Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Véres hajnal a szegedi panel lépcsőházában

Sokkoló jelenetek játszódtak le vasárnapról hétfőre virradó hajnalban Szegeden, a Kereszttöltés utcában: egy húsz év körüli lány felvágta az ereit, kiömlő vére az egész lépcsőházat elborította. A kisgyerekeket reggel bekötött szemmel vitték ki a szülők a házból.

– Arra ébredtem, hogy a hangjából ítélve egy fiatal nő kétségbeesetten azt kiabálja, ne bánts, kérlek ne bánts, engedj vissza az anyámhoz. Ezután puffanásokat hallottam. Sokkoló volt az egész. Még mindig remegek. Pár perc múlva pedig már azt hallottam, hogy a férfi valamelyik szomszédot fenyegeti – eleveníti fel a szegedi, Kereszttöltés utca 27. számú tízemeletes panelház A lépcsőházában hétfő hajnalban 2 és 3 óra között történt eseményeket egy középkorú asszony, aki minden mondata után megkérdezi: ugye nem írom le a nevét.

T. M. és az igazság

A hétfő hajnali tragédia egyik kulcsfigurája, a lány élettársa cáfolta a szomszédok állításait. T. M. annyit elismert, hogy az elmúlt napokban többször veszekedtek, azt sem tagadta, hogy a lány volt barátját vasárnap „birkózni" hívta, a szomszéd megfenyegetését sem cáfolta, de azt visszautasította, hogy bántotta volna barátnőjét. „Csak segíteni akartam neki, de nem hagyta" – mondta indulatos hangon a férfi, aki hol arról beszélt, hogy egész nap élettársa mellett volt a kórház traumatológia osztályán, hol arról, hogy dolgozott, hol pedig arról, hogy háromszor is bent volt a rendőrségen. R. K. egyébként túlélte a T. M. szerint ötödik öngyilkossági kísérletét, és vasárnapi, majd hétfő hajnali ellátása után nem maradt a kórházban.
A kitört üvegű lépcsőházajtótól véres falak, elhagyott vérfoltos törülköző, gézdarab, fásli, sapka, zokni mutatja az utat a kilencedik emeleti lakásig, ahol a húsz év körüli lány, R. K., és a nála négy-öt évvel idősebb barátja, T. M. pár hete élnek albérletben. A csengetésre senki nem nyit ajtót, pedig a szomszédok úgy tudják, a fiatalember otthon van. Egy asszony elmondja, a vékony R. K. vasárnap délután becsöngetett hozzá, kötszert kért tőle. Ruhája véres volt, törölközőbe csavart kezéből vér csöpögött. Neki a lány azt mondta, baleset érte.

A Kereszttöltés utca 27. számú ház lakói szerelmi drámáról, a fiú és a lány között napok óta zajló veszekedésekről beszélnek. Kiderül, R. K. alig néhány óra alatt kétszer vágta fel a karját, vasárnap délután és tegnap hajnalban is „megfordult" a kórház baleseti sebészetén.

– Üvöltözésére ébredtem. Kimentem, láttam, hogy a lakásunk ajtajában álló édesanyámmal ordít egy férfi. Egy fiatal lányt is észrevettem, ő az egyik ajtó előtt összekuporogva vértócsában ült. Azt mondtam a férfinak, hogy fejezze be, inkább segítsen a lánynak, hívja a mentőket és a rendőrséget. Erre azt ordította, nehogy értesítsem a rendőröket, mert pórul járhatok. Majd megragadta a vérző lány lábát és vonszolta lefelé. A szerencsétlennek a feje minden lépcsőfokokon hatalmasat koppant. Iszonyú volt – mesél az éjszakáról egy szintén névtelenséget kérő, fiatal férfi.

Biztonsági intézkedés

„Ma kora hajnalban a rendőrség ügyeletére érkezett egy állampolgári jelzés, mely szerint Szegeden, a Kereszttöltés utcában egy személy öngyilkosságot kísérelt meg. A helyszínre érkező rendőrök biztonsági intézkedést hajtottak végre, azaz a meglehetősen zavartan viselkedő fiatal nő egészségügyi intézménybe történő szállításában nyújtottak segítséget" – áll a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztatójában.
A házból valaki értesíthette a mentőket és a rendőröket, mert nem sokkal az iménti „párbeszéd" után megjelentek. A mentősök T. M.-nek nem árulták el, hova viszik az élettársát. Szemtanúk szerint erre a férfi borzasztóan „felhúzta" magát, tört, zúzott, beszakította a lépcsőház vastag, dróthálós üvegét és bezúzta a lift riasztóberendezésének üveglapját is.

Voltak szülők, akik gyermekeiket reggel bekötött szemmel vitték ki a házból, nem akarták, hogy lássák a vérnyomokat és a betört ajtót.
A gondnok a délelőtti órákban a földszintről felfelé haladva megpróbálta eltüntetni az éjszaka nyomait. Összesöpörte a szilánkokat, felmosta a vérfoltokat a lépcsőkön és a lépcsőfordulókban, összeszedte a véres ruhadarabokat. A falakhoz nem nyúlt, azt mondja, festeni kell. Arról nem beszél, hogy a helyrehozatal mennyibe kerülhet, a lakók szerint több százezer forintra rúg a kár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiment a divatból a csokinyuszi

Mi számít manapság divatos húsvéti ajándéknak? Bár nélkülözhetetlen, de már nem a csokinyuszi és a… Tovább olvasom