Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Veréb Tamás az Elfújta a szélben debütál a szegedi szabadtérin

Szeged - Már kilencévesen színházban játszott, megmérette magát a The Voice című tehetségkutató tévéműsorban, most pedig az Elfújta a szél egyik főszerepét, Ashley Wilkes karakterét alakítja a Dóm téren a miskolci Veréb Tamás.
– Óriási pluszt ad, hogy négyezer ember ül a nézőtéren, pozitív élmény a szegedi szabadtérin játszani – véli Veréb Tamás, aki a Budapesti Operettszínház szereplőválogatásán továbbjutva bekerült az Elfújta a szél című Presgurvic-musical előadói közé. Karakterét, Ashley Wilkest összetett figurának tartja.

– Erkölcsös, úriemberként viselkedő fiatal férfi, aki két nő szerelme között vívódik. Scarlett billenti ki az egyensúlyából. Azt a tüzet, amelyet Scarlett magában hordoz, Melanie a személyéből fakadóan sem tudja nyújtani Ashley-nek, ezért van hatalmas vívódásban – mesél a darabbeli önmagáról a 19 éves tehetség, aki a múlt héten mutatkozott be a csillagtetős színpadon.

Tamás a két, színpadon töltött hétvége közötti szabadidőt is Szegeden töltötte. Sok új barátságot kötött, mert korábbi fellépései kapcsán csak néhány embert ismert az Elfújta a szél színészei közül. Szülővárosában, Miskolcon már kilencéves korában bekerült az Isten pénze című darabba.

Veréb Tamás Ashley Wilkes és Vágó Zsuzsi Scarlett O’Hara szerepében a szegedi szabadtérin. Fotó: Schmidt Andrea
Veréb Tamás Ashley Wilkes és Vágó Zsuzsi Scarlett O’Hara szerepében a szegedi szabadtérin.
Fotó: Schmidt Andrea

Később a Carmenben játszott egy kisebb szerepet, majd a Kölyök című musical címszerepében és a Valahol Európában Csórójaként láthatta a Miskolci Nemzeti Színház közönsége. Három éve kezdett a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon fellépni: a Szegény gazdagok és a Robin Hood musicalben szerepelt. Az előbbiben Kálmán, az utóbbiban William szerepét alakította. Tavaly a The Voice című tévés tehetségkutatóban tűnt fel, ezért nem tanult tovább rögtön az érettségi után.

– Reménykedem benne, hogy most már egyre jobban kirajzolódik a jövőm. Nagyon örülnék, ha a Budapesti Operettszínházban további lehetőségeket kapnék – mondja Veréb Tamás. Mostanában nem volt rá alkalom, de szabadidejében szívesen biciklizik, szeret a családjával és a barátaival lenni, filmeket, sorozatokat nézni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

30 ezerért lakhat egy egyetemista Szegeden

A Szegedre költöző egyetemista átlagosan 30 ezer forintért találhat albérletet rezsivel együtt, de csak többedmagával. Tovább olvasom