Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 29. szombat - Beatrix, Erna

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Vége a moratóriumnak, 166 ingatlan vár árverésre

Vége a moratóriumnak, 166 ingatlan vár árverésre

A végrehajtói kamara online adatbázisa szerint Szegeden licitálni lehet 120 milliós újszegedi, de 35 négyzetméteres Építő utcai lakásra is. Vége a kilakoltatási moratóriumnak, otthonukat veszthetik az adósok. Csongrád megyében jelenleg 166 ingatlanra tűztek ki árverést – többségükre fél áron.

Segesvári Csaba - 2012.03.08. 05:58
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Tartozás, végrehajtás, kilakoltatás. A mindössze három szóban leírt folyamat olykor családok több évig tartó kálváriáját, kilátástalan helyzetét tükrözi. Március elsején lejárt a december óta tartó kilakoltatási moratórium, karhatalmi erővel utcára kerülhetnek az adósok.
– 12 milliót követel a bank a 2008-ban felvett 6,5 milliós lakáshitelünk után. Elárverezik a lakást, a végrehajtó nemrég végeztette el az értékbecslést. Pedig amikor éreztük, hogy nem tudjuk fizetni a kölcsönt, árulni kezdtük az otthonunkat, de a kialkudott vételár még a hitelt sem fedezte – panaszolta a szegedi Lakatos Krisztina. A két gyermekével rendezett, tiszta körülmények között élő fiatal nő állása a gyes leteltével megszűnt, munka nélkül maradt.

Megoldások
Megegyezésre a végrehajtási szakaszban is számos lehetőség adott, és a végrehajtó is több megoldási javaslattal segíthet a bajbajutottaknak, hogy a kilakoltatást elkerüljék. Az adós együttműködési hajlandósága esetén több létező lehetőség a részletfizetés, az ingatlan hagyományos értékesítése, önkormányzati adósságkezelési segítség igénybevétele.  
– Van még több száz ezres távfűtéstartozásunk, még ha el is viszik a lakást, mi lesz a rengeteg adóssággal? Árveréskor jó, ha a lakás becsértékének felét, 70 százalékát kifizetik – mondta, hozzátéve: a díjhátralékosoknak segítő alapítványok is indoklás nélkül elutasították kérelmünket. – Katasztrófa ez a helyzet. Legfeljebb a vidéki szülőkhöz költözünk – mesélte.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara (MBVK) elektronikus ingatlanárverését böngészve alig találunk olyan Csongrád megyei települést, ahol ne lenne legalább egy kikiáltott lakóingatlan. A listát közel 50 lakással Szeged vezeti, Makón 28, Szentesen 16, Csongrádon 12 ház vár kényszerértékesítésre. A megyeszékhelyen 120 millió forintért kínálnak 450 négyzetméteres Kertész utcai, 65 millióért Makai úti ingatlant, de 30 milliós induló árért 100 éves Vitéz utcait is vehetünk. Az Építő utcában árvereznek – lakottan – egy 3,2 millió forintos kikiáltási árú, negyedik emeleti, 35 négyzetméteres panellakást, a Csongrádin pedig többek között lakáshitel-tartozás miatt egy hetedik emeleti ingatlant. Utóbbi is lakottan kerül kalapács alá.

Egyre több a késedelmesen fizető devizahiteles adós, de a végrehajtói kamara szerint nem kell kilakoltatási hullámra számítani. 2011-ben 200 alatt maradt a kilakoltatások száma, 2012-ben 250–300 ügyet várnak. – Csongrád megyében 2011-ben 84 eredményes ingatlanárverésre került sor. A bírósági végrehajtási árverést követően 6 kilakoltatás történt, és további 6, elsősorban önkormányzat által elrendelt kilakoltatás követte. Megjegyzendő, hogy az ingatlanárverezés a kilakoltatási moratórium ideje alatt is folyamatos volt – közölte Császti Ferenc, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara ügyvezető alelnöke.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

1234 következő >> végére >>> 36 hozzászólás
Moderálásra küldöm 36. uborka 2013.01.10. 11:24

Majd egyszer felébred a magyar nép, ha nincs már mit elkobozni tőle, de addig mint a bírka tűr, megérdemli!!!!! Cigány bírósági behajtók, kigyúrt cigány palik serénykednek e nagy munkában. Hát ébredjünk, már emberek!!!! Nincs már hazánk!!!!

