Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Vége a ballagásoknak, hétfőtől érettségi

Szeged - A magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgákkal ma reggel megkezdődnek a tavaszi érettségik. Az írásbelik május 5. és 27. között zajlanak, június 5-étől 11-éig tartják az emelt szintű, 16-ától 27-éig a középszintű szóbeliket.
A mai vizsga menete megegyezik a tavalyival. A magyar közép- és emelt szintű írásbeli vizsga egyaránt 240 percig tart, középszinten a maturálóknak két feladatlapot kell megoldaniuk, a szövegértési feladatlap esetében 60 perc, a szövegalkotási feladatlap esetében pedig 180 perc áll a rendelkezésükre. Emelt szinten az írásbeli vizsga nyelvi-irodalmi műveltségi feladatsorból és három különböző szövegalkotási feladatból áll. Az írásbeli vizsgafeladatok megoldásakor helyesírási szótár használható.

Búcsúzott az iskolától a Szegedi Tudományegyetem Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumának 12. F osztálya is. Fotó: Schmidt Andrea
Búcsúzott az iskolától a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium 12. D osztálya is. Fotó: Schmidt Andrea

Holnap a matematika-, szerdán a történelemírásbelivel folytatják a diákok, csütörtökön és pénteken bonyolítják le az angol- és a németérettségiket.

Ebben az évben is minden szinten, minden tárgyból több, egymással egyenértékű feladatsor készült, amelyek közül sorsolással választanak. Az érettségi feladatlapok csomagolását az Oktatási Hivatal logisztikai osztálya végzi, a csomagolás és tárolás idején 24 órás őrség garantálja a biztonságot. A tételek szállítása plombált csomagterű gépjárműveken történik, a gépkocsivezető mellett legalább még egy kísérővel.

A hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium 12. B osztálya az iskola udvarán. Fotó: Tésik Attila
A hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium 12. B osztálya az iskola udvarán.
Fotó: Tésik Attila

A vizsgatételek a lehető legkésőbbi időpontban, csak ma reggel kerülnek ki az iskolákba, addig őrzésük az illetékes körzetközponti jegyzők feladata. A tételeket tartalmazó biztonsági tasakok csak a vizsgák előtt harminc perccel bonthatók fel, e műveletről jegyzőkönyv készül. A tételeket a tantestület három tagjából álló bizottság előtt kell felbontani.

Olvasóink írták

  • 1. Török Norbert 2008. május 05. 09:18
    „Tisztelt Szerkesztőség!

    Megjegyzésként szeretném közölni,hogy az első képen a Radnóti Miklós Gimnázium 12. osztálya láthathó és nem a Ságvárisok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabad az út a rakparton

Szeged - Feloldották a szegedi rakpartzárat, enyhülnek a reggeli és délutáni forgalmi dugók. Folytatódik viszont a nagykörút és a 43-as felújítása. Tovább olvasom