Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Vásárhelyi házaspár öngyilkosságát akadályozták meg

Vásárhelyi házaspár öngyilkosságát akadályozták meg
Szeged, Hódmezővásárhely. A politikusokra, törvényalkotókra szeretnénk nyomást gyakorolni a devizahitelezésről szóló konferenciával is, hogy ne tegyék tönkre még jobban a családokat - mondta a szegedi Kinyó Pál, a Rászorulókat Támogató Egyesület tagja, szóvivője.
Pénteken ez az egyesület rendezett a devizahitelezésről egész napos konferenciát Szegeden, a jogi kar épületében. Az előadók ügyvédek voltak, akik többek között a forintosításról, a végrehajtások elleni jogi megoldásokról, a bírósági peres eljárásokról, a keresetek elbírálási gyakorlatáról, a jogérvényesítésről tartottak tájékoztatót az érdeklődőknek.

Kinyó Pál szerint az emberek nem ismerik a jogaikat, nem fordulnak azonnal ügyvédhez. Azt mondta, egy ügyvéd segítségével sikerült a napokban megakadályozniuk, hogy egy hódmezővásárhelyi házaspár öngyilkosságot kövessen el. Gyógyszert akartak bevenni. A pár egy Suzukit vásárolt svájcifrank-alapú hitelből, a vételár többszörösét kifizették. Mégis minden második héten megjelent náluk egy behajtó, aki 124 ezer 400 forintot követelt tőlük. A család fizetett, amíg tudott.

A segítségükre siető ügyvéd hivatalos levélben „megkifogásolta" a lízingcégnél és a bíróságon az eljárást, és azóta nem jelentkezett a behajtó.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átrajzolnák a marostői Gulácsi park közlekedését

Átrajzolnák a marostői Gulácsi park közlekedését
A Gulácsi park felé engedjék az átmenő forgalmat, ahogy eddig, vagy a Fő fasor, illetve a Rahói utca felé? Tovább olvasom