Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Venczel Vera: élmény a Dóm téren játszani

Szeged - Utolsó előadására jó időért imádkozik, és reméli, meglátogathatja a városban született édesanyja gyerekkorának fontos helyszíneit Venczel Vera. A Páger-díjas művész június 26-a óta Szegeden lakik és dolgozik: Mrs. Higgins szerepét játssza a szabadtérin.
Teljesen lenyűgözte a három éve felújított Reök-palota Venczel Verát. – Eddig csak kivilágítva láttam, de csodálatosnak tartom. Olyan, mintha élvezték volna a munkát, akik csinálták – mondta a színésznő, aki elfoglaltsága miatt eddig nemigen tudott nézelődni, csupán a belvárost és a Tisza vízszintjét tekintette meg. A Páger-díjas művész június 26-a óta Szegeden lakik és dolgozik: Mrs. Higgins szerepét játssza a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

Hétvégén már nem próbálnak napközben, lesz ideje bebarangolni a várost. – Meg szeretném látogatni a Hét vezér utcai szülői házat, amelyről édesanyám rengeteget mesélt. Egyszer gyerekkoromban megkerestük, most újból látni akarom azt a kaput, amin kislányként járt-kelt – mesélte lelkesen a Jászai Mari-díjas Venczel Vera.

Venczel Vera három hete már „szegedi lakos
Venczel Vera három hete már „szegedi lakos" – azóta próbálnak és játszanak a szabadtérin.
Fotó: Schmidt Andrea

Először szerepel a szabadtérin. Milyen élményt jelentett? – Amikor először felmentem arra a hatalmas színpadra, teljesen befoghatatlannak tűnt. Amikor besötétedik, és a lámpák kezdenek dominálni, eltűnik minden, és a fönti élet veszi át a főszerepet. Érzed, hogy fúj a szél, mögötted a dóm, előtted az a rengeteg ember, és egyszerre ismerőssé válik az egész. Minden előadás varázslatos hangulatú – vallja.

A színésznő az összes szereplőről elismerően beszélt, legnagyobb örömként a „csodálatos" Fekete Gizivel való találkozást említette. Elmondta: reménykedik abban, ezúttal szép idejük lesz, nem ismétlődik meg a múlt szombati vihar, mert a vizes, csúszós színpadon sokkal jobban kell koncentrálni. Venczel Verának a hétvégi előadások után kezdődik el a nyár, amelyet otthon, budapesti lakásában szeretne tölteni. – Annyira boldog vagyok, amikor hazaérek, és a férjem (Czapp György – a szerk.) és a két cicám vár otthon. Végre együtt tudjuk majd tölteni az időt. Ennél több nem is kell.

Eliza, utoljára

A Szegedi Szabadtéri Játékok ma és holnap játssza utoljára a My Fair Ladyt, este kilenctől. Július 16-án és 17-én a Dózsa című táncjáték látható Novák Péter főszereplésével.

Olvasóink írták

  • 2. AN 2010. július 11. 18:42
    „Szeretem Venczel Verát.”
  • 1. rodeziai 2010. július 10. 13:27
    „a címben kijavíthatnák a Művésznő vezetéknevét Venczelre, ugyanis elírták!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Randalírozó fiatalok a játszótéren, Szilárd repül - videóval

Bár a játszóterek a gyerekeknek épülnek, mégsem csak ők használják: Szegeden is gyakran látni bandázó fiatalokat, akik már kinőttek a csúszdázásból, mégis használják. Tovább olvasom