Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Védelmi pénzt követeltek a dorozsmai Jani kocsmában

Védelmi pénzt próbáltak szedni a dorozsmai Jani kocsma üzletvezetőjétől, az asszony azonban nem teljesítette a bűnözők követelését. Nem sokkal később a banda megszállta az apró vendéglátóhelyet, fenyegetőztek, a nő élettársát „felkenték" a falra. A rendőrök három személyt már elfogtak, a többieket még keresik.
Perneki Dezsőné nem hajlandó visszavonni a feljelentést Fotó: DM/DV
– Hiába üzengetnek, hogy vonjam vissza a feljelentést, ha megölnek sem teszem meg! – mondja Perneki Dezsőné, a dorozsmai Jani kocsma üzletvezetője.

Az asszony zaklatott hangon, mégis nagyon pontosan és részletesen beszél az elmúlt hetek és napok történéseiről. Szavaiból kiderül, hogy az utóbbi időben rendszeresen érték burkolt vagy nyílt fenyegetések őt, munkatársát és a Jani kocsma vendégeit. Kolléganőjét pár napja megpofozták, emiatt felmondott.

– Félek, elmegyek innen, ez az utolsó munkanapom – erősíti meg Anita.

Pernekinének a védelmi pénzt követelő bűnözők felajánlották, hogy napi négyezer, havi százhúszezer forintért „megvédik" a kocsmát, egyúttal garantálják, hogy ott nem lesz többé verekedés, lopás. Az asszony elutasította őket. Nem sokkal később tucatnyi kigyúrt, hatalmas termetű férfi szállta meg a nemrégiben felújított Jani kocsmát.

– Zártkörű rendezvényre készültünk, de ez őket nem érdekelte. Bejöttek, az ajtót elállták, senkit nem engedtek se ki, se be. Italt kértek, én kiszolgáltam őket, közben folyamatosan fenyegettek. Az üzletbe nagy nehezen bejutó élettársamra rátámadtak, felkenték a falra, ütötték, ahol érték. Tehetetlen volt velük szemben – mondja az üzletvezető.

Két vendég, a két későbbi szemtanú értesítette a rendőrséget, erre a
Hárman rács mögött

A Jani kocsma elleni támadás után a Szegedi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Két szegedi és egy algyői férfit a bíróság letartóztatott. Jelenleg folyik az adatgyűjtés és a tanúk kihallgatása – tájékoztatta lapunkat a nyomozás jelenlegi állásáról M. Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.  
banda tagjai villámgyorsan eltűntek. A rendőrök riasztották a bűnügyi technikusokat, majd elindultak felkutatni a támadókat. A zsarolók közül négyen visszatértek, azt hitték, a helyszínen nem maradt rendőr. A technikusok hívták a kommandósokat, akik mindannyiukat elfogták. Egyiküket később elengedték, a többieket letartóztatták.

– Folyamatosan üzengetnek, arra akarnak rávenni, hogy vonjam vissza a feljelentést. De hiába, nem teszem meg nekik ezt a szívességet – ismétli meg újra és újra Perneki Dezsőné, aki nem titkolja, azóta rettegésben élnek, emiatt már este nyolc órakor bezárnak.

Az elmúlt napokban nemcsak a nőt, hanem a két szemtanút is megpróbálták „rávenni", hogy vonják vissza vallomásukat.

– A mobiltelefonomon hívogatnak. Nem bőbeszédűek, „csak" annyit mondanak: „Meghalsz, megölünk, ha ellenünk tanúskodsz!". A hívó számát egyszer sem jelezte ki a telefonom – mondja egyikük, aki kérte, nevét ne írjuk le.

Szegeden elterjedt, hogy a különböző bűnözői csoportok újra felosztották maguk között a várost.

Informátorunk szerint a Jani kocsmában is felbukkant bandát egy ismert szegedi férfi irányítja. A társaság havonta 100-120 ezer forint védelmi pénzt próbál kizsarolni a „körzetében" működő kocsmák tulajdonosaitól. A rendőrségnek Szeged „újrafelosztásáról" egyelőre nincsenek adatai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1990–2006: Variációk városházi koalícióra

Lippai Pál és Szalay István polgármestersége idején még egyeztettek és egyezkedtek a pártok a… Tovább olvasom