Délmagyar logó

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 1°C | 5°C Még több cikk.

Verebes groteszk komédiát rendez

A Városházi Színházi Esték idei produkciója, az „Az nem úgy van" péntektől nyolc alkalommal látható a városháza udvarán. Aldo Nicolaj három egyfelvonásosát közös címmel Verebes István állítja színpadra népszerű színészekkel.
Verebes István Aldo Nicolaj három egyfelvonásosát állítja színpadra a városháza udvarán. MTI-fotó
Az önkormányzat szervezésében negyedik nyáron rendezik meg június 23-a és július 1-je között a Városházi Színházi Esték programsorozatát. – A szabadtéri játékok kezdete előtt Szeged kulturális palettájának színesítése, a színvonalas programkínálat erősítése a célunk a rendezvénnyel. Nullszaldósra tervezzük a produkciót, a kiadásokat valószínűleg idén is fedezi a jegybevétel. A városháza udvarára előadásonként 200-220 főt várunk. Nagy az érdeklődés, a jegyek fele már el is kelt – mondta Szabó Sándor, a polgármester kabinetfőnöke.

Aldo Nicolaj jó nevű olasz szerző, de három egyfelvonásos komédiáját – Rend a lelke mindennek, Éljen az ifjú pár és A kilátó –, amelyből Az nem úgy van közös címmel a háromrészes produkció készült, ritkán tűzik műsorra a hazai színházak. – Találó ez a közös cím, hiszen mindhárom komédiában elindul egy történet, azt hisszük, hogy úgy van valami, de aztán kiderül: nem úgy van. Mint ahogyan a színdarabok többségében, ezekben is van egy csavar, egy fordulat, amitől megvilágosodunk.

Időpontok és jegyárak

A városháza udvarán pénteken este 8 órától tartják a Nicolaj-komédia premierjét. A produkciót további hét estén: június 24-én, 25-én, 26-án, 28-án, 29-én, 30-án és július 1-jén láthatja a közönség. Esőnap: június 27- én és július 2-án. Jegyek elővételben 2900 forintért kaphatók a Tourinform Irodában (Szeged, Dugonics tér 2.) és a Széchenyi téri Tourinform-pavilonban, valamint 3200 forintért az előadások előtt a helyszínen.

Ha nem is abszurdok, de legalábbis nagyon groteszkek Aldo Nicolaj darabjai. Mindennapi élethelyzetek, kifacsart történetek meglepő fordulatokkal. A történeteket nem árulom el, mert azzal lelőném a poént – nyilatkozta a rendező, Verebes István. A szereplők is népszerű színészek: Tahi Tóth László, Voith Ági, Pindroch Csaba, továbbá Verebes Linda, akivel kapcsolatban édesapja fontosnak tartja hangsúlyozni: nem ő adta számára a feladatot, hiszen kész szereposztást kapott, amikor felkérték a rendezésre. – Két szolnoki produkcióban már dolgoztam együtt a lányommal, ugyanolyan a munka vele is, mint bármelyik másik színésznővel. Ha eredményes szeretnék lenni, akkor a próbák közben nincs helyük a családi kapcsolatoknak, ettől el kell vonatkoztatni. Lindával még tapintatosnak sem kell lennem, hiszen tudja, hogy semmiféle mellék emócióról nem lehet szó, csak jót akarok neki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint kétezren lubickoltak az első forró nyári hétvégén

Több mint kétezer szegedi választotta pihenésre, kikapcsolódásra az újszegedi strandot, a SZUE-t az… Tovább olvasom