Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Vasárnapi tempó a két ünnep között

Szeged - Reggeli csúcs helyett vasárnapi tempóban vette nyakába a várost, aki hétfőn és kedden a szabadsága és az iskolaszünet ellenére kimozdult otthonról. Sokan sétáltak a tavaszias napsütésben, gyér volt a járműforgalom.
Mintha lassított felvételt néztünk volna kedden egész nap Szegeden. Rég nem látott módon, kényelmesen lehetett autózni. A Tisza Lajos körúton egybefüggő kocsisorok helyett csak néhány autóval találkoztunk. 10–15 perc alatt a sugárutakon is átszeltük a várost keresztbe-kasul. Csalódást egyedül az jelenthetett, hogy szabadságra ment számos belvárosi üzlet, és már csak jövőre nyit ki.

Déltájban élénkült meg a város vérkeringése. Arra kellett inkább odafigyelni, hogy többen sétálnak, bicikliznek a tavaszias napsütésben. A buszokon és a trolikon a hétköznapoktól eltérően délután is tumultus nélkül utaztunk.

Sokan dönttöttek viszont úgy, hogy rászánják az időt a hivatali ügyintézésre, többet kellett várni a személyi okmányok kiadására. A szegedi polgármesteri hivatal Széchenyi téri épületeiben „fékezett habzással", de minden fronton munkanapot tartottak, fogadták az ügyfeleket. Helyettesítésekkel oldják meg, de mindent intéznek még az óév utolsó rendes munkanapján a belvárosban és a Huszár utcai okmányirodában is. Szerdán a szokásos hosszított nyitvatartással dolgoznak. Szilveszter napján már csak délig rendel pár osztály: így az általános igazgatási és az építési ügyfélszolgálat. Nem kell attól sem tartani, hogy csordultig megtelik a belváros, és emiatt nem találni parkolóhelyet. Meg lehetett állni kedden a főtéren és a környező utcákban is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lófara-ügy, szuperlézer - ez történt Szegeden 2009-ben

Olvassa el, hogy mi történt Szegeden az idén. Napról napra január 1-től december 24-ig. Tovább olvasom