Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 18°C Még több cikk.

Vége a cafeteriának?

Csongrád megye - A nullából több mint 51 százalékos adó- és járulékteher lett: ennyivel adóztatja meg jövőre a kormány a béren kívüli juttatásokat. Mindenki veszíteni fog, sokan inkább munkabérben kérnék a soványka összeget.
– 51,17 százalékkal már nem éri meg cafeteriázni, meginterjúvoltuk a dolgozóinkat, nekik is ez a véleményük – mondta egy olyan nagyobb létszámú szegedi cég szakszervezeti vezetője, ahol még működik az érdekképviselet. – Tavaly dolgozónként évi bruttó 228 ezer, havi bruttó 19 ezer forintos volt a cafeteriakeret. Ez nettóban egyénenként más összegre jött ki, hiszen például a lakástámogatásra, hiteltörlesztésre adható pénz adómentes volt. A szakszervezet azt szeretné, ha a juttatások visszakerülnének a bérbe. Az Erzsébet-utalvány például annyira beépült a családi költségvetésekbe, hogy sokan huszadika után már csak ezzel tudnak fizetni az üzletekben.

Illusztráció: Schmidt Andrea
Illusztráció: Schmidt Andrea

Az adótörvény-tervezet szerint 2015-ben az önkéntes pénztári juttatások, a SZÉP-kártya, az Erzsébet-utalvány után a cégek a jelenlegi 35,7 százalék helyett 51,17 százalékos adót kénytelenek fizetni. Ez majdnem annyi, mint a munkabéreket terhelő adó és járulék.

Kiszámoltuk: ha az említett vállalatnál az évi 228 ezer forintot beépítik a bérbe, akkor a munkáltatót és a munkavállalót érintő adóterhek együttes kifizetése után jó, ha megmarad évi nettó 70, havi 5–6 ezer forint.
Az emelkedő közterheket nem nyeli le a munkaadók többsége, így jövőre 4-ből 3 dolgozó számára kisebb lehet a cafeteria nettója – ez már egy friss kutatásból derül ki. A cafeteriatrend.hu egy nem reprezentatív felmérésben 217 munkáltatót kérdezett meg. A munkáltatók 42 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az emelkedő közterhek hatására is adna ilyen juttatást a munkatársainak, de csökkentené az értékét. Ugyanannyi pénzt fordítana ilyen célra 2015-ben is, de a dolgozók kisebb nettó keretet vehetnének igénybe. A munkavállalók béren kívüli juttatások formájában kapott nettó kerete körülbelül 20 százalékkal csökkenne 2015-re a közterhek emelkedése miatt. A válaszadók 18,4 százaléka úgy nyilatkozott, hogy a cafeteriára fordított költségkeretet jövőre számfejtett bérként fizetné ki a dolgozóinak. A cégek 24 százaléka nem adna ilyen juttatást a jövőben, és nem is pótolná a kiesését.

DM információ. Grafika: DM
DM információ. Grafika: DM

A 0-tól az 51 százalékig

A cafeteria hosszú ideig adómentes bérjellegű juttatásként funkcionált. Már a rendszerváltás első éveiben megjelentek az étkezési utalványok, ekkor még nem volt különbség a hideg és a meleg étkezési jegyek között: a szétválasztás 1995-ben következett be. Az önkéntes pénztárakba is adómentesen fizettek be a munkáltatók különböző összegeket a dolgozóik helyett, a rendszer 1993-tól működött. 1992-ben megjelentek az üdülési csekkek is. A cafeteria-rendszer a 2000-es években teljesedett ki. Az úgynevezett hideg étkezési utalványokkal például élelmiszert, röviditalt, vagy akár tartós fogyasztási cikkeket is lehetett vásárolni. Az utolsó adómentes év 2009 volt, majd 2010-től – az otthoni internet és a kockázati életbiztosítás díját leszámítva – már 25 százalékos szja terhelte a rendszert. Az adót 2011-től 19 százalékra szállították le, azzal az érvvel, hogy olyan szolgáltatásokat lehet megvásárolni ezen keresztül (például a SZÉP-kártyával), ami a munkahelyteremtést szolgálhatja. Majd 2012. január 1-jétől a cafeteria adóterhe felkúszott 31 százalékra, 2013-ban már közel 36 százalékra. Jövőre szinte minden után, még a helyi bérlet után is több mint 51 százalék lesz. Csak a lakáscélú támogatás „ingyenes".

Facebookon kérdeztük olvasóinkat

Olvasóinknak is feltettük a kérdést, hiányozna-e a pénz a bevételeikből? Kaptak-e egyáltalán cafeteriát? Mire számítanak jövőre? Kiderült: kevés szegedi cégnél osztogatnak pluszjuttatást.
A válaszokból válogattunk:
Egészségügyi dolgozó: csak havi 5000 forint étékű Erzsébet-utalványt vihet haza.
4 gyermekes anyuka: eddig a férje SZÉP-kártyájával tudtak egy évben egyszer elutazni, ennek vége.
Elégedett: lakáshitel-törlesztésére tudja fordítani a nettóként megmaradó 220 ezer forintos cafeteriáját.
Minimálbéres: 3-4 éve teljesen eltűnt mindkettőnk fizetéséből az étkezési utalvány. Hiányzik, sokat jelentett a családi kasszában. Illetve kétszer kaptunk a férjemmel iskoláztatási utalványt, amiből be tudtuk iskolázni a gyermekünket. Tavaly és az idén is megéreztük ennek a hiányát is. Mindkettőnknél már csak a kötelező minimálbért fizeti ki a munkáltató.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drága a levelek komposztálása

Hetente szállítják az ingatlan elé átlátszó zsákban kirakott lombot. Tovább olvasom