Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 12°C Még több cikk.

Vastag Csaba énekelt az Öreg Rókusiban

Portálunk szerkesztősége néhány órára kitelepült az Öreg Rókusi általános iskola családi napjára, a jó programok és a még jobb pörkölt reményében.
A családi nap fénypontja a meglepetésvendég, Vastagh Csaba volt, aki délután négykor lépett a színpadra, de előtte fél órával háromnál több ember nem tudta, ki érkezik. Hálás közönség előtt énekelt és nem sokáig maradt a színpadon, hanem kiment a gyerekek közé. Szóval profi volt, jó hangulatot csinált, s a műsor végén tisztességesen állta az aláírásgyűjtők rohamát is.

Meglepetésvendég: Vastag Csaba. Fotó: delmagyar.hu (galéria)

Korábban írtuk:

Régi, nagy iskola az Öreg Rókusi, ennek megfelelően komoly hagyományokkal. Egyik ilyen a tavaszi családi nap, amellyel kapcsolatban idén is sikerült tökéletesen egyeztetni az égi időjárás-felelőssel – már majdnem sok is lett a jóból az iskola betonos, nem kifejezetten sok árnyékot kínáló udvarán. A folyosók, a tantermek viszont kellemesen hűvösek, így akinek a kicsit sok lett a meleg, az választhatott magának hűvösebb programot is.

Családi nap az Öreg Rókusiban. Fotó: delmagyar.hu (galéria)

A 10 órai megnyitó után, ebédidőig jellemzően a mozgásé volt a főszerep, ehhez hozzájárult a Százszorszép Gyermekház kötélugró csoportja, a Forma Tánciskola műsora, a Ritmus Tánc- és Fitnesz Stúdió bemutatkozása és a Kozmosz akrobatikus csapat műsora is. A pörköltfőzők ennél is korábban kezdték a mozgást, s bár ez idő tájt már kissé lelassultak, ez inkább a magabiztosság nyugalma volt. Ennél sokkal hangosabb zajlott az élet a tornacsarnokban, ahol folyamatosak voltak a szülőket is aktívan bevonó játékos sportvetélkedők.

Összefutottunk egy profi fotóssal, Soós Zoltánnal, neki köszönhetően újabb képgalériával szolgálhatunk.

Családi nap az Öreg Rókusiban II. Fotó: Soós Zoltán (galéria)


Időközben a pörköltek is elkészültek és megkezdődött az ebédidő, így online-tudósításunkba egy kis technikai szünetet iktattunk be. A zsűri a versenyre nevezett pörköltek közül a 6. e osztály Noé csapátának produkcióját hozta ki az első helyre, de szemlátomást minden versenydarabnak nagy sikere volt a lassan hűvösre kerülő asztaloknál.

A programok folyamatosak voltak, sziesztaidőre a Fivérek jutottak és nem nagyon hagyták elálmosodni a szépszámú közönséget. A bátrabb gyerekek a tűző napon rajzolták az aszfaltot, a még bátrabbak görkocsolyáztak a focipályán, melynek egyik felén vérre menő egykapus mérkőzés is zajlott - helyenként az iskolába járó ruha kárára.

Olvasóink írták

 • 17. curpa 2012. május 18. 00:42
  „Kedves Mindenki! Klassz volt a családi nap, remek volt a szervezés, de a mai pénztelen világban, amikor mindenért "koldulni" kell, pl. egy "saját színpadra stb. és nincs pénze az iskoláknak semmire, és egy remek pici pénzbevételi forrás lehetne akár egy családi nap az iskola életében, amit felújításra, az iskolai szereplők, tovább jutott sportolók utaztatására stb. lehetne fordítani, akkor egy "meglepetésvendég" (aki(k) nélkül is lett volna ennyi érdeklődő és enélkül is megtartotta volna színvonalát a családi nap a gyermek-szülő-pedagógus programok révén, hisz ez lenne a lényege) zsebébe adunk százezreket fél órás műsorért... ezen viszont a későbbiekben el kellene gondolkodni úgy érzem.”
 • 16. Sinclarity 2012. május 15. 21:29
  „Kedves Végbélrém! Valószínűleg azért utáltál a Rókusiba járni, mert már akkor is egy rémség voltál, aki nem éppen jóságával tűnt ki, és soha egy hajszálnyit sem tettél hozzá az iskola színvonalához. Aki az iskola réme, sosem gondol vissza jó szívvel azokra a dolgokra, amit olyan sokan jónak tartanak, profitálnak belőle és még sorolhatnám! Vajon minden szülő (jóval több a befogadhatók számánál), aki képes órákat sorba állni beiratkozáskor, hogy ide írathassa a gyermekét téved? Én is ide jártam, és büszke vagyok rá, hogy most itt taníthatok! De az Isten mentsen meg minket a gyermekeidtől! Kérlek, kósza gondolat se legyen, hogy ide írass valaha is bárkit a környezetedből! A rém-gén minden esetben öröklődik! Lapozd tovább az újságot, kár a rossz emlékekre akár csak egy leütésnyit is pazarolni!”
 • 15. eka 2012. május 15. 12:33
  „Döbbenet! Mennyi rosszindulatú buta "ember" van a földön. Azért bosszant, mert én is ott voltam és nem azért, mert annyira unatkoztam, mint ez a sok mocskolódó, hanem mert ebben az iskolában tanul a fiam. Végbélmittudoménki! Ez a név is az intelligencia hányadosodat tükrözi. Utáltál odajárni ? Te nem tudod, milyen iskolák vannak manapság! Ez az iskola gyerekközpontú, elfogadó iskola. Elhiheted, én is találkoztam kőkonzervatív, magát kiképzőtisztnek képzelő "pedagógussal". Már nem hozzá jár a fiam. Életem legjobb döntése volt az iskolaváltás!
  Az pedig, hogy a gyerekeknek akartak örömet szerezni Vastag Csabával, nem elítélendő dolog.
  Messze vagyunk még Európától! Kíváncsi vagyok, naponta hány percet töltesz olvasással, művelődéssel. Sajnos nem sokat, igaz?”
 • 14. eka 2012. május 15. 12:14
  „Kedves Stbn!

