Délmagyar logó

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 9°C | 15°C

Vasárnapig folyik a sör és a mulatozás az újszegedi ligetben

Szeged - Többféle csapolt sört tölthet magába, aki vasárnapig kilátogat a szegedi sörfesztiválra. A sörözők ugyan keveslik a választékot, viszont dicsérik az új helyszínt. Aki akarja, annak még a nótáját is elhúzzák.
Aki az iszonyú kánikula ellenére, vagy éppen azért az Erzsébet ligetben iszogatott szerdán a XVI. Szegedi Sörfesztivál nyitónapján, jól érezte magát a többféle sör, az ínycsiklandozó illatfelhőt eregető sült kolbászok, csülkök, csirkecombok, giroszok, illetve a barátai és alkalmi ismerősei társaságában. A flekken adagját ezer, a roston sült csirkecombét és csirkemellét ezerkétszázért kínálták, vevőt mégsem láttunk: a 35 fokban mindenki sört akart magába tölteni. Ezt az üdítő mozdulatot 300 és 450 forint közti áron bárki megteheti vasárnapig.

– Én Szőke Ciklon helyett Barna Démont ajánlok – mondta huncut mosollyal Stuber József standján az egyik csaposnő. Persze nem magát, hanem a csapból kifolyó barna sört ajánlotta figyelmünkbe, ami – megkóstoltuk – tényleg nagyon jó. Közben főnöke azt magyarázta, már arcról ismeri őket a sörfesztivál közönsége: barna és fekete söröket keresnek náluk.

Jókedvű társaság az újszegedi ligetben – hideg sörrel tették elviselhetőbbé a kánikulát. Fotó: Schmidt Andrea

– Kissé sovány a választék, szívesen kipróbálnék többféle sört – beszélt egy kivégzett gösseres korsó mögül Jakus Kitti, aki eddig minden sörfesztiválon kint volt. Azt viszont jó ötletnek tartja, hogy idén nem az Etelka soron, hanem a ligetben találtak helyet a rendezvénynek. Szerinte az is pozitív változás, hogy nincs belépő, és a biztonsági őrök nem mondják: záróra, ideje távozni.

– Muzsikálj egyet, Bélám! – kurjantott már enyhén akadozó nyelvvel egy férfi Horváth Bélának, aki előtt egy hegedűtok feküdt. A csendes szavú muzsikus azt mondta, nyaranta a Balatonon játszik, de most hazalátogatott a sörfesztiválra – s már húzta is átéléssel a nótát. Kiderült, a magyar nemcsak bor, de sör mellé is igényli a hegedűszót.

Műsorváltozás

Műsorváltozás történt a fesztivál fő színpadának programjában: szombat helyett ma este 20 órától lép színpadra Csepregi Éva és Végvári Ádám a Neoton Famíliából, pénteken látható Dobrády Ákos, szombaton pedig 22.30-tól Komár Lászlónak tapsolhat a közönség. Vasárnap 20 órától Pataky Attila lép színpadra. A Café Sátorban a Szegeden Szabadon produkció látható este 8-tól éjfélig. Bővebben a www.szeretemszegedet.hu - n.

Olvasóink írták

 • 17. bandik 2008. július 01. 05:23
  „kik járnak jól?

  a vendég nem mert kifizeti az összes költséget ami keletkezett!
  aki csapolja nem mert magas a bérleti díj!
  aki szenved tőle az sem!
  akkor ki????”
 • 16. bago 2008. június 30. 16:02
  „Milyen sőrfesztivál az, ahol a sőr ilyen drága. Majdnem minden héten van egy "fesztiválnak" álcázott esemény, ahol jó sok pénzt el lehet költeni . Mennyi pénz folyik be ezért a városnak? És azt mire költik el? Például a feldúlt Liget helyrehozatalára? Vagy olyan hangerő mérők beszerzére, amivel mérni lehetne éjfél körül az újszegedi zajszintet? Van egyszerüen egy faliórára, hogy a rendőrség betertathassa az éjszakai nyugalmat 11 óra után Újszegeden is!”
 • 15. nemsörfesztivál 2008. június 29. 07:37
  „Igy van S.P. !!!

