Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Véres családi dráma a szegedi Anna fürdőben

Egy biztonsági őr meg akarta ölni az Anna fürdőben dolgozó feleségét, de az asszony túlélte a szívére irányuló késszúrást. A férfi néhány órával korábban közölte felettesével, felmond, hétfőn már ne is várják. – Judit túlélte! Nekem ez a legfontosabb! – mondta tegnap reggel Bánáti Antal, a Szegedi Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója.
Kiss Zoltán úszómester a gyilkossági kísérlet helyszínén, a pénztárban. Fotó: Karnok Csaba
– Ne velem törődj, hanem a feleségemmel! Megszúrtam! – üvöltötte dulakodás közben T. I. az úszómesternek. Az úszómester, Kiss Zoltán erre visszarohant az épületbe, bement a pénztárba, ahol a kövön, félig ülő helyzetben találta a pénztárost. A nő, Judit két kezét a mellkasára szorítva jajgatott. A köpenyén a hatalmas vörös folt elárulta, hogy szívtájékon érte a szúrás. Lábai előtt tócsába állt a vér, mellette egy véres kés hevert. Az úszómester odakiáltott a biztonsági őrnek: „Ne a rendőrséget, hanem a mentőket hívd! A rohammentőket!"

Alig pár másodperc alatt történt minden a pénztárban. Két kamera rögzítette az eseményeket. Az úszómester tegnap elmondta, régóta ismeri az áldozatot és férjét. A 44 éves, egy nagy szegedi cégnél biztonsági őrként dolgozó T. I. először szombat este tíz óra körül kereste a fürdőben a tőle válni akaró feleségét, de az asszony már nem volt ott, nyolc órakor végzett, és hazament. Az Anna fürdő alkalmazottjai legközelebb vasárnap délután látták a férjet, a fürdővel szemben, a Kálvin téren. Hol a buszmegállóból, hol a mellette lévő padon ülve folyamatosan figyelte a bejáratot. Valaki szólt a feleségnek, aki a magasföldszintről kinézett, és amikor meglátta, hogy valóban ott van a férje, szó nélkül, de szemmel láthatóan megrémülve ment vissza a pénztárba.

T. I. este hét óráig látszólag nyugodtan várakozott, hét óra után egy-két perccel azonban berontott a fürdőbe, félresöpörte az útját álló úszómestert, bement a pénztárba, ahol üvöltözve rátámadt a feleségére.
– Többször megütötte Juditot, az ökölcsapások a mellén és fején érték, ezután kirohant, el akart futni mellettem, de elkaptam – mondta Kiss Zoltán. Az úszómester mindenáron megpróbálta visszatartania a férfit, közben odakiáltotta a fürdő biztonsági őrének, hogy ne törődjön velük, azonnal hívja a rendőrséget.
Akkor még nem tudta, hogy a nőt megszúrták.

A férfi ebből a buszmegállóból figyelte a bejáratot, mielőtt berontott a fürdőbe. Fotó: Karnok Csaba
T. I. megpróbálta kiszabadítani magát, többször megütötte az úszómestert, és néhányszor belerúgott. Dulakodás közben kikeveredtek a Tisza Lajos körútra.
– Amikor azt kiáltotta, hogy megszúrta a feleségét, elengedtem. Elrohant a Széchenyi tér felé, én pedig visszafutottam az épületbe. Próbáltam Juditot nyugtatgatni, azt mondtam neki, ne mozogjon, azonnal itt lesznek a mentők – folytatta Kiss Zoltán.

A mentők, nyomukban a rendőrökkel, pár perc múlva megérkeztek. Az asszonyt elvitték a Szegedi Tudományegyetem új klinikájára, a rendőrség pedig kiadta a körözést T. I. kézre kerítésére.

Úgy tudjuk, T. I. menekülés közben több ismerősét is felhívta, röviden elmondta, hogy mi történt, kérte, rejtsék el, de kérését mindenki visszautasította. Nem sokkal később a Széchenyi téren elfogták és őrizetbe vették.

Azt a több helyről származó információnkat, mely szerint a késelő férfi állítólag vasárnap SMS-ben közölte a feleségével, hogy megöli, hivatalosan senki nem erősítette meg.

T. I. vasárnap felmondott

A férfi évek óta biztonsági őr. Két nappal korábban még egy nagy szegedi cég alkalmazásában állt, de vasárnap felhívta közvetlen felettesét, akivel közölte, felmond, hétfőn már ne is várják. Néhány órával később pedig beledöfte a kését a feleségébe. Munkájára egyébként soha nem volt panasz. Kollégáit megdöbbentették a történtek. Azt mondták, nem tudták, hogy T. I.-nek ennyire súlyos családi konfliktusai voltak, azt pedig nem gondolták, hogy féltékenységében akár ölni is képes lenne.

Miközben folyt a helyszínelés, egymás után érkeztek a vendégek. Az Anna fürdőben vasárnap este nyolc órától fogadást adtak a Szeged testvérvárosaiból érkező delegációk tagjainak, mintegy száz főnek. A vendégek azt hitték, a rendőrök biztonsági okokból szállták meg az épületet. Senki nem világosította fel őket, hogy érkezésük előtt alig egy órával gyilkossági kísérlet történt a bejárattól jobbra eső pénztárban.

– Judit túlélte! Nekem ez a legfontosabb! – mondta tegnap reggel Bánáti Antal, a Szegedi Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója. Őt vasárnap este hét óra körül értesítették, hogy a fürdőben mellkason szúrták az egyik pénztárost. Az igazgató azonnal elindult, közben hívta a traumatológiai osztályt, ahová a súlyosan megsérült, kétgyermekes asszonyt a mentők bevitték. Az orvosok megnyugtatták, azt mondták, a kés nem érte el a szívet, a penge a szegycsonton megakadt, lecsúszott, és a szív alatt fúródott a mellkasba. Judit ma már elhagyhatja az intenzív osztályt.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés kísérlete miatt indított eljárást T. I. ellen, tegnap kezdeményezték előzetes letartóztatását.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díszközgyűlés Szeged napján

Szeged városi rangra emelésének évfordulója alkalmából díszközgyűlést tartottak tegnap a városházán.… Tovább olvasom