  Nálad nagyobb, maradjunk ennyiben. Internet, betűk,......tudod, olvasás. Na, olvass utána, ha érdekel. Ne várjad "má",hogy a szádba adjanak mindent. Gyógyszert bevetted ma már? Puszi:”
 • 13. annamari75 2012. május 15. 00:06
  „Ja, és kedves somas! A januárban elbocsátott pedagógusok bérét biztosan nem erre költik, nem is költhetnék, azt meg kell spórolni! Az elküldött kollégák óráit azok a szerencsések tarthatják meg, akik a pályán maradhattak, "természetesen" túlórában, pénzbeli juttatás nélkül. Nem biztos, hogy ezt szívesen tesszük, de a gyerekek ezt nem érezhetik. A szombati jelenlétünk a családi napon egészen más súlyú "túlóra" volt: ÉLMÉNY!”
 • 12. annamari75 2012. május 14. 23:24
  „Sokan voltunk, elegen, és nagyon jól éreztük magunkat :-). A cikk elsősorban a sztárvendégre koncentrál (örültek is neki kicsik és nagyok, amint az a képen is látszik), pedig ez csak a számos program egyike volt. Aminek én személy szerint nagyon örülök, az a sok-sok kép a galériában. Köszönjük Soós Zoli! Akik ott voltatok, vagy akiket foglalkoztat az "ugyan miből futotta erre" gondolat, nézzétek csak végig! A gyerekeink szüleikkel együtt sportoltak, alkottak, lelkes segítő szülők és önkéntesek profi csapatával Teddy-macit "műtöttek", ujjlenyomatot vettek, rendőrautót "vezetek", virágot kötöttek,...., jótékonykodtak. Egy szóval adtak is, és rengeteget kaptak! Kaptak mindösszesen 500Ft-os belépőért, ugyanis ennyit fizettek gyerekek, felnőttek. Ebből és a tombola bevételéből fizették a vendégeket, asztalok bérlését, stb... Sokan voltunk, akiknek megért 500ft-ot az, hogy a gyermekeink 10-től 18-óráig értelmesen, szüleikkel, barátaikkal tölthettek egy napot, ahelyett, hogy Árkád-csatangolással, tévézéssel, facebookozással, HappyMeal-ezéssel "csapták volna agyon" az időt. Ehelyett osztályfőnökükkel, szüleikkel, társaikkal együtt bogrács mellett elfogyasztották ízletesen elkészített magyaros pörköltjüket... Kedves embörök és végbélrémek, nem csoda, ha az irigyeink vagytok! Büszke vagyok lányom tanáraira, a szabadidejüket beáldozó, és a napot megszervező, segítő kollégákra, szülőkre! JÁR A KÖSZÖNET ÉRTE!”
 • 11. fszabi2009 2012. május 14. 17:08
  „Nic4, bencsikmarta veletek értek egyet abszolút mértékben. Én ott voltam szombaton (immáron második alkalommal), még a fözőversenybe is beszáltunk a 4.e osztállyal. Én úgy gondolom, hogy nagyon profi szervezés volt idén is, ahogy tavaly is. Jó volt ott lenni, látni, hogy pedagógus, szülő, gyerek együtt kapcsolódik ki. Az én gyerekkoromban sem volt ilyen szokás sajnos. Szerintem nem kell foglalkozni az olyan HSZ-kel mint a "kedves" végbélrémé. Az ilyen HSZ csak az irígységet sugallja... A lényeg, hogy mi szülők a gyerekeinkkel és tanáraikkal jól éreztük magunkat. Remélem jövőre is lesz ilyen nap és ott leszek megint a családommal!!! Kedves Szervezők! Csak gratulálni tudok az elvégzett munkához amivel összehozták ezt a szép napot! Üdvözlettel: Egy szülő”
 • 10. bencsikmarta 2012. május 14. 12:20
  „Azt gondolom, aki ott volt, igazán jól érezhette/ érezte magát. A legtöbb résztvevő, fellépő, szülő és gyerek elismerően nyilatkozott a rendezvényről. A szervezést, lebonyolítást amatőrök ( pedagógusok, szülők ) csinálták, mondhatom profi módon. A rendezvény önköltséges volt. A belépőkből, a szülői és céges támogatásokból, a sok-sok felajánlott tombolából sikerült ezt a nem kis összeget előteremteni a mai világban. Köszönet érte! Külön köszönet az elkészült és most felavatott profi színpadért, amiért évek óta sokat tettünk. Azt gondolom, hogy a Rókusiba járó gyerekek még mindig büszkék arra, hogy ebbe a régi hagyományokkal rendelkező, a mai világban is megújulni tudó, a gyerekek iránt elkötelezett iskolába járhatnak. Sajnálom, ha valaki ezt nem így gondolja. A " jóindulatú " hozzászólásokról pedig annyit, hogy megint nem hazudtolta meg a magyar ember önmagát!”
 • 9. Nic4 2012. május 14. 11:56
  „Én is ide jártam. Ha megnézitek az iskola falait, látszik, hogy már fel lettek újítva :-) Nyilván a több mint 80 éves iskolában nem elsősorban a Családi Nap a legnagyobb hagyomány, mert ez sem volt gyermekkoromban. De haladni kell a korral, és ez egy nagyon színvonalas, jól szervezett nap volt. Mindent a szülőkért, és a gyerekekért, hogy együtt lehessünk, ne csak a tanórákon. Megismerhettük azokat a tehetséges gyerekeket másként - tánc, zenélés, sportverseny közben - akik elsősorban tanulással töltik napjaikat ezen falak között.
  Az iskola sok hírességgel és jó szakemberrel büszkélkedhet, aki innen indult útjára a későbbi nagybetűs életbe.
  És azt hiszem végbélrém nem kell mindenkire büszkék legyünk :-)

  Örülnék, ha azok szólnának hozzá, akiknek igazi élményei vannak a nappal kapcsolatban, a többi csak üres beszéd.
  Én örülök hogy itt lehettem! Jövőre ugyanitt!!”
 • 8. somas 2012. május 14. 08:34
  „5. embör 2012.05.13. 19:54
  Tudod miből fizetik? Az "elvonások" miatt januárban elbocsájtott tanárok fizetéséből...
  Biztos forrásból tudom, hogy a fellépti díj az általad megsaccolt összegnek a duplája... de még az a szerencse, hogy a kimaradt fizukból futja!”
 • 7. kilo 2012. május 14. 07:46
  „Ha a képeket végignézitek, nem tűnik fel az a sok gyerek, akik jól érezték magukat?”
 • 6. végbélrém 2012. május 13. 20:18
  „istenem, de utáltam ide járni, a képeket, az iskola falait látva is összeszorul a gyomrom. az iskola akkori gyermekgyűlölő, érzelmi nyomorult pedagógusai (tisztelet persze a néhány kivételnek) már akkor is a nagy hagyományokra voltak büszkék. Az idejáró gyerekek érdekében remélem, hogy azóta többségük már kihalt/elment innen.”
 • 5. embör 2012. május 13. 19:54
  „és miből fizetik a sztár fellépőt akkor, amikor a nebulóknak és szüleiknek,igaz kisebb összegekkel támogatni az iskolai működést,stb..az iskolák állapota. talán itt is másra is lehetett volna fordítani. Étkeztetés,eszközök,stb...és szerényebb fellépői gázsi. Egy egy ilyen hakni 150-200.000”
 • 4. Stbn 2012. május 13. 17:59
  „Világosítson fel már valaki, ki az a Vastag Csaba, hogy ne maradjak ilyen műveletlen és tudatlan...! Gondolom, "nagy embör löhet", ha jelenlétével egy iskola szellemi színvonalát emeli...”
 • 3. karaly 2012. május 13. 14:55
  „Én végig hallgattam és azon morfondíroztam, hogyan nyerhette meg az X-et.”
 • 2. Kircsi 2012. május 13. 11:47
  „Ez köll a parasztnak.”
 • 1. Fószer 2012. május 12. 23:42
  „Igazi tömegpusztító fegyver.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcadával kevesebb a magyar találmány

A szegedi sorompókutya kitalálói már 7 éve várnak szabadalmuk hazai értékesítésére. Tovább olvasom