Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Véget ér a látogatási tilalom

Szeged - Napokon belül feloldhatják az influenza miatti látogatási tilalmat a szegedi klinikákon is – Csongrád megye más városaiban ezt már korábban megtették.
Három hete tart a látogatási tilalom Szegeden: az influenzajárvány miatt február 16-a óta nem mehetnek be a betegekhez hozzátartozóik a klinikákra, sőt ambuláns vizsgálatokra sem kísérhetik el őket. Az eddigi tapasztalatok szerint az érintettek tudomásul vették a korlátozást, igaz, a lehetőségekhez képest az egészségügyi intézményekben is igyekeznek minden segítséget megadni a betegeknek a kapcsolattartásra.

– A csomagokat a nővérek átveszik, és továbbítják, mindenhol rendelkezésre áll telefon, azok a betegek pedig, akik tudnak, lemehetnek a bejárathoz hozzátartozóikkal beszélni – mondta el Pál Attila, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke. Mint hozzátette: ez fertőzés szempontjából koránt sem jelent akkora veszélyt, mint ha a látogatók a többágyas kórtermekbe járkálnának be.

Már csak a szegedi klinikákon van szigorítás. Fotó: Schmidt Andrea
Már csak a szegedi klinikákon van szigorítás.
Fotó: Schmidt Andrea

Pál professzor egyetlen helyen engedélyezte a látogatást a tilalom ellenére is: az intenzív osztályon. Mint fogalmazott: az itt ápoltakat és különösen hozzátartozóikat sok esetben embertelenség lenne megfosztani attól, hogy együtt lehessenek.

Mivel az influenzaszezon – úgy tűnik – lecsengőben van, elképzelhető, hogy a megyében utolsóként Szegeden is napokon belül feloldják a látogatási tilalmat. Az előző heti megbetegedési adatokat ma összesítik, és kedvező esetben javasolják az intézkedés megszüntetését.

– Már a múlt héten is csökkent a betegek száma Szegeden. Ha ez a folyamat tovább folytatódik, nem lesz ok tovább fenntartani a szegedi klinikákon sem a látogatási tilalmat – mondta el Tombácz Zsuzsanna, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének megbízott tiszti főorvosa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ferenc József Szegeden

Összetéveszthetetlen pofaszakáll, jellegzetes osztrák mente – ki más járhatott hétfőn a Tisza partján, mint a Habsburg uralkodó? Tovább olvasom