Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Vége az útzárnak az 55-ösön, megindult a forgalom

Domaszék – Két kamion és egy furgon ütközött össze az 55-ös főúton. A Fiat Ducato egy úthibát akart kikerülni, ezután történt a baleset.
Közel 5 órán keresztül tartott a törmelékek, a kiömlött kő eltakarítása szerdán az 55-ös úton, miután három jármű ütközött. A balesetben egy sofőr életveszélyesen, ketten könnyebben megsérültek.

15:00
- Véget ért a műszaki mentés, hamarosan megindulhat a forgalom az 55-ös számú főúton - tudtuk meg Szenti Szabolcs szóvivőtől.

11:59 Egy ember életveszélyesen megsérült, amikor két kamion és egy kisbusz ütközött össze az 55-ös főúton Domaszék közelében szerdán délelőtt. Órákig teljes lesz az útlezárás – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

11:36 Rendőrségi információ szerint az ütközésben hárman sérültek meg, közülük egy súlyosan. Szintén rendőrségi információ szerint a baleset valamennyi sérültjét végül mentőautó vitte kórházba, a mentőhelikopter végül csak "tiszteletkört" tett a karambolnál.

Baleset az 55-ösön: teljes útzár koraestig. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

11:24 A helyszínre megérkezett a tűzoltók daruja is, amelynek segítségével talpra állítják a felborult kamiont. Mórahalom irányába Ruzsánál érdemes kerülni.

Baleset az 55-ösön: teljes útzár koraestig. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

11:05 Egy Mórahalom felé tartó fehér furgon, egy úthiba, egy nyomvályú miatt áttért a menetirány szerint bal oldalra, ahol összeütközött egy zúzottkövet szállító nyerges vontatóval. Feltehetően a vétlen teherautó sofőrje megpróbálta elkerülni az ütközést, ezért jobbra rántotta a kormányt, amitől a 40 tonnás kamion felborult és közel száz méter hosszan apró zúzott kővel terítette be az 55-ös főutat. A felborult és csúszó kamion utánfutója a borulás után nekicsapódott egy Mórahalom felé tartó szabályosan közlekedő nyerges vontatónak, amely súlyosan megrongálódott. A balesetben a vétlen teherautó sofőrjét súlyos sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállították Szegedre. A balesetet okozó furgon sofőrjének állapotáról egyelőre nincs információnk. Szemtanúk elmondták, hogy a vétlen kőszállító teherautó sofőrje fejjel lefelé szorult be a kabinba, ahonnan a szegedi tűzoltók vágták ki. A mentők a másik kamionsofőrt is megfigyelésre kórházba szállították.

Baleset az 55-ösön: teljes útzár koraestig. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

A kiszóródott nagy mennyiségű kőzúzalék miatt több órás, akár koraestig tartó útzár várható az 55-ös főúton. A mentősök miután ellátták a sérülteket elvonultak a helyszínről, az elmúlt percekben érkeztek meg a rendőrség baleseti helyszínelői.

A kőszállító kamion 25-30 métert csúszott az oldalán, több helyen felszakította az 55-ös főút aszfaltját, valamint körülbelül két méter hosszan az útpadkát is „magával vitte."

Baleset az 55-ösön: teljes útzár koraestig. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

10:45 Mórahalom és Domaszék között ütközött össze két kamion és egy mikrobusz. Az ütközés erejét jól jelzi, hogy az egyik teherautó a főúttal párhuzamosan futó kerékpárútra borult.

Korábban írtuk:
A baleset a 14-es kilométerkőnél történt, ha tehetik, kerüljenek!

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. tegelosfako 2012. június 22. 10:19
  „Sziasztok!

