Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Védőt cserél a szatymazi gyilkosság gyanúsítottja

Szeged - Az utolsó pillanatban váltotta le kirendelt ügyvédjének helyettesét az emberöléssel gyanúsított szatymazi B. László. Egy vádlottnak joga van a megfelelő védelemhez, így a bíráknak el kell fogadniuk a védőcserét.
Egykedvűen, megbilincselve üldögélt tegnap reggel a Csongrád Megyei Bíróság folyosóján újabb tárgyalására várva a szatymazi B. László. A 41 éves férfiról többször megírtuk: tavaly áprilisban részegen megerőszakolta, majd megfojtotta 84 éves áldozatát az idős nő szatymazi házához tartozó fészerben. A rendőrség 10 nappal később fogta el a férfit, akit a helyszínen vett DNS- és szagmintája buktatott le.

Amíg a múltkori tárgyalás előtt B. László még az utolsó perceket is kihasználta a Papp Róbert kirendeltvédő-helyettessel való diskurzusra, tegnap egy szót sem szóltak egymáshoz. Utóbb kiderült: okkal. A bíróság két hónapja azért napolta el a tárgyalást, mert a meggyilkolt asszony rokonai azt állították: az idős nő házából több százezer forint hiányzik. A szakértők egy ismeretlen tenyérnyomot találtak a pótnyomozáson a lakásban, amelyről most kiderült, hogy nem a vádlotté. Joó Attila bíró ennek fényében a tárgyalás kezdetén kijelentette: minden akadály elhárult az elsőfokú ítélet meghozatala előtt. A vádlott ezután szólásra jelentkezett:

A megfelelő védelem joga

A vádlott megfelelő védelemhez való jogát a bíráknak általánosságban akceptálniuk kell. Jelen esetben a bíró korábban sem észlelt perelhárító szándékot a vádlott részéről. Ráadásul a gyanúsítottnak nem a kirendelt védővel, annak helyettesével akadt problémája. Ezen feltételek vezettek végül az elnapoláshoz.

„Annyit szeretnék mondani, hogy ügyvédcserét kérek." A bíró kissé meghökkent a kijelentésen – a kirendelt védő féltucatnyi tárgyaláson képviselte már B. Lászlót –, és megkérte a férfit, hogy fejtse ki bővebben a csere okát. A vádlott nemes egyszerűséggel annyit mondott, hogy vannak olyan dolgok, amiket még meg kellett volna beszélnie védőjével. Joó Attila szünetet is hajlandó lett volna tartani a fontos beszélgetéshez, ám B. László hajthatatlan volt. A bíró ezután Papp Róberthez fordult.

– Valóban ígéretet tettem, hogy meglátogatom a BV-ben, de nem volt rá időm. Érzem, hogy megrendült bennem a bizalma, ezért kérem a felmentésem – válaszolt az ügyvéd. – Krajkó úrral is van problémája? – kérdezte Joó Attila a vádlottat. B. László kirendelt védője ugyanis Krajkó Zoltán volt, akit csak helyettesített a tárgyalásokon Papp Róbert. – Vele még nem találkoztam – közölte a vádlott.

Joó Attila 10 perc szünetet rendelt el, mialatt megpróbálta felhívni Krajkót. Mivel nem érte el, a tárgyalást jövő péntekre halasztotta el. – Mivel Krajkó Zoltánnal nincs baja, felveszem vele a kapcsolatot, hogy menjen be önhöz. Az ügy minden anyaga rendelkezésére áll, így bízom benne, hogy elég lesz neki egy hét a felkészüléshez. Jövő pénteken befejezzük – tett pontot a tárgyalási nap végére Joó Attila.

Olvasóink írták

  • 3. Katicabogár68 2011. május 06. 14:58
    „A hirtelen döntés nem mindig jó..Egy Tapasztalt Ügyvéd Úr!!Én nem cseréltem volna!!De sok Sikert Ügyvéd Úr!!!”
  • 2. deszkás 2011. május 06. 11:57
    „További jó szórakozást,akkor is megkapod a büntit.”
  • 1. dodó 2011. május 06. 10:32
    „Remélhetőleg az új védőnek sikerül bebizonyítania a jogos védelmet, melyet a kirekesztés miatt kialakult permanens rettegés váltott ki belőle.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üzleti tippek konferencia Szegeden

Év elején konferenciasorozat indult kis- és középvállalkozásoknak a K&H Bank Zrt. és a Piac&Profit üzleti magazin közös szervezésében. A 11 helyszínből álló roadshow következő, tizedik állomása Szeged. Tovább olvasom