Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Vasárnapra várhatók a tetőzések az Alsó-Tiszán

Szeged - A Maros apadása miatt vasárnap a vízszintemelkedés a Tiszán Szegednél is megáll.
Az előrejelzések szerint a Tiszán levonuló árhullám tetőzése vasárnapra várható Mindszentnél, a harmadfokú készültségi szint, 850 centiméter alatti vízállással – tájékoztatott a Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATI-VIZIG) szombaton.

Kozák Péter védelemvezető közlése szerint a Maros apadása miatt vasárnap a vízszintemelkedés a Tiszán Szegednél is megáll, a vízállás azonban várhatóan két-három napig a másodfokú készültség szintje (750 centiméter) felett marad. A Hármas-Körös alsó szakaszára mértékadó csongrádi vízmércénél legkorábban jövő hét közepén süllyedhet a vízállás a harmadfokú szint (800 centiméter) alá.

Az ATI-VIZIG működési területén csaknem 238 kilométeren másod-, 14,8 kilométeren – a Hármas-Körös alsó szakaszán - pedig harmadfokú az árvízvédelmi készültség.

A belvízi helyzet a védekezési munkának és a kedvező időjárásnak köszönhetően tovább javult, valamennyi belvízvédelmi szakaszon megszűnt a területi készültség. Az igazgatóság területén 26 szivattyútelep üzemel, ezek pénteken összesen 1,6 millió köbméter vizet emeltek át a befogadókba. A belvíz borította terület nagysága 19,8 ezer hektár, kevesebb mint fele a két héttel ezelőttinek – tudatta a szakember.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvritkaságokat fogadtak örökbe

A Szegedért Alapítvány díjazottjainak idén is ritkaságokat ajánlott fel gyűjteményéből örökbefogadásra a Somogyi-könyvtár. Tovább olvasom