Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Végh Mihály életvitelét is elismerték a Prima díjjal

Szeged - A legkedvesebb díja Végh Mihálynak a Prima díj, amelyet a hétvégén vehetett át. A szemész azt mondja, azért fontos számára ez az elismerés, mert nem csupán életútját, de életvitelét is kiemelkedőnek ítélték vele.
Magyar tudomány kategóriában idén Végh Mihály szemész kapta meg a Csongrád megyei Prima díjat. A Szegedi Tudományegyetem Szemészeti Klinikájának egyetemi docense azt mondja: eddigi elismerései közül ezt értékeli a legtöbbre, szívéhez ez áll a legközelebb.

– Ez nem csupán a szakmáról, hanem az életvitelről is szól, hiszen a díj indoklásában is az szerepel, hogy a kitüntetett mások számára például szolgálhat. Ráadásul hazai elismerés, nekem pedig mindig nagyon fontos volt, hogy itthon becsüljék meg a munkámat.

Végh Mihály szerint az elismerés azt jelzi, jó úton halad. Fotó: Frank Yvette
Végh Mihály szerint az elismerés azt jelzi, jó úton halad. Fotó: Frank Yvette

A 62 éves szemész 1976-ban végzett a Szegedi Tudományegyetemen, azóta is itt dolgozik. Elsősorban szemészeti plasztikával, kontaktológiával és mikrosebészettel foglalkozik. Társadalmi tevékenysége is jelentős: többek között az orvos- és gyógyszerészkar öregdiák szövetségének és a Magyar Kontaktológiai Társaságnak is az elnöke, 1984 és 2014 között pedig a szegedi női kézilabdások sportorvosa is ő volt.

– Ez a díj nemcsak az én érdemem, hanem kollégáimé is, valamint a feleségemé, aki támogatott a pályámon – fogalmazott Végh Mihály, aki szerint ez az elismerés azt jelenti, hogy jó úton halad. – Egyelőre nem érzem úgy, hogy csökkentenem kellene a tempón. Amíg bírok, hasonló intenzitással szeretnék továbbra is dolgozni: műteni, oktatni és szakmai előadásokat tartani. A napi 12 óra talán soknak tűnhet, de én így érzem jól magam.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leltároztuk az önkormányzati képviselők vagyonát

Új sorozatot indítunk lapunkban: az önkormányzati képviselők vagyonáról közlünk részletes összeállításokat. Tovább olvasom