  ez nem merész elképzelés! ilyen az "igazi" sörfesztivál!
  pici pézééé emlékezetes sörkostolás!
  Kb. olyan ez a magyar SÖRFESZTIVÁL elnevezés
  mint a kocsma előtti reklám a NYERŐGÉPRŐL !
  Nyerni nyer...csak nem az aki bedobálja az érmét!”
 • 14. SP 2008. június 28. 23:17
  „Úgy is el lehetne képzelni egy sörfesztet, hogy egy hűtött szökőkútban sör bugyog, és aki arra jár csak merítene1 korsóval.
  A kijáratnál ellenőriznék, hogy sörmentesen elmenni senkinek nem szabad.
  A gyártók igy reklámozhatnák csak itt és csak ekkor a terméküket. Az ivoban a megszokott kocsmában így tudná a sörivő, hogy mit vegyen, mi lett a kedvence.
  Ez lenne az igazi népünnep, sör "ródsó" az országban körbejárva.”
 • 13. Piki 2008. június 27. 13:53
  „"Nem lesz ennek jó vége, -közeleg a hó vége. (nemáááám) Nem lesz, nem lesz jó vége......" Egy ismert Bikini dal, de ránk most nagyon ez vonatkozik......”
 • 12. szögedi 2008. június 26. 23:47
  „pofavizit ez nem fesztivál! nagy sz...r! semmit nem tud újulni !!
  a többség szombat délután tologatja a kocsit a rókusi T-ben és hazudozik az "ezerévóta" nem látott haverokkal!
  pofavizit ez szögediek! ott köll lönni!
  ingyé zene is van!
  milyen sörfesztivál az ahol drágább a sör mint bárhol?”
 • 11. che 2008. június 26. 15:52
  „Érdekes amikor több hete felvetődött a fesztiválok ideje és a vele járó szemét-ürülék és subculture-itt a hozzásollások arrol szóltak hogy meg kell szokni, el kell fogadni hogy Szeged egy egyetemi város tele kulturális eseményekkel....erre most sokkal több a felháborodás mint az elfogadás...pedig csak a helyszín változott !!! Lehet hogy az újszegediek összetartanak .Hajrá”
 • 10. pöty 2008. június 26. 14:40
  „Amikor Botka Baktóba költözött, a közelben lévő, népszerű szórakozóhelyet egyből bezáratta. Gondolom, a mostani éjszakai üvöltözés sem jut el hozzá ! ( még a híre sem!) Az újszegediek meg csak viseljék el a koszt és a zajt?? A sok húgytól és szartól jobban fog nőni a fű???”
 • 9. nyár 2008. június 26. 13:07
  „A keszthelyieknek nyáron ingyen belépő jár a városi strandra. Ezzel kompenzál a város vezetése. Itt csak türelmet kérnek az új-szegediektől, aztán majd a grill fesztivál miatt, a SzIN-ről nem is beszélve....”
 • 8. SP 2008. június 26. 09:45
  „Javaslatom: ha valakit este 10 után zavar a zaj, mennyen oda Puskás úr sátrához és kérjen egy ingyensört fájdalomdíj gyanánt.
  Minimum ez a gesztus jár a szenvedőknek, ha 200m belöl lakik és ezt lakcímkártyával igazolni tudja. Igaz tőlem most kb 3km-re van, de én is hallom a bulit. Nekem csak egy pikoló világos jár az írből.”
 • 7. Alf 2008. június 26. 09:25
  „Nos, akkor lehet ismét seggrészegre inniuk magukat pár napon át, a kedves szegedieknek....:)
  Azért még a fizetés messze van, ne egyen a család zsírosdeszkát hétfőtől.....
  A Ligetet sajnálom a legjobban. Nagyon szeretjük.
  Inkább hetekig nem járok majd arra, hogy ne fájdítsam szívem a látványtól, amit ez az "Össznépi happening" hagy majd maga után.”
 • 6. Morgós 2008. június 26. 07:50
  „Még hogy a nyugdíjasok nyomorgnak a fotókon szinte csak idősek vannak.
  Egészségükre jómagam hóvégén nem engedhetem meg magamnak hogy sörfesztiválozzak. A képekről kiderül hogy eléggé "lapos" a buli.”
 • 5. Aktív dolgozó 2008. június 26. 07:05
  „Jajj! Félre ne értsen senki, én nem sajnálom a nyuggerektől a tivornyát, hiszen ők sem sajnálták tőlünk a 200 ft-os családi pótlék emelést.
  Algyői strandon 3 év alatti gyereknek van csak ingyen a belépő, nincs is sok gyerekes...7:1 az idős:gyerek arány. Örülök, hogy megbecsülik a gyerekeket. Amit Ők kapnak azt adják majd vissza.”
 • 4. 4 2008. június 26. 06:52
  „T. Aktív dolgozó !

  A nyugdíjasoknak van 13. havi nyugdíj, igy könnyen sörözgetnek a hónap végén !”
 • 3. Aktív dolgozó 2008. június 26. 06:38
  „Ahogy elnézem a képeket, azt látom, hogy a nyugdíjasok a kevéske nyugdíjat elsörözik...”
 • 2. pénzt sörre! 2008. június 26. 04:57
  „most nem számít h a Ligetet tönkreteszik...szanaszetvizelik...
  szemetelik...evekig nem volt lehetseges ez.
  most meg nem szamít. buli vaaaam! Puskas kaszál a szegedi majd megfizeti!
  nna meg a sok atvert bérlője. a végén meg a sör árában kifizetjök mi!
  a karacsonyi vasart is ki kellene telepíteni ide...
  ja az mas ceg? annak lehet a varos főterén?
  nagy népi- hazugság ...pol-pot megye lakosainak!
  fizetés adjanak! 18 évet vártunk....!!!!
  még most is ´szocialista" bérekért kell nyomorognunk!”
 • 1. Ness 2008. június 26. 02:05
  „Ejjha, micsoda sztárfellépők... :S”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden is megszűnik az éjszakai fogorvosi ügyelet

Szeged - A megye többi városához hasonlóan jelentősen megnyirbálta a fogorvosi ügyeletek óraszámát júliustól a szegedi önkormányzat is. Tovább olvasom