  Úgy konkrétan mindenkinek reagálnék,mint kamionos családtagként ill.,mint a kamionos lányának nevében is!
  Satumus: Vagy fiatal vagy vagy csak nem látod tisztán át a dolgokat, de akkor itt lenne a cikk amiben nagyjából,mindent hitelesen megtudhatnál!
  Sem úthiba,sem záróvonal,sem a megengedett sebességnél többel haladó kamion,sem a megengedettnél több súlyú kamion! A kisbusz vagy kisteherautó sofőrje belement egy olyan előzésbe,aminek befejeztével valóban egy lassító kocsisor mögött találta magát,gondolva,hogy akkor még folytatja az előzést visszatért,sajnos anélkül,hogy körültekintően megnézte volna a szembe jövő forgalmat.
  Nem piedesztára emelve,de a kamionos úgy látta,gondolta jobbnak,ha lerántja a vasat az útról!Elárulom azt is,hogy hiába különböző fantasztikus fékberendezés...egy teherrel megpakolt vontatmány a fékezés utáni pillanatokban a tehetetlenségi erő miatt jóval "nehezebb",mint a tényleges súlya Így ezt megállítani jóval több idő és út! A legjobb döntést hozta a kamionos....Vétkes,nem vétkes?!?!
  Szeretnén megköszönni azoknak,akik nem csak ócsárolás szempontjából írtak,s akik picit is reálisan gondolkodtak! Nem kívánom senkinek semelyik szerepet sem(se a kamionosét,sem a kisteherautó sofőrjéét!) Az ember téved, és jó és hibás döntéseinkért mindannyian "megbűnhődünk"! Nem kívánom azt sem,hogy épp bőrrel megúszva,otthon ülj,azon agyalva,hogy most úgymond a lelkeden fog-e száradni egy ember egészsége!!!
  Mindenkinek köszönjük szépen!”
 • 24. kispacni 2012. június 22. 09:13
  „15. Ebben a balesetben a teherautó sofőr valszeg tényleg ártatlan, bár temagad szoktad mondani, hogy a baleset mindig kettő múlik. Emlékszem már oylanon, amikro kritizáltad, hogy a a szbályosan közlekedő vétlen autós miért nem kerülte el a balesetet.
  saját tapasztalataim alapján is az is ténynek tűnik,, hogy a magyar kamimosok legalábbis kis hazánkban szabályosabban közlekedne a nemzetközi társaiknál (bolgár, török és román TIResek pl). de azért közöttük is van "kaminonosvér", bizony bizony ők is sokszor túllépik a telepelüsekben a 60 km/h is, vadul és szabálytalanul előznek, olyan konvojokban haladnak, hogy nem lehet őket biztonsáhosan megelőzni stb. ha ezt nem ismered el, ugyanolyan szemellenzős vagy, mint szegedi kerékpáros vezetőink akik csak aaz autósokat tudják szidni, de sosem ismerik el, hogy Szeged tele van drótszamaras gyilkos, és öngyilkosjelölttel.
  Munkatársamat (két családtaggal együtt) mintegy 14 éve már, magyar orosházi kamionos gyilkolta meg valahol pont ott, ahol cikkben szóló baleset történt.”
 • 23. beaver 2012. június 20. 21:00
  „"""""""""20. SunCityZs 2012.06.20. 16:53
  Kedves Saturnus! Ezek a "vaddisznó" kamionosok nap mint nap életet mentenek rutinjukkal és hozzáértésükkel Európa útjain...."""""""

  Erősen OFF.
  Kivéve amikor olyanok mint a f......
  Tudnék példákat mondani amikor egyszerű helyzeteket sem tudtak megoldani.”
 • 22. Zoan 2012. június 20. 18:44
  „A legújabb információ szerint a kisteherautó előzött, mikor visszatért a saját sávjába egy lassító kocsisor mögött találta magát, ezért visszament a szembesávba, ahol ütközött a a kamionnal. Ennyit az úthibáról...”
 • 21. GuettaDavid 2012. június 20. 18:00
  „A 8. képen szerintem jó minőségűnek látszik az útburkolat, egy kátyút sem lehet látni.
  "11:59 Egy ember életveszélyesen megsérült, amikor két kamion és egy kisbusz ütközött össze". Kisbusz helyett szerintem kisteherautó lenne az a Fiat.”
 • 20. SunCityZs 2012. június 20. 16:53
  „Kedves Saturnus! Ezek a "vaddisznó" kamionosok nap mint nap életet mentenek rutinjukkal és hozzáértésükkel Európa útjain....”
 • 19. balihoho 2012. június 20. 16:44
  „Az úthibákért, bizony, szerintem is a z útkezelőt terhelheti a felelősség. Beszedik a rengeteg adót, különböző címeken az autósoktól, de csak kis részét költik az útjavításra, a többi gondolom ön fenn tartásra megy el. Ha viszont ki vannak téve az úthibákra figyelmeztető táblák, akkor bizony a jármű vezetője a felelős, hogy nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett.”
 • 18. benq 2012. június 20. 15:58
  „minden nap megyek azon az úton, munkába illetve onnan haza. Nem emlékszem akkora kátyúra azon a részen, hogy át kellejen térni a másik oldalra. Sántít a fiatos történet.
  mihamarabbi gyógyulást, felépülést mindannyiuknak!”
 • 17. ezanevem 2012. június 20. 15:45
  „@ saturnus: a tehergépkocsi vezetője próbálta menteni a menthetetlent, és most a ő fekszik a kórházban életveszélyben. természetesen a vétkes könnyebben megúszta. mint mindig...”
 • 16. info 2012. június 20. 15:44
  „13. saturnus 2012.06.20. 14:53 -hátrébb az agarakkal! ugyanis az úthibáért az út kezelője felel!!! őket kell perelni”
 • 15. klj-54 2012. június 20. 15:30
  „@ saturnus:
  Most olyan dolgot állítottál, melyet nem tudsz a bíróság előtt is hitelt érdemlően bizonyítani!
  Bármely kollégám kiveszi a korongot, kártyát és igazolni tudja mennyivel ment.
  Az egyebekről nem írok, mert van egyéb olyan is, melyről te nem tudhatsz!”
 • 14. Deadman 2012. június 20. 15:19
  „13. saturnus 2012.06.20. 14:53
  Ha Életedben utaztál azon az Úton TUDHATNÁD, hogy <moderálva>vára nem a sebességgel és a vezetési stílussal van a baj..A probléma az hogy egy FŐÚTNAK csúfolnak egy közlekedésre alig alkalmas ÚT szerűséget..és ez sajnos egészen BAJÁIG így van.. egyszerűen felháborító , hogy fizetjük azt a francos útadót vagy mi a kukaságot és az 55 ös út meg egy trágyadomb közlekedésre teljesen alkalmatlan.. sajnos..
  70-el alig lehet közlekjedni a rengeteg úthiba nyomvájú és egyéb "akadályok" miatt..Gyakorlatilag heti rendszereséggel közlekedek Rajta és látom, hogy a vezetők szenvednek az úton úgy <moderálva> az út ahogy van”
 • 13. saturnus 2012. június 20. 14:53
  „Hogy is van? Haladás az úton, mindig úgy választani meg a sebességet a körülmények figyelembe vételével. Mindig az út,látási és időjárási viszonyok figyelembe vételével. Vagyis figyelmen kívül lett hagyva az út viszony. Itt a vad disznók találkoztak. Megfigyelhető,a környező falvakban is,hogy nagyon jelentősen túl lépik a megengedett sebességet mind a kamionok mind a furgonosok is. Falu központokban ott ahol be sűrűsödik a forgalom le sem lassítanak . Egyenes következménye volt ez a baleset is.”
 • 12. Miracala 2012. június 20. 14:52
  „És még mennyi baleset fog történni 2014-ig, mire nagy nehezen befejezik (vagy elkezdik) az út felújítását? Ugyanez az állapot áll fenn az 5-ös út Balástya és Kistelek közti szakaszán is, de ott biztos vannak vele hogy, úgyis ott az autópálya...”
 • 11. ascendum 2012. június 20. 14:10
  „5. A legszerencsésebb dolgok egyike, hogy ott van az a kerékpárút. Egyaránt jelentős azon a részen a kerékpáros / gyalogos / kismotoros forgalom, az országút nem is túl széles, nagy a leterheltsége, még pont az hiányozna, hogy az ilyen objektumok is rajta haladjanak. A kiépítése filléres költség (némi túlzással) az út teljes újjáépítéséhez képest, és szinte biztos, hogy eddig gázolások tucatjait előzte meg! (Az út nagyfelújítása egyébként tényleg indokolt, és azt hiszem jövőre fog kezdődni, ha valaki el nem gázosítja a pénzt.)
  Ez pedig egy baleset... sajnos elég sok van arrafelé. :(”
 • 10. Grabowsky 2012. június 20. 14:01
  „"A kőszállító kamion 25-30 métert csúszott az oldalán, több helyen felszakította az 55-ös főút aszfaltját, valamint körülbelül két méter hosszan az útpadkát is ,,magával vitte."

  Legalább majd most kijavítják végre...”
 • 9. na 2012. június 20. 14:00
  „A mentőhelikopter senkit nem vitt el!!!
  Hagyjuk már ezt a mentőhelikoptert!

  Segítek!

  Ott 2 egészségügyi személyzet van, a mercedes mentőkön 3!”
 • 8. ezanevem 2012. június 20. 13:37
  „Azon a szakaszon pont semmi probléma nincs az út minőségével... Ellentétben a Domaszék és Szeged közötti szakasszal.
  A kerékpárosoktól meg ne sajnáljuk már az utat. Jobb lenne, ha még ők is ott tekernének az út szélén ezen az életveszélyes úton?”
 • 7. klj-54 2012. június 20. 13:34
  „@asdiob:
  Vezettél valaha talicskánál komolyabb járművet?
  Ha ennyire nem értesz a közúti közlekedés feltételeinek a kialakításához, feltételeinek a biztosításához akkor inkább kérdezz.
  Sajnos a szép magyar anyanyelvünk szabályi is sérülnek amikor alany nélküli mondatot írsz:(”
 • 6. Zénó 2012. június 20. 13:31
  „Én járok azon a szakaszon, de akkora úthiba, ami miatt át kellene térni a másik sávba, azért nincs.
  Meg ha lenne, akkor is inkább a futómű menjen tönkre, minthogy egy kamionnal kerüljek közelebbi ismerettségbe. Nekem kicsit billeg a Ducatos elmondása.”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszavásárolja Szeged a Bárkát

25 millió forintot veszik vissza a 2007-ben 24,8 millióért eladott épületet. Tovább olvasom