavazatot Szegeden. Köszönöm a bizalmat, ez az elismerés a legközvetlenebb visszajelzés a közönségtől, örülök, hogy tetszett nekik modern csendéletem – mondta Zoltai Attila. A festőművész azt is elárulta: gyertya, szivar, régi zsebóra és whiskys lapos flaska mellett nem véletlenül szerepelnek roppant drága borkülönlegességek parafa dugói is az olajképen, hiszen egy emlékezetes borkóstolás adta számára az ihletet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esetszámhoz kötnék a mellrákműtéti ellátást

Szeged - Jövőre a szaktárca tervei szerint már csak ott végezhetnek daganatos emlőműtéteket, ahol… Tovább olvasom