Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Verekedő diákok miatt féltik az óvodásokat

Szeged - A Felsővárosi Óvodából sok szülő kivette vagy nem ide íratja be gyermekét az intézménnyel szemben levő József Attila Általános Iskola és Szakiskola környékén tapasztalható állapotok miatt. Az iskolások köpködnek, trágárul ordítoznak, verekednek az óvoda környékén, és mindent eldobálnak. Hétfőn itt támadt tanárára egy hatodikos fiú.
– Az önkormányzatnál el kellene gondolkodni, hogy miért is nem rakják be a szemben levő oviba szívesen a szülők a gyerekeiket. A környéket lezülleszti az iskola, amióta ilyen „problémás" gyerekek járnak oda – írta Gabriella a hétfő délelőtti, József Attila Általános Iskola és Szakiskolában történt tanárverésről beszámoló cikkünkhöz a Facebookon.

A 13 éves, hatodik osztályos Ricsi – ahogy írtuk – bedühödött, mert rászólt a testnevelő tanárnője, ne cigizzen óra közben az udvaron. A pedagógus a cigizés miatt szaktanárit adott, mire a fiú a nő arcába fújta a füstöt, gallyal és makkal megdobta az arcát, majd rátámadt. A fiút egyik osztálytársa szedte le a tanárról. Az iskola vezetősége megvárja a rendőrségi eljárás végét, és annak ismeretében dönt a gyermek további sorsáról, illetve egy esetleges belső vizsgálatról. A fiú addig látogathatja az órákat, de információink szerint kedden és szerdán sem volt iskolában.

A Szegedi Ipari, Szolgáltató Szakképző és Általános Iskola József Attila Tagintézménye 2007 szeptemberétől fogadja a szegedi deszegregációs programban megszüntetett iskola tanulóit. „Iskolánk fő célja azoknak a fiataloknak a képzése, akik más intézményekben nem tudták befejezni a tanulmányaikat, kimaradtak az iskolából, illetve nem sikerült szakképesítést szerezniük" – írják honlapjukon.

Verekedő diákok miatt féltik az óvodásokat. Fotó: Schmidt Andrea
Verekedő diákok miatt féltik az óvodásokat. Fotó: Schmidt Andrea

Az iskola előtti padokon szinte egész nap látni fiatalokat, szerda délelőtt is tucatnyi diák ücsörögött ott. A intézménnyel szemben, alig néhány méterre működik a Felsővárosi Óvoda és a Gyík utcai Bölcsőde. Aranyné Biró Éva tagóvoda-vezetőt pedagógusaik tapasztalatairól kérdeztük. – A kerítésünkön belül minden a legnagyobb rendben van. Azt azonban már régen kiadtam a dajkáknak, hogy minden reggel nézzenek szét a környékén, és szedjék össze az odadobált szemetet. Sok az üres alkoholos üveg, ma éppen egy cipőt találtak – mesélte a vezető. Információink szerint a kerítés mellett már találtak eldobott injekciós tűt is, amivel egy óvodás megszúrta az ujját.

– Az iskolások folyton köpködnek, trágárul ordítoznak, verekednek az óvoda környékén. Reggeltől estig ez megy, ezt látja a szülő és a kisgyerek is. A bölcsőde legalább beljebb van, a mi bejáratunk viszont pontosan szemben van az iskoláéval – mondta a vezető. A Felsővárosi Óvoda szintén nevel speciális igényű gyerekeket.

– Semmi bajunk sincs azokkal a fiatalokkal, akik ilyen oktatást igényelnek, de az iskolások neveletlenek és durvák. A környékbeleik sem szívesen járnak már erre – magyarázta Aranyné Biró Éva.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Térzenével indult a kulturális fesztivál

Egy óriási hangversenyteremmé változott a Dugonics tér, ahol szerdán térzenével ünnepelték a zene világnapját. Tovább olvasom