Moderálásra küldöm 35. racionalitás? 2012.03.11. 17:27

34.badó 2012.03.09. 13:18 --akkor nem kell állandóan védekezned

nav ezt nem értem....én védekezem????????

XXI.sz.-i gondolkodású, összetartó igaz magyarságban hiszek. téged nem oda sorollak.
NA EBBEN EGYETÉRTÜNK....én nem óhajtok hunniához tartozni....de az összetartó szót...ha magyarságról beszélsz...felejtsd el....soha sem fog összefögni....1200 év kevés volt hozzá....

ha még esetleg ezt olvasni fogod+++++

Moderálásra küldöm 34. badó 2012.03.09. 13:18

...kérlekszépen. ne kezd el magyarázni nekem az életed. mindenkinek megvan a maga keresztje, és mindenki tudja, hogy miért vezetett oda az élete, ahol tart. van aki hibás saját sorsa alakításában, van aki nem. én - álláspontom szerint a haladó szellemű, XXI.sz.-i gondolkodású, összetartó igaz magyarságban hiszek. téged nem oda sorollak.
minden esetre úgy cselekedj, ahogy a lelkiismereted diktálja, és akkor nem kell állandóan védekezned.és ha 20 kommentet írsz 20 különböző cikkhez egy sérelemre hivatkozva, akkor sem lesz jobban igazad. a lelkiismeretedet nem a kommentelők fogják megnyugtatni.

Moderálásra küldöm 33. racionalitás? 2012.03.09. 12:26

32.badó 2012.03.09. 11:22

de én kérdeztem.....persze !

hogy kinek mije van -nem lényeg---aki sír elvenni aki dicsekszik adni....

a bevállalósság is értelmes határok között igaz....a szélsőség visszaüt-szerintem.

Én 22 évig voltam vállalkozó----ebben az évben papíron..mert eladott T5-m árát felélem...jövő évtől szüneteltetni fogom.....mert ilyen bérköltségek mellett nem vagyok hajlandó csinálni......----nagyon sok lehetőség van most is...én is élek velük...ha van alkalmazásban lévő családtag-nevén mehet tovább a válllakozás.....de neki nem kell bér és járulékait megfizetni................hizlalja más a sok élősködőt...én nem fogom.

Tv-ben is mutatták , hogy felvettek haveri alapon 60 millás deviza hitelt...sajnáljam őket??????NEM TUDOM!!!

Ellenben Veled amit lent leírtam megtörtént...és amikor wartburgoztam kiröhögtek...amikor megvettem az első 4X4-esem ....írigykedtek...ilyen a magyar...---az ilyeneken én csak nevetek.

szép és boldog-békés hétvégét....ja és persze… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 32. badó 2012.03.09. 11:22

képletesen írtam, sajnos nem volt audim, úszómedencés házam, csak a másik oldal szemszögéből írtam, mert én a bevállalósok oldalán állok, és gyűlölöm a kicsinyes, bezzegénmegmondtam, beszari tipikusan kispolgári hozzáállást.
de látom betalált :)))
légy büszke a látásmódodra. ;) , meg a csendes kis életedre, amiben nem történik semmi, elég az neked, hogy szomszédodat piszkálhatod. az neked a lelki üdv. úgyse telik másra, csak az áskálódásra.mert nincs merszed.
igények-lehetőségek-képességek harmóniája- tökéletesen tükrözi mindkettő fél álláspontját.
én nem sajnáltam soha másoktól amijük volt, mert leszartam hogy miből vette.
nem te vagy az, aki azt a honlapot kereste, amin megnézheti, hogy pontosan kinek a házát árverezik?

Moderálásra küldöm 31. racionalitás? 2012.03.09. 10:02

30.badó 2012.03.09. 07:23

Pedig tudod mit mondok: nekem legalább VOLT megvalósult álmom, VOLT új audim, VOLT úszómedencés házam. Neked mi volt ? főzőkolbászod.

ÉS MÁR NINCS???????ELVITTE A BANK???EZÉRT A KESERŰSÉG????
nEKEM 26 ÉVES WARTBURGOM VOLT....és azzal dolgoztam-az ilyen audik lehagytak persze-még rám is dudáltak-mert a szegény...HOGYAN IS ÍRTAD....MEKEKAKI...autómmal 70-nel tudtam max száguldani-meg füstölt is szegénykém.......
ha jól értelmezem -amid volt....audi-uszómedencés ház....elment.......-én viszont türelmes voltam ---és egy fillér hitel nélkül -nyugalomban-biztonságban----4X4-est hajtva ----stb-stb....élhetem a nyugodt életem .....EGY FILLÉR HITEL NÉLKÜL!!!!!
A SAJÁT FÁJDALMAT-VESZTESÉGET NEM SZABAD LEVERNI SENKIN......ÉN IS MONDHATNÁM...HOGY JAJ NEM VETTEM TAVALY NOVEMBERBEN OTP-T....MOSTANRA 5 Q7 ÁRÁT KERESHETTEM VOLNA MEG.....5 Q7..MINEK....EGY SEGGEM VAN???????????

IGÉNYEK-LEHETŐSÉGEK-KÉPESSÉGEK HARMÓNIÁJA....ÉS BOLDOG LEHETSZ!!!

Moderálásra küldöm 30. badó 2012.03.09. 07:23

27. szegedivagyok : igenis mertünk bevállalni. igenis mertünk nagyot álmodni. mert lehet, hogy az ország akkor sem volt stabil, de 20 éven át a bankok a társaink voltak. Kaptál kölcsönt az álmaidhoz, és tudtad azt fizetni.Ha letelt a hiteled haladhattál tovább. Egy autót 5-6 évig fizettél, de már vehetted az új álmodat, akármi is volt. És amíg fizetted, ott volt a kezedben az eredménye,l láttad miért küzdesz. A bank meg boldogan adta az új álomra valót. Jól működött ez. Mindig is lenéztem a földhözragadt mekekaki tarbanttal járó XXI. századi embereket, mert lehetett volna új audijuk is. csak bevállalás kellett volna hozzá, és megvalósíthatta volna az álmát. Most azok okoskodnak, akik az elmúlt 20 évben is csak a 35 négyzetméteres paneljukban főttkolbászt zabálva szidták a gazdag szomszédot. Pedig tudod mit mondok: nekem legalább VOLT megvalósult álmom, VOLT új audim, VOLT úszómedencés házam. Neked mi volt ? főzőkolbászod.

Moderálásra küldöm 29. Qllancs 2012.03.08. 17:20

Emberek egy kis türelmet!Most írta orbán 5,5 millió ember fog dolgozni hamarosan !mindenkinek lesz munkája !és rendes fizetése !!!

Moderálásra küldöm 28. racionalitás? 2012.03.08. 15:56

11.badó 2012.03.08. 09:53
nem-nem jönnek a zsidó rokonok és féláron....ha jó megvessszük...így rendben???

FÉLÁRON....A PIACI ÁRHOZ KÉPEST...DE GYORS ÉS KP...NEM KELL SOK- SOK IDŐT VÁRNI!

Moderálásra küldöm 27. szegedivagyok 2012.03.08. 15:41

26. badó 2012.03.08. 15:26 !

nem az árfolyam ingadozás miatti növekedésről beszéltem, hanem az egyéb tartozásokról. A véleményem, hogy aki akkor felelősen döntött és biztosan be tudott vállalni egy 10 milliós hitelt, az a 13 milliót is tudja fizetni. Ezzel nem azt akarom kifejezni, hogy a bankokat támogatom, de sz.r fizetéssel, még sz..rabb munkahellyel minek akartak az emberek milliós hiteleket felvenni ?Senki nem kényszerítette rá. Azt várták, hogy minden egyre jobb és jobb lesz?Hol élnek ezek az emberek?Ez Magyarország, az ország gazdasága sem most sem évekkel ezelőtt nem volt olyan állapotban ,hogy biztonsággal ki lehessen jelenteni, hogy kiszámíthatóan működik/működött. Az a probléma,hogy a nagy átlagot tekintve nem gondolják át sokan a döntéseiket, nem szerzik be a szükséges információkat, hallomások alapján alkotnak véleményt.Pedig emiatt nem mást csak saját magukat csapják be.


36 hozzászólás1234 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...