Délmagyar logó

2017. 07. 29. szombat - Márta, Flóra 19°C | 30°C Még több cikk.

Végzetes tusolás: négyen haltak már meg az idei fűtési szezonban

Kübekháza - Négyen haltak már meg az idei fűtési szezonban a szén-monoxid miatt Csongrád megyében, tegnap egy 65 éves nő vesztette életét Kübekházán. A katasztrófavédők azt mondják, szén-monoxid-érzékelővel elkerülhető a tragédia.
– A fiam vette észre, hogy Marika már nem él. Fürödni ment, munkába készült, nem tudom, mi történhetett vele – mondta  annak a nőnek az apósa, akit tegnap reggel holtan találtak meg az egyik kübekházi családi ház fürdőszobájában. Mamuzics István arról is beszélt, hogy a 65 éves Mária addig fulladhatott meg, amíg a férje átment a közeli boltba.

– Gázbojler volt a fürdőben, valószínűleg a szeles idő okozta a tragédiát. A rendőrök délelőtt be sem engedtek a házba, a fiam a rendőrségen van – tette hozzá Mamuzics István. Az idős férfi először nem hitte, hogy sógornője a gáztól halt meg, semmi sem utalt a fűtési balesetre.
 
Mamuzics István nem érti, hogyan fulladhatott meg sógornője. Marikával a szén-monoxid végzett. Fotó: Segesvári Csaba
Mamuzics István nem érti, hogyan fulladhatott meg sógornője. Marikával a szén-monoxid végzett.
Fotó: Segesvári Csaba

A kübekházi tragédia a nyolcadik szén-monoxid-mérgezés az idei fűtési szezonban – tudtuk meg a katasztrófavédelemtől. Molnár Krisztina szóvivő a tegnapi halálos esetet követően azt közölte, 2015 szeptembere óta négy olyan halálos kimenetelű baleset történt Csongrád megyében, amely kapcsolatba hozható a gyilkos gázzal.

A szóvivő hangsúlyozta, a szén-monoxid-mérgezés nehezen észrevehető, hiszen a tünetei – rosszullét, szédülés, fejfájás, hányinger és fáradtság – könnyen összetéveszthetőek egyéb betegségekével. Magas szén-monoxid-koncentráció esetén ájulás, néhány percen belül halál is beállhat. Hozzátette: a gáz nagyon kis mennyiségben is halálos. – Ha növelni akarjuk a biztonságunkat, akkor érdemes szén-monoxid-érzékelőt vásárolni – mondta Molnár Krisztina.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közút, vasút, kerékpárút és járda is lesz az új hídon

Közút, vasút, kerékpárút és járda is lesz az új hídon
Megkapta a beruházó NIF Zrt. a környezetvédelmi engedélyt a szegedi déli Tisza-híd építésére. Tovább olvasom