Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Vascső fúródott az idős szegedi férfi hasába

Szeged - Tizenéves fiatalok estek neki szerda este az egyik, rekonstrukció alatt álló szegedi panelház állványzatának. A zajongókat az ott lakó 74 éves férfi próbálta csitítani, akit ezután vascsövekkel dobáltak meg. Az idős férfi életveszélyes sérülést szenvedett.
Véres jelenetek zajlottak le mindössze néhány másodperc alatt szerda este a szegedi Gát utca 8. szám előtt. Az éppen panelrekonstrukció alatt álló épület egyik, udvarra néző garázshelyiségét már évek óta lakja a 74 éves Szügyi István. A környék mindenese ezen az estén csörömpölésre és ordibálásra figyelt fel a kora esti Európa-bajnoki mérkőzés nézése közben. A panel körül felhúzott állványokat egy négy-öt fős, 14-15 éves fiatalokból álló csoport rugdosta és dobálta.

– Gyerekek, muszáj ezt csinálnotok? – kérdezte tőlük István bácsi, mikor garázsából kiért az utcára. A tinik válasza az öregnek: „Minek avatkozol bele? Csak szórakozunk." – Ezután elkezdtek szidalmazni és dobálni a kezük ügyébe kerülő fémtárgyakkal. Az egyik gyerek úgy három méterről egy húsz centiméter hosszú, csavaros végű vascsövet dobott felém, ami beleállt a hasamba. Ekkor mind futásnak eredtek – emlékezett vissza kórházi ágyán pénteken Szügyi István, aki saját maga csavarta ki testéből a vasdarabot. Utóbb kiderült: az idős férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, és még aznap este meg kellett műteni az új klinikán. A rendőröket a ház egyik lakója értesítette.

Szügyi István szerette volna megakadályozni, hogy a fiatalok randalírozzanak. Ez lett az eredménye. Fotó: Segesvári Csaba
Szügyi István szerette volna megakadályozni, hogy a fiatalok randalírozzanak. Ez lett az eredménye. Fotó: Segesvári Csaba

István bácsi elmondta: nem ez az első eset, hogy a környéken esténként tizenéves suhancok randalíroznak, tudomása szerint Tarjánból járnak át Makkosházra. – A játszótér fedett építménye alatt gyűlnek össze. Arrogánsak, isznak, cigiznek és hangoskodnak – beszélt a környék idős lakói nevében is Szügyi István. Támadóját egyébként nem ismerte, de úgy emlékezett: a menekülők egymás között egy bizonyos Samu nevét emlegették.

A nyomozók péntek reggelre akadtak a feltételezett tettes nyomára, aki egy tizennégy éves szegedi fiú. Gyanúsítottként hallgatták ki, beismerte tettét. Életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt indítottak ellene eljárást, de életkorára tekintettel szabadlábon védekezhet.

Olvasóink írták

52 hozzászólás
 • 52. Pöttyöske 2008. június 24. 20:44
  „Nem adok senkinek se igazat, de én Makkoson lakom, és saját bőrömön tapasztalom, h vannak azok az igazi piszkálós öregemberek. Egy kutyával sétálunk, és akkor már beszól egy öreg h ki ne kaparja a kutya a virágot, amikor az a közelébe se ment! Elegem van ezekből a rosszindulató öregemberekből, akiknek csak az a szórakozás, ha szidalmazzák a fiatalokat!”
 • 51. exe 2008. június 16. 23:22
  „Te,hát nem látsz a szemedtől...Lutétia!!!
  Most hullámozzak neked.....D”
 • 50. egyszeru polgar 2008. június 16. 11:18
  „Kedves KR
  Nem vagyok oncologus de szeretnek segiteni ezzen a rakos anyukan.
  Sajnos szemelyes tapasztalataink vannak igy kozvetlenul ismerjuk a problemat. Higgye el ennel a betegseg csoportnal minden segithet, meg amit nem is feltetelezunk. E-mail cimem: ilikepalinko@gmail.com.”
 • 49. Cat 2008. június 16. 03:16
  „"A mi időnkben ha a tanártól kaptunk egy fülest az iskolában azért rimánkodtunk, hogy otthon meg ne tudják, mert akkor megkaptuk odahaza a párját is."
  Az én időmben meg nem volt iskolai füles, otthon sem vertek péppé, ha valamit helytelenül csináltunk, mégsem gyújtogattunk és nem vertünk idős bácsikat.
  Ami a mai kölyköknek hiányzik, az a jó példa (a szülőktől).
  És a kontroll meg a büntetés, de azért túlzásokba ne essünk (50 botütés és efféle javaslatok).”
 • 48. KR 2008. június 15. 23:14
  „Kedves "egyszerű polgár"!
  Teljesen egyetértek veled, sajnos a kilátástalan helyzet, a sok gyermekét egyedül nevelő szülő, a nagy pénzutáni hajtás, ez mind kihat a gyermek nevelésre is. Ismerek nem egy gyermekét egyedül nevelő anyukát, aki ráadásul, két gyermekét egyedül neveli, több műszakban dolgozik, van egy közülük aki még ez mellett másodállást is vállal csakhogy ki bírja fizetni a fizetni valót, ez mellett mennyi ideje marad a gyermekei nevelésére és azok ellenőrzésére? Van egy anyuka pl. aki rákos, sokszor kórházban fekszik, gyermeke még nem felnőtt, de már 16-17, kire számíthat az a fiatal, vagy az anya? - bízza vagy adja intézetbe, ahol még minden eddig nem ismert dolgokat is megtanulhasson? Nem egyszerű ma az élet, aki belekerült a mókuskerékbe... ne ítélkezzünk. Ez nem jelenti azt hogy ezzel jóvá hagyom ezt a butaságot amit elkövettek ezek a fiatalok! A bácsinak gyógyulást kívánok, a srácok meg meg kapják szerintem a büntetésüket.
  Bízom benne!”
 • 47. Lutetia 2008. június 15. 20:39
  „A történet valóban aggasztó, épp csak nem a cigánybűnözésről szól.”
 • 46. exe 2008. június 15. 18:53
  „Lutetia!Felébredtem s Te?
  Nem baj 36-ra válaszoltam!!!
  Elég aggasztó amúgy meg...Te nem így látod!Az már baj!
  Ennyi!”
 • 45. TELSTAR 2008. június 15. 17:14
  „Cigány vagy nem, az kétségtelen, hogy a fiatalkorúak körében az utóbbi években jelentősen eluralkodott az agresszió. Köszönjük, Amerika, köszönjük, liberalizmus...”
 • 44. egyszeru polgar 2008. június 15. 14:26
  „A vandalizmus, brutalitas a tarsadalom rakfenejei koze tartozik. Teljesen mindegy a bor szine / ne csapjunk at masik kerdesbe/, elitelendo. A zavaros tarsadalomi korulmenyek teszik lehetove oriasira valo novekedeset. Kihaloban van az emberekben a torodes, kotelesseg tudat , a lokalpatriotizmus, nemzeti ontudat es az alapveto emberi egyutteleshez szukseges szemleletmod. Az atlag polgar belefaradt a mokuskerek hajtasaba, hogy meg ha tole telhetoen is a legjobbat nyujtja, nem az jar ami jarhatna, hogy masok eloskodnek rajta. A legsulyosabban pedig az, hogy elvesztette remenyet, sajat es gyermekei jovoje bizonytalan. Szet hullik a tarsadalom es egy nep helyett csupan emberek halmaza teszi ki az orszagot.”
 • 43. Lutetia 2008. június 15. 13:54
  „exe: Ébresztő, itt az elkövetők NEM cigányok voltak. Vagy akkor már nem is olyan aggasztó az egész?”
 • 42. játék?! 2008. június 15. 13:22
  „Sajnos óvoda udvaron is vandálkodnak, elkeserítő a tehetetlenség:(”
 • 41. Anyuci 2008. június 15. 11:49
  „POLGÁRŐRÖK!!!!!!!!
  Ti merre dolgoztok? Igaz, Felsővároson SOHA!

  Felháborító az itteni banda viselkedése is! Nem kéne járőrözni erre?

  Látom, másoknak is elegük van ebből a focipálya melletti 2 padon randalírozó és a Molnár utcában szeszes italt vásárló, azt közterületen fogyasztó bandából!

  Intézkedést kérünk!”
 • 40. Nyugi 2008. június 15. 11:39
  „Fel vagyok háborodva a fiatalok viselkedésén, de azon is, hogy hiába írtam a Polgárőrségnek, hogy figyeljenek egy hasonló kiskorúakból álló bandát Felsővároson, válaszra sem méltattak, nem történt semmi változás, nem járnak errefelé.

  egyébként meg sztárolják magukat, hogy részt vesznek a bűnmegelőzésben!”
 • 39. Lemba 2008. június 15. 09:50
  „Nemzetkozi kutatasok soran kimutattak, hogy az ilyen aggressive viselkedes hianyos taplalkozasra / valamit enni kell es nem esszuk egyaltalan vagy csak kis mennyisegben/is vezetheto vissza, amelynek kovetkezteben felbomlik a szervezet egyensulya.
  Tul sok hus ami tele van hormonnal, tej ami tel van antibiotikummal, vegyszerek /permetezoszer/, stb. Ezert van az hogy a nyugat EU. szabvanyok olyan szigoruak elelmiszer importtal kapcsolatban.”
 • 38. exe 2008. június 15. 09:38
  „A Magyar Gárda nem kelt félelmet...talán ez is a baj!
  A cigánybűnözés..minden órában történik,és még nem estem túlzásokban sem.
  37-es igazat adok..nincs felelősség érzetük,becsület,szorgalomról nem is beszélve.
  Nekem a Fiaim,(30-40évek közt)még mai napig megköszönik ha az asztaltól fel állnak..had ne soroljam tovább..ja és megbízhatóak,szorgalmasak..stb-i Én személyszerint örülök,hogy nem volt az baj,ha néha keményebben fogtuk Őket!De azt látták,hogy dolgozunk,és nem a kocsmába dühöngünk!Most nem tudom..amit látok a mostani szülőkön..sokra nem lehet számítani..Sajnos!,hogy adják át ha nekik sincs kötelezetségük,(ital stb-i azt?)!Egyrésze nem tehet róla,munkahelye sincs.De ha valaki dolgozni akar,munkát talál!
  Persze vannak kivételek,példa mutató emberek,és a gyermekük is az!”
 • 37. busch 2008. június 15. 09:00
  „nem írok hosszú sorokat,mert statisztikailag kevesen olvassák.
  szeged és környéke a következö években a kriminalitás fellegváráva fog kialakulni. évek alatt elvették az emberektöl a munkalehetöségekt kik otthon vegetálnak,gyerekeik ezt látván hosszú órákat töltenek a (doboz) elött feltöltik magukat kriminalitással és brutalitással majd kimennek az utcára és a látottakat praktizálják,egyre gátlástalanabbak és követelözöbbek lesznek. gondolkozzanak el rajta a szülök pedagógusok és a városatyák is. gyerekeinknek fogalmuk sincs az életröl..... mi a munka,felelösség,tisztesség,becsület,szorgalom,és így tovább.....ELGODOLKOZTATÓ FÁJDALMAS FELTARÓZTATHATATLAN FOLYAMAT”
 • 36. magyarok 2008. június 15. 08:32
  „MAgyar Gárda mi van hol vagy?
  CSak akkor álltok össze mint a sz.ros bugyi ha cigányokról van szó???
  Na Magyar Gárda lehet félelmet kelteni a szüleikben mert ti mondtátok, nem a cigányokkal van bajotok....
  Ennyit rólatok”
 • 35. Ukuku 2008. június 15. 00:16
  „Én a gyereket venném elő a tettük miatt. Soha eszembe sem jutott, hogy bárkit is bántsak, akár egy rossz szóval is és felháborító, hogy mindent megengednek maguknak ezek a szemét kis taknyok. Nyomorult kis semmire kellők a szó szoros értelmében. Semmire sem jók, csak élősködnek. Nekem lenne ötletem, hogy az ilyen kotorékokkal mit kellene csinálni.... Bocsi, kicsit elragadtak az érzelmeim, de ráadásul még ott is hagyták szegény bácsit. Meg sem fordult a fejükben, hogy esetleg segítsenek neki. Ezek után mit lehet még ehhez hozzáfűzni. És ezeket hívják állítólag a jövő nemzedékének. Hát, szép kis jövő elé nézünk mondhatom.”
 • 34. hatékony megoldás 2008. június 14. 22:54
  „Az ZSDSZ ha végre belátná, mekkor kárt okozott a társadalomnak a túlzott liberalizációval az oktatásban, tehetne most egy gesztust, és segíthetne feloszlatni a parlamentet, hogy végre olyan kormánya legyen az országnak, amelyik képes megregulázni a többség ellen vétő bűnöző keveseket, már az iskoláskortól kezdve. Ezt a kis taknyot úgy el lehetne törölni, mint egy kitépett kullancsot a nemes vadászkutyából.”
 • 33. egyszeru polgar 2008. június 14. 21:52
  „Nagyon sok cikk szol kiskoruak buncselekmenyeirol. Feltetlenul ki kell az allamnak dolgozni egy rendszert, ami visszafogja ezt a tendenciat.En is azt vallom, a szulo felelos kiskoru gyermeke tetteiert, illetve felelos azert, hogy gyermeke normalis tagja legyen a tarsadalomnak. Amennyiben a gyerek kora miatt nem buntetheto, bizony a szulo igen. Aztan majd a buntetes letoltese, vagy a penzbirsag behajtasa utan biztosan elbeszelgetnek majd kettesben a maguk modjan. Istvan bacsi szegeny mar nem lesz a regi, az biztos. Aztan ez az operacio sem fillerekbe kerult. Ki fizet erte?”
52 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra rózsaünnep – idén már tizedszer

Szeged - Kilencezer munkaóra, ötmillió forint értékű rózsa – június 20. és 22. között rendezik… Tovább olvasom