Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Vegas BC: bronzos biliárdesztendő

A Vegas BC Szeged poolbiliárdcsapatának a 2005/2006-os szezon bronzosra sikerült, az együttes és a legjobb játékos, Nagy Csaba is ilyen színű medálokat gyűjtött a bajnokságban.
A közelmúltban ért véget a poolbiliárdosok csapatbajnoksága, melyen – mint arról már beszámoltunk – a Vegas BC Szeged (Antal Gábor, Kószó Gábor, Nagy Csaba, Sivók Zsolt, Székely Alin) bravúros rájátszásbeli szerepléssel bronzérmet szerzett.

– Jellemző a csoportunk erősségére, melyből a play off-ba jutottunk – értékelt Nagy Csaba csapatvezető –, hogy az onnan kvalifikált együttesek „kibérelték" a dobogót. El kell ismerni, reális sorrend alakult ki, a két pesti alakulat, a Gold Crown és a Campona erősebb nálunk, tíz mérkőzésből talán kétszer vernénk meg őket.

A profi együttes mellett az amatőrökre, a fiatal tehetségekre (akik szépen fejlődnek) is odafigyeltek a Vegasnál – egymást érték a megmérettetések. Megrendezték a Memphis Szeged Top 32-t és a Szeged Grand Prix-t, előbbit második, utóbbit első alkalommal. A nagydíjon a tíz fordulóban összesen ötvenhatan vettek részt, de még ennél is többen, közel nyolcvanan versenyeznek rendszeresen Szegeden. Ez nem tűnhet soknak, de állítsunk mellé egy fővárosi példát: a Szeged Grand Prix-hez hasonló viadalon kb. harmincan indultak, ebből kilenc a csongrádi megyeszékhelyről érkezett.

A Vegas legeredményesebb sportolója a csapatvezető, Nagy Csaba lett, aki az országos ranglistát a 4. helyen zárta (ifj. Földes Vilmos, Solymosi Gábor és Mikó Balázs mögött), míg a bajnokságon négy bronzot szerzett, a 8-as, a 9-es, a 14/1-es játékban és összetettben.
– Ezek a helyezések is, akárcsak a csapaté, teljesen reálisak – mondta Nagy –, nehéz előrelépni. Persze, nem lehetetlen, és azért dolgozom, hogy ez sikerüljön.

Őszig pihennek a biliárdosok, majd ismét asztalhoz állnak, de már más szisztémában küzdenek meg egymással a helyezésekért, az érmekért. A bajnokságot átszervezik az NB I-et nyolc gárda alkotja, és az első négy kerül a rájátszásba. Arra Nagy Csaba is rábólintott, hogy a Vegas BC Szeged I. csapatának ott a helye.

A Vegas BC Szeged II. együttese (Asztalos Péter, Mazán Csaba, Szalai Mihály, Kovács Krisztián, Babecz Balázs, Dobossy Beatrix, ifj. Faragó László, Fodor Róbert, Gémes Attila, Horváth Ádám, Kiss Gábor, László Ferenc, Süli Zsolt, Undi István) is az elitben szerepelt, de nem került be a rájátszásba. Az ősztől rajtoló, átszervezett pontvadászatban a második vonalban indulnak, és lehet esélyük a feljutásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megyei tiszti főorvos csontját törte az üldözésben

Kalandosan ért véget a szegedi Kovács Ferenc spanyolországi nyaralása. A megyei tiszti főorvos… Tovább